Bombă! HC Dobrogea Sud, eşec usturător la Constanţa cu CSU Suceava Laurenţiu Toma - „Poate că acest duş rece ne va trezi“ (galerie foto+video)

Rezultat surpriză, sâmbătă, la Constanţa, în etapa întâi a Ligii Naţionale de handbal masculin, ediţia 2017/2018. Deşi era favorită certă în faţa echipei CSU Suceava, HC Dobrogea Sud Constanţa, recentă câştigătoare a Supercupei României, a suferit o înfrângere usturătoare, scor 23-29 (9-15), după un joc slab, cu multe ratări în atac şi cu erori în apărare. 
 
Golurile gazdelor au fost reuşite de Crnoglavac - 7 (4 de la 7 m), Cutura - 4 (unul de la 7 m), Vujovic - 3, Buricea - 3, Rakcevic - 1, Nistor - 1, Moisă - 1, Mladenovic - 1, Ignat - 1 şi Markoski - 1. HC Dobrogea Sud s-a aflat în avantaj o singură dată pe parcursul meciului (2-1)! Oaspeţii au avut şi opt goluri avans (14-6, 18-10) şi au ştiut să gestioneze avantajul, beneficiind şi de un portar în formă foarte bună. 

„Nu ştiu ce s-a întâmplat“ 

„Am făcut un meci neaşteptat de prost. Nu ştiu ce s-a întâmplat. Nu ne-am ridicat la nivelul partidei cu Dinamo din Supercupă. Am întâlnit o echipă motivată, care a venit să facă o partidă bună şi a câştigat. Nu ne rămâne decât să o felicităm. Sunt multe formaţii bune în campionat şi se vor înregistra multe surprize. Prima a fost astăzi (n.r. sâmbătă), sunt convins că vor urma şi altele. Totul depinde numai de noi. Pe viitor, trebuie să ne concentrăm. A fost prima etapă, poate că acest duş rece ne va trezi şi ne va arăta că realitatea este cu totul alta. Trebuie să muncim pentru fiecare minge. Efortul cel mai mare trebuie să fie în apărare, să câştigăm multe mingi şi să dăm goluri uşoare apoi.

Obiectivele noastre sunt să câştigăm cât mai multe trofee. Nu înseamnă însă că totul e terminat. E o înfrângere, pe care trebuie să o digerăm şi să învăţăm din ea. Am pierdut pe mâna noastră. Sunt convinsă însă că pe viitor va fi mult mai bine. Bine că s-a întâmplat în prima etapă şi nu în ultima, când poate am fi avut nevoie mult mai mare de puncte“, a declarat Laurenţiu Toma, căpitanul HC Dobrogea Sud.

„Este o victorie mare, neaşteptată“

Adrian Chiruţ, antrenorul CSU Suceava, este de părere că echipa sa a fost privită de sus de HC Dobrogea Sud. „Este o victorie mare, neaşteptată. Îi felicit pe băieţi. Au muncit şi s-a văzut în rezultat. Merită acest succes. La Suceava, nu se mai discută de desfiinţarea echipei, autorităţile locale şi universitatea sunt alături de noi în continuare, chiar dacă avem un buget de zece ori mai mic decât al Constanţei. Dacă se munceşte, aşa cum s-a făcut mereu la Suceava, apar, iată, şi rezultatele. Cu siguranţă, gazdele ne-au tratat de sus, dar de acum înainte sper să nu mai fie aşa. Punctul nostru forte a fost omogenitatea. S-a văzut în teren. Am fost mult mai uniţi şi sper să rămânem aşa în continuare“, a precizat Adrian Chiruţ.

În meciul următor, întâlnesc CSM Bucureşti

În etapa viitoare, echipa de pe litoral va juca în deplasare cu CSM Bucureşti. „Vom avea un meci extrem de greu, cu un adversar mult mai dificil, care s-a întărit serios pentru acest sezon şi care are ca obiectiv titlul de campioană. Vom face însă tot posibilul să ne luăm acest trei puncte înapoi“, a arătat Laurenţiu Toma.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4044

Handbal CSM Constanța, debut cu victorie în Liga Națională

22 Aug 2022 1599

George Buricea, la 43 de ani. Zi de naștere în cantonament. „Sunt împlinit, le mulțumesc tuturor celor care contribuie la asta“

03 Aug 2022 2363

Handbal „Delfinii“ vor disputa meciul decisiv din dubla cu Chambery la Constanța

27 Jul 2022 1454

Constanța, trei jucători sub tricolor Ionuț Stănescu, în echipa turneului de la Varna. România a ratat dramatic Mondialele

25 Jul 2022 1505

Constanța. Handbal George Buricea - „Din nou am avut ghinion la tragerea la sorți, dar ne vom juca șansa“

23 Jul 2022 1764

HC Dobrogea Sud Constanța și-a aflat adversarul din turul întâi al EHF European League

19 Jul 2022 1444

UPDATE „Delfinii“ au început pregătirea pentru noul sezon. HC Dobrogea Sud va preda ștafeta către CSM Constanța (GALERIE FOTO)

19 Jul 2022 2233

Handbaliștii de la HC Dobrogea Sud Constanța, spectacol la rafting. „S-au simțit ca… delfinii în apă“ (GALERIE FOTO)

18 Jul 2022 1477

Tânărul handbalist David Pavlov, de la HC Dobrogea Sud Constanța la CSM Focșani 2007

18 Jul 2022 2385

HC Dobrogea Sud Constanța Pregătire în sală pentru Alexandru Andrei și Ionuț Nistor. Ultimii doi din seria accidentaților grav

16 Jul 2022 2054

HC Dobrogea Sud începe pregătirea pentru noul sezon. „Delfinii“ joacă în EHF European League din turul întâi

15 Jul 2022 1843

Trei tineri handbaliști de la HC Dobrogea Sud se pregătesc pentru turneul oficial de la Varna. Ținta - elita continentală (GALERIE FOTO)

02 Jul 2022 1790

HC Dobrogea Sud Alexandru Andrei, în recuperare după operație. „În retur, sper să fiu alături de coechipieri și să joc!“

25 Jun 2022 1711

Moment aniversar la HC Dobrogea Sud Liviu Caba a împlinit 22 de ani. Jucătorul cu numărul 21 este născut pe 21 iunie

22 Jun 2022 1914