Au venit americanii! Puşcaşi marini, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Sâmbătă e ziua cea mare! (galerie foto + video)

Americanii Christopher Crabb şi James Cress, puşcaşi marini de la Baza Militară Mihail Kogălniceanu, din Exerciţiul „Black Sea Rotational Force 17.1“, s-au aflat, ieri, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, cu un dublu scop.

Pe de o parte, de a populariza jocul de baseball, iar pe de altă parte, de a le lansa elevilor şi cadrelor didactice de la unitatea de învăţământ invitaţia de a veni, sâmbătă, 15 aprilie, la partida demonstrativă de baseball dintre o echipă militară de la Baza Mihail Kogălniceanu şi echipa naţională a României. Evenimentul sportiv va fi găzduit, de la ora 11.00, de stadionul „Portul“, intrarea fiind liberă.
 
Proiectul, Jackie Robinson Trophy, este realizat cu sprijinul Ambasadei SUA la Bucureşti şi al Federaţiei Române de Baseball şi Softball.

Întâlnirea dintre cei de la LPS „Nicolae Rotaru“ şi oaspeţii lor americani a avut loc în sala mare de sport a liceului, fiind prezenţi elevi de toate vârstele. Grupa celor mici a fluturat steguleţe cu drapelul SUA şi a fost cea mai captivată de materialele cu care se joacă baseball-ul, James Cress prinzând mingile lansate de micuţi. Trupa de majorete a LPS a prezentat un moment artistic, iar Cristopher Crabb a explicat pe scurt regulile jocului de baseball şi le-a transmis celor prezenţi că îi aşteaptă la meci, sâmbătă.
 
„Vom avea multe activităţi. Va fi şi o zonă cu mâncare tradiţională românească, dar şi un sector unde se vor oferi explicaţii în privinţa acestui joc. Vom sărbători diversitatea şi toleranţa“, le-a transmis puşcaşul marin american, având în vedere că 15 aprilie este Jackie Robinson Day. 

Baseball-ul se joacă în România de 27 de ani 

„Adevărat sport naţional al Americii, baseball-ul se joacă în România de 27 de ani, iar din acest an a devenit sport olimpic. Confruntarea amicală dintre echipa naţională a României şi cea formată din militarii americani aflaţi la baza Mihail Kogălniceanu marchează împlinirea a 70 de ani de la acceptarea în liga americană de baseball (Major League Baseball) a primului jucător de culoare. Jackie Robinson a devenit un simbol al egalităţii, al corectitudinii, al dreptăţii şi al fair-play-ului. «Numărul 42» a debutat pentru Brooklyn Dodgers, în 1947, iar data de 15 aprilie este Jackie Robinson Day“, se arată în prezentarea evenimentului de la Constanţa. 

„Haideţi să vedem acest sport pe viu!“ 

„I-am «aşteptat» pe americani 70 de ani şi iată că au ajuns până la urmă“, a glumit prof. Andrei Szemerjai, directorul LPS „Nicolae Rotaru“, care i-a îndemnat pe elevi să participe, sâmbătă, la meciul de pe stadionul „Portul“. „Oina, sportul nostru naţional, aduce foarte mult cu baseball-ul, din toate punctele de vedere, doar că acesta din urmă e mai spectaculos. Am văzut jucându-se acest sport la televizor, în filme, haideţi să-l vedem şi pe viu! Puteţi veni cu prieteni şi cu membri ai familiilor voastre, pentru că veţi avea ce vedea. Va fi o sărbătoare din toate punctele de vedere“, a spus directorul LPS, care a subliniat utilitatea întâlnirii de la liceu: „Nu înseamnă neapărat că, după această vizită a oaspeţilor americani, toţi elevii din LPS ori cei mici vor începe să joace baseball, pentru că noi suntem încă la început de drum. Însă asemenea întâlniri ne fac să ne cunoaştem reciproc mai bine şi duc la stabilirea unor legături strânse“.
 
Sursa foto şi video: ZIUA de Constanţa 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Kanadezu

12 Apr, 2017 04:20

dom profesor iatzi ashtepat 70 de ani pentru un meci de oina? nu imi vine a crede

Articole asemanatoare

Tenis de masă Cristian Chirița, de la CSM Constanța, medaliat cu aur la Campionatul Național de seniori (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 559

Tenis de masă Faza județeană Constanța a ONSS și-a desemnat câștigătorii, dintre liceeni (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 524

Tenis de masă Constanța Bianca Mei-Roșu, trei medalii în Bulgaria, la WTT Youth Contender Panagyurishte 2024 (GALERIE FOTO)

12 Mar 2024 653

Constanța Sportiva Eliza Samara, în doliu. A murit tatăl ei. „De azi, ești îngerul meu păzitor, tati!“

12 Feb 2024 2629

LPS „Nicolae Rotaru“ Constanța Tenis de masă Vladimir Filimon Romanescu, pe podium la Cupa României Under-11

05 Feb 2024 736

Editorial Fetele de la tenis de masă au scris „Constanța“ pe mingea de joc

04 Feb 2024 1037

Tenis de masă „Maraton nebun!“. CSM Constanța a produs surpriza și a învins ALCL TT Grand-Quevilly în ETTU Europe Cup Women (GALERIE FOTO)

31 Jan 2024 903

Tenis de masă Constanța „Cântă fata!“. Elena Zaharia, Bianca Mei-Roșu și Camelia Mitrofan, mândre pentru medaliile europene

29 Jan 2024 815

Tenis de masă Constanța Elena Zaharia și Bianca Mei - Roșu, campioane europene. Camelia Mitrofan, vicecampioană continentală (GALERIE FOTO)

28 Jan 2024 840

Tenis de masă CSM Constanța, meci pe teren propriu cu ALCL TT Grand-Quevilly, în sferturile ETTU Europe Cup Women

28 Jan 2024 782

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CSM Constanța, s-a calificat în a treia finală la Campionatul European

28 Jan 2024 644

UPDATE 2. Tenis de masă Medalii pentru Constanța la Campionatul European Under-21. Finale la dublu mixt și la dublu feminin! (GALERIE FOTO)

27 Jan 2024 886

Tenis de masă Victorii pentru sportivele din Constanța la Campionatul European Under-21

26 Jan 2024 744

Primarul Vergil Chițac, despre lucrările care s-au efectuat în cadrul Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru” Constanța

24 Jan 2024 722

Tenis de masă Mici sportivi din Constanța, pe podium la Cupa Copiilor, în București (GALERIE FOTO)

22 Jan 2024 756