Au pus stăpânire pe podiumul de la atletism „Lupii tineri“ de la CS Farul Constanţa aleargă înfometaţi după medalii (galerie foto)

La CS Farul, antrenorii Cecilia Gevat şi Alin Larion propun noi atleţi pentru marea performanţă. Sportivi ca Marian Petre, Adrian Boldeanu, Radu Costache şi Alex Bugheanu, veniţi la Constanţa din alte oraşe, alcătuiesc un nou val de performeri, care au început să acapareze podiumul în concursuri.

Tinerii au performanţe din ce în ce mai bune. Stabilesc noi recorduri personale, iar unii au bareme îndeplinite pentru marile întreceri internaţionale. Sezonul de sală a fost unul reuşit pentru ei. Mai mult, au fost două întreceri în care au monopolizat primele trei locuri, pe treapta a treia clasându-se un alt atlet de mare viitor, Cristian Nedelcu. În acelaşi timp, pe lângă sport, ei sunt buni şi la carte, fie că e vorba de liceu, fie de facultate.
 
La Naţionalele de juniori II de la Bacău, Marian Petre a cucerit două medalii, aur la triplusalt (cu 14,69 m) şi bronz la lungime (cu 6,55 m), ambele performanţe reprezentând recorduri personale. Sportivul e din Brăila şi a venit la Constanţa în 2015, transferându-se la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. „Marian îşi doreşte să facă mare performanţă şi a ales Constanţa. 14,69 metri la triplusalt e un rezultat bun pentru el. Baremul pentru Mondialele de la vară e 14,90 metri şi nu cred că va fi o problemă să-l realizeze. În acest moment, dintr-o clădire de zece etaje, suntem la unu şi mergem către doi, însemnând 15 metri. La Bacău, dată fiind pregătirea lui bună, a concurat şi la lungime, realizând 6,55 m, într-o companie selectă, cu sportivi valoroşi. Au fost în jur de 30 la această probă. Anul acesta, poate merge şi la Balcaniada de juniori II, din Albania, dar sunt şi alte concursuri internaţionale. A avut un început favorabil de sezon. În 2016, s-a confruntat cu ceva probleme medicale la spate“, a declarat Alin Larion.

Foarte bun la teorie sportivă

Antrenorul spune că Marian Petre s-a încadrat foarte bine în grupa de performanţă şi se preocupă şi de şcoală. „Este un elev foarte bun (n.r. diriginta sa e prof. Marilena Matei). Anul trecut, a luat menţiune. Contează şi pregătirea teoretică, iar Marian este unul dintre cei mai buni la teorie sportivă. De multe ori, face o corelaţie între ce învaţă şi ce vede pe stadion şi invers, şi i-a folosit. Pregătirea teoretică e 5% la sportivul de performanţă. E un băiat respectuos, sârguincios şi tenace, care se informează permanent“, mai spune tehnicianul.

A alergat 8,00 s exact când trebuia, la Naţionale

La Campionatul Naţional de seniori şi tineret, de la Bucureşti, podiumul de la tineret la 60 garduri a fost ocupat de: Adrian Boldeanu (CS Farul - CSU Piteşti; 8,00 s) - aur, Radu Costache (CS Farul; 8,27 s) - argint, Cristian Nedelcu (CS Farul - CSU Galaţi; 8,45 s) - bronz! În plus, timpul înregistrat i-a adus lui Adrian Boldeanu şi medalia de argint la seniori.
 
„Timpul reuşit de Adrian Boldeanu e foarte bun. E un salt foarte mare la această probă. De obicei, faci record personal cu o sutime, două, trei, cinci, o zecime, dar el a coborât la 8,00 s de la 8,21 s. A alergat 8,00 s exact când trebuia, la Naţionale. La seniori, l-a secondat de aproape pe campion, Cosmin Dumitrache, cel care a alergat 7,96 s. M-a mulţumit foarte mult performanţa lui Marian de la 60 m garduri. El are barem realizat la 110 m garduri pentru Campionatul European de tineret, din iulie. În vară, a alergat 14,47 s, iar baremul e 14,50 s. Nu mă mulţumesc însă cu atât, vreau în acest an să scoatem 14,00 s – 14,10 s, iar în aceste condiţii, putem spera ca la Europenele de tineret să intre chiar în finală. E un vis al nostru“, a punctat Alin Larion.

Pe drumul cel bun pentru marea performanţă

Înainte cu o săptămână de Naţionalele de la Bucureşti, Adrian Boldeanu (care vine de la Brăila şi aparţine categoriei de vârstă tineret) participase la Campionatele Naţionale de probe combinate, unde a urcat pe podium la heptathlon. „Adi e un copil bun, ascultător. Acum vreo trei ani, a fost la Mondialele de juniori din SUA. E şi el pe drumul cel bun pentru marea performanţă“, mai spune Alin Larion. Adrian Boldeanu e student în anul I la Universitatea „Ovidius“ din Constanţa, la Educaţie Fizică.

Urmează în paralel două facultăţi

De loc din Braşov, Radu Costache e un sportiv de 110 m garduri şi 60 m garduri. „Astă-vară, a venit la Constanţa să se antreneze cu mine pentru Naţionale şi chiar a câştigat la juniori I. A zis că vrea să rămână la Constanţa, să dea admitere la facultate, şi a rămas. Are barem pentru Europenele de juniori, care se vor desfăşura la Grosseto, din Italia, la finele lunii iulie. E înalt (1,95 m), ascultător şi foarte bun la carte. Urmează două facultăţi, Educaţie Fizică şi la Ştiinţe Politice, lucru de remarcat în condiţiile în care e şi sportiv şi sunt şi zile cu două antrenamente.
 
Anul acesta, a câştigat Naţionalele de juniori 1 de la Bucureşti la 60 m garduri. Anul trecut, avea un 8,20 s şi ceva, acum a alergat 8,05 s. Performanţă foarte bună faţă de recordul personal. La el a contat foarte mult antrenamentul alături de Adi Boldeanu şi Cristi Nedelcu. A crescut foarte mult în performanţă. A avut unele probleme de tehnică, pe care i le-am rezolvat. Le-a înţeles şi a pus în practică ce i-am spus, e foarte bun în gândire“, arată Alin Larion.

Medaliat şi la Mondialul de bob!

Cecilia Gevat şi Alin Larion au avut satisfacţia unui alt podium format exclusiv din elevi de-ai lor şi la etapa finală a Campionatului Naţional de sală la probe combinate, întrecere rezervată categoriilor seniori, tineret, juniori 1, 2 şi 3, care s-a desfăşurat la Bucureşti. La heptathlon tineret, medaliaţii au fost Alexandru Andrei Bugheanu - aur, Adrian Boldeanu - argint, Cristian Nedelcu - bronz. „Este o premieră pentru Constanţa. Cred că puţine oraşe se pot lăuda cu trei heptathlonişti medaliaţi la Campionatul Naţional. Nu e uşor deloc“, a spus Alin Larion, care s-a referit şi la campion: „Alex Bugheanu e din Câmpulung Muscel. A progresat la viteză şi la garduri. Mai avem de lucrat la unele probe, la care nu am avut timp până acum, în condiţiile în care, în ianuarie, el a fost plecat vreo două săptămâni la Campionatul Mondial de bob din Germania, unde a venit pe locul trei cu echipa de juniori, un rezultat foarte bun“. Născut în anul 1996 şi student în anul I la „Ovidius“, Alex va aparţine categoriei tineret şi la anul.

Cristi Nedelcu a concurat în premieră la probe combinate

Sportivii pregătiţi în tandem de Cecilia Gevat şi Alin Larion au cucerit zece medalii în sezonul de sală al acestui an, un bilanţ foarte bun. „Am luat destul de multe medalii, noi ne aşteptam la trei - patru. Cristi Nedelcu a urcat de două ori pe podium şi pentru prima dată a concurat la probele combinate. Am zis să vedem totuşi dacă ceea ce cred eu că s-ar putea face se poate face. Şi a luat bronz. A fost bine. O aşteptăm acum în concursuri pe Andreea Lefcenco. Ea a avut problema cu tendonul, s-a operat şi încearcă să revină. E bine, face tratament la kinetoterapie şi va concura în vară. Îşi doreşte foarte mult“, a precizat Alin Larion.
 
Sursa foto: Facebook
 
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Anglia Fost fotbalist de la Farul Constanța joacă la Draco FC 2022, prima formație românească din orasul Chelmsford. Duminică, meci mare! (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1569

Farul Constanța Gheorghe Hagi, la conferința de presă - „M-ai prins în ofsaid!“ (VIDEO)

18 Apr 2024 991

Superliga 2023/2024. Farul Constanța - CFR Cluj Hagi - „Întâlnim un adversar foarte puternic, dar unicul nostru obiectiv e victoria“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

18 Apr 2024 1448

Box George Edmond Maradin, pe locul cinci la Campionatul European. „Mândru să reprezint România și orașul Constanța!“ (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 894

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 626

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1095

Trei echipe de juniori de la Farul Constanța, calificate în semifinalele campionatelor

15 Apr 2024 552

Farul Constanța Fotbalistele, eșec surprinzător acasă cu Csikszereda Miercurea Ciuc. Oaspetele conduceau cu 3-0 în minutul 21! (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 770

Farul Constanța Hagi - „Victorie mare la Craiova, care ne crește încrederea. Sperăm să învingem și CFR Cluj“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

14 Apr 2024 709

Declarațiile primarului Chițac și ale lui Nicolae Ciucă referitor la stadionul Farul din Constanța (VIDEO)

13 Apr 2024 842

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1042

Farul Constanța Ionuț Cojocaru - două goluri, iar „marinarii“ câștigă la Craiova și urcă în clasament

12 Apr 2024 1343

Superliga 2023/2024. Duminică, 14 aprilie 2024 Liderul FCSB vrea să scape și de CFR Cluj din bătălia pentru titlu

12 Apr 2024 767

Superliga 2023/2024 Cine va da lovitura simbolică de start la meciul Universitatea Craiova - Farul Constanța. Duel pentru Europa

11 Apr 2024 1623

Gheorghe Hagi - „În România s-a pierdut noțiunea de profesor, de antrenor, de manager“

10 Apr 2024 681