Băiatul unui cunoscut constănțean, lovit la Osmancea „M-a înjurat, m-a ameninţat cu moartea şi mi-a tras un şut în zona sensibilă”

Disputa de fotbal Viitorul Mereni - ACS Callatis 2012 Mangalia, jucată la Osmancea în sferturile de finală ale Cupei României, faza pe judeţul Constanţa, ediţia 2013/2014, a fost întreruptă în minutul 71 şi nu a mai continuat, după ce arbitrul de centru Iurgen Lică (fiul fostului preşedinte al FC Farul, Marcel Lică) a acuzat o lovitură, indicându-l ca agresor pe un jucător al echipei gazdă. În acel moment, scorul era 4-1 pentru oaspeţi. Incidentul este confirmat şi de observator.

Brigada de arbitri delegată la acest meci a fost formată din Iurgen Lică, Florin Iacob şi Ionuţ Silviu Gheorghe, toţi din Constanţa. Centralul povesteşte că prima repriză a decurs fără probleme, doar cu unele mici proteste, şi s-a încheiat cu scorul de 3-0 pentru oaspeţi, care au aliniat o echipă formată în majoritate din juniori. În partea secundă însă, Iurgen Lică a eliminat doi jucători ai echipei gazdă (în minutele 66 şi 71), iar la al doilea cartonaş roşu au avut loc incidente, în urma cărora centralul de 20 de ani nu a mai putut continua meciul, punându-i capăt. „Primul eliminat a fost Adrian Vasilescu, pentru comportament violent şi nesportiv. Vasilescu a fost faultat, eu am dat lovitură liberă pentru Mereni, iar el l-a lovit cu piciorul în gât pe un adversar, un copil de 16 ani, cu un procedeu de te sperii. Roşu clar, fără discuţie. Apoi, în minutul 71, asistentul de la prima tuşă, Florin Iacob, m-a chemat să-mi semnaleze că unii suporteri au intrat în teren şi-l şicanau. M-am dus acolo şi am arătat cele trei minute ca să iasă spectatorii. Au venit însă şi mai mulţi jucători de la gazde, printre care şi Gheorghe Ciobanu, care am înţeles că este şi antrenor, şi delegat. S-a creat un meleu, iar Ciobanu a început să mă înjure în toate felurile şi să mă ameninţe, inclusiv cu moartea. I-am arătat şi lui cartonaşul roşu. M-a tras de tricou, iar eu m-am smucit ca să-mi dea drumul. M-a lăsat, dar mi-a tras un picior în zona sensibilă. Durerea a fost foarte mare, am căzut la pământ. În secunda doi au venit însă forţele de ordine. Apoi, când m-am ridicat, eu n-am văzut, dar mi-a spus celălalt asistent, că primul eliminat, Vasilescu, se apropiase ameninţător spre mine, posibil să mă lovească şi el. Asistentul mi-a venit în sprijin, însă Vasilescu a dat-o la mişto, spunând că e prietenul meu”, a arătat Iurgen Lică.

„Îl dau în judecată”

Fiul lui Marcel Lică a fluierat finele meciului, după care, însoţit de asistenţii săi şi de observatorul Stere Guteanu (vicepreşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Constanţa), a mers la postul de poliţie din Mereni, unde a dat declaraţie. Arbitrul a spus că îşi va scoate şi certificat medico-legal şi îl va acţiona în instanţă pe Gheorghe Ciobanu. „Nu se poate aşa ceva, un asemenea comportament. Scorul era 4-1 pentru Callatis 2012, de ce atâta înverşunare? Nu a fost un meci de fotbal. De la început, jucătorii de la Mereni au fost chitiţi pe arbitri. În plus, au jucat foarte dur cu adversarii, care erau nişte copii”, a mai spus Iurgen Lică. „Păcat că au avut loc asemenea incidente. La meci au asistat şi unele oficialităţi de la Mereni, care au dezaprobat gestul lui Gheorghe Ciobanu. Acesta nici măcar nu şi-a cerut scuze”, a spus şi observatorul Stere Guteanu.

Varianta lui Gheorghe Ciobanu

În replică, Gheorghe Ciobanu infirmă cele declarate de arbitrul Iurgen Lică, cum că l-a înjurat, l-a ameninţat şi l-a lovit. „La sesizarea unui asistent, că i-ar fi trecut cineva prin spate, arbitrul a oprit meciul şi a cerut să plece de pe margine, de la banca noastră, mai multe persoane, deşi, la începutul partidei, ceruse ca toţi spectatorii să fie mutaţi pe tribună, altfel nu dă drumul la joc. La banca noastră erau persoanele de la echipă şi unele oficialităţi locale, printre care şi viceprimarul, care este preşedintele clubului. Când a cerut să plece persoanele de pe margine, arbitrul a folosit un termen nepotrivit, iar eu l-am întrebat de ce le spune aşa. Am primit însă cartonaş roşu. Nu-i adevărat că l-am înjurat, că l-am ameninţat şi că l-am lovit. Să dovedească. E dreptul lui să mă dea în judecată, însă pot aduce ca martori toată echipa noastră şi jucătorii de la Callatis că e aşa cum spun eu”, a declarat Gheorghe Ciobanu.   

În faţa Comisiei de Disciplină
   
Viitorul Mereni nu va pierde meciul cu 3-0 la masa verde, scorul urmând a rămâne cel înregistrat în minutul 71, 4-1 pentru ACS Callatis 2012, rezultat mai mare decât 3-0. Cei implicaţi în incidente vor fi judecaţi însă de Comisia de Disciplină a AJF Constanţa. În semifinalele „Cupei”, echipa din Mangalia va întâlni Portul Constanţa, care a eliminat CSO Ovidiu, după un 3-0 în deplasare. În penultimul act a acces şi Carsium Hârşova, după o victorie cu 8-6 la penalty-uri în faţa echipei CS Mihail Kogălniceanu. După prelungiri, scorul a fost 3-3. Hârșova se va duela în semifinale cu Danubius Rasova, care, ieri, a învins-o în deplasare cu 3-0 pe Sportul Tortoman.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ședință a Consiliului Local Municipal Constanța. Ordinea de zi completă (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 203

Interviu online cu voleibalista Alexandra Spînoche, căpitanul CSM Constanța „E o plăcere să mă întorc acasă și să joc pentru orașul meu“

16 Apr 2024 1055

Sondaj de opinie Dacă mâine ar avea loc alegerile, ați merge la vot? Da, au răspuns 72 % dintre participanți

14 Apr 2024 581

Comisia pentru buget-finanţe a Camerei Deputaţilor va lucra online până la finalul actualei sesiuni parlamentare

11 Apr 2024 380

Guvernul RomânieiProgramul premierului Marcel Ciolacu - 09 aprilie 2024

09 Apr 2024 306

Sondaj de opinie Mulțumiți de arondările școlare? Nu, spun 67% dintre respondenți

07 Apr 2024 448

Interviu online cu avocata Maria Neagu, din cadrul Baroului Constanța - Sistemul judiciar din România, prin ochii unui tânăr avocat stagiar

07 Apr 2024 984

IPJ SibiuDrumul spre libertate

05 Apr 2024 299

Primăria Constanța Prezentarea la ghișeele SPIT, doar pe bază de programare!

05 Apr 2024 479

O nouă apariție inedită! Fotbalistul Constantin Budescu, de la Farul Constanța, cântând „Habar n-ai tu cât te iubesc”

04 Apr 2024 1620

Dragostea de bani nu are vârstă - false măicuțe de până la 75 de ani, cercetate penal pentru escrocherii online (VIDEO)

03 Apr 2024 478

MAE Înregistrarea alegătorilor pentru votul prin corespondență sau la o secție de votare din străinătate la alegerile prezidențiale și la alegerile parlamentare din anul 2024

03 Apr 2024 452

Percheziții DIICOT Pornografie infantilă. Înregistrări video cu minori de 4-5 ani, în ipostaze sexuale explicite

03 Apr 2024 487

Interviu online Pictorul și graficianul profesionist Bianca Paraschiv - Sunt sinceră cu mine, creez ceea ce mă reprezintă și mă împlinește spiritual și artistic!

03 Apr 2024 1968

CNSC a decis Licitația pentru sistemul informatic al Portului Constanța contestată de afaceriștii de la Software Imagination & Vision!

02 Apr 2024 459