Belu si Bitang, cetateni de onoare ai Constantei

Recompense pentru olimpici

Cei doi tehnicieni si tripla campioana olimpica la Jocurile Olimpice de la Atena, Catalina Ponor, au fost declarati ieri cetateni de onoare ai municipiului Constanta * Octavian Belu si Mariana Bitang au primit astfel si cate un teren intravilan de 500 metri patrati * Au fost declarati cetateni de onoare si antrenorii Matei Sanei si Mirela Szemerjai, cei care le-au descoperit pe Ponor si Sofronie

Antrenorii lotului olimpic de gimnastica artistica al Romaniei au devenit, incepand de ieri dimineata, cetateni de onoare ai municipiului Constanta. Hotararea a fost luata de catre Consiliul Local, in cadrul unei sedinte desfasurate in sala de conferinte de la Cazino. Octavian Belu si Mariana Bitang au fost astfel recompensati pentru succesele inregistrate la Jocurile Olimpice de la Atena, desfasurate in cursul lunii august. In cadrul competitiei de pe taram elen, gimnastele constantene Catalina Ponor si Dana Sofronie au obtinut nu mai putin de cinci medalii, din care patru de aur si una de argint. Astfel, Ponor a devenit tripla campioana olimpica cu echipa si in probele de sol si barna, in timp ce mai tanara sa colega a obtinut aur cu echipa si argint la individual. La cateva zile dupa revenirea de la Atena, cele doua sportive au fost premiate de catre autoritatile locale, ele primind ca recompensa importante sume de bani (25.000 euro - Ponor, 20.000 euro - Sofronie) si cate un apartament ANL. In cadrul aceleiasi festivitati organizate la inceputul lunii septembrie, primarul Radu Mazare a anuntat intentia de a-i declara cetateni de onoare si pe tehnicienii care le-au pregatit pe campioanele olimpice. Acest lucru s-a realizat ieri, dupa ce membrii Consiliului Local si-au dat acordul. Consiliul Local a oferit titlul de cetatean de onoare si Catalinei, care nu a putut fi insa prezenta la festivitate. Cetateni de onoare au fost declarati si Matei Stanei, antrenorul care a descoperit-o si crescut-o pe Catalina Ponor, si Mirela Szemerjai, cea care a descoperit-o pe Sofronie. Cei doi antrenori ai lotului olimpic si tripla campioana olimpica de la Atena au primit si cate un teren intravilan de pe raza municipiului, in suprafata de 500 metri patrati.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 501

Ședință CJC Au fost stabiliți câștigătorii proiectelor sportive care vor beneficia anul acesta de finanțări nerambursabile (DOCUMENT)

23 Apr 2024 728

LIVE TEXT Companiile Chimpex și Ameropa Grains investesc în infrastructura școlară din Constanța. Sală de sport inaugurată la Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Apr 2024 815

Cumpărări directe Constanța Primăria Topraisar dotează sala de sport cu aparatură și echipamente specifice (DOCUMENT)

22 Apr 2024 558

Chimpex și Ameropa Grains - companii cu tradiție în proiecte destinate comunității Școala Gimnazială Nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța are o nouă sală de sport, construită integral cu sprijinul grupului de companii AMEROPA

22 Apr 2024 729

Peste 15 milioane lei fără TVA Primăria Constanța încheie un nou acord-cadru pentru toaletarea copacilor şi a spaţiilor verzi din zona II a municipiului Constanța (DOCUMENTE)

21 Apr 2024 627

Constanța Micii voleibaliști au jucat în amintirea lui Paul Cămui, la memorialul care-i poartă numele (GALERIE FOTO+VIDEO)

21 Apr 2024 803

Hagi, după Farul Constanța - CFR Cluj 5-1 „Un meci perfect. Bravo lor! Am făcut diferența la ritm și intensitate“ (GALERIE FOTO)

19 Apr 2024 1468

Locuri de muncă Constanța Direcția Județeană pentru Sport și Tineret angajează. Detalii

18 Apr 2024 682

Cumpărări directe Constanța SC Degreen SRL tunde gazonul de pe terenuri de sport din comuna Topraisar (DOCUMENT)

17 Apr 2024 508

Cumpărări directe Constanța În satul Moșneni, comuna 23 August, se va construi un teren de sport multifuncțional (DOCUMENT)

16 Apr 2024 733

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1277

Cumpărări directe Constanța Alsar Pro Construct SRL a bifat trei contracte cu Primăria Grădina în valoare de peste 300.000 lei (DOCUMENTE)

14 Apr 2024 447

Constanța „Nu te vom uita!“. Competiție memorială în amintirea celui ce a fost Paul Cămui, antrenorul de volei decedat la numai 27 de ani

14 Apr 2024 1061

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1087