Campion naţional şi şef de clasă la Liceul „Telecom“ Toţi membrii familiei rugbystului Radu Corcheş au pasiunea motoarelor (galerie foto)

În familia Corcheş din Constanţa guvernează rugby-ul şi motocicletele. Cei doi copii, Radu şi Vlad, practică sportul cu balonul oval, iar rugbyst a fost şi tatăl lor, Adrian. Cei trei bărbaţi Corcheş, împreună cu mama, Daniela, se dau în vânt însă şi după motoare.

Radu, care astăzi împlineşte 18 ani, a obţinut până acum cele mai mari performanţe din familie ca rugbyst, fiind multiplu campion naţional cu Tomitanii Constanţa. Tânărul sportiv, care a trecut în clasa a 12-a, e foarte bun şi la carte, numărându-se printre elevii de valoare ai Liceului Telecom. Fratele mai mic al lui Radu, Vlad, face rugby la Victoria Cumpăna, iar, în tinereţe, mama lor a jucat câţiva ani baschet. În familia Corcheş, pasiunea pentru sport, dar şi pentru motociclete s-a transmis din om în om.

Fost jucător de rugby, Adrian Corcheş (47 de ani) i-a rămas fidel sportului cu balonul oval şi după ce nu l-a mai practicat. Astfel că, atunci când a venit timpul, l-a îndemnat pe fiul său cel mare, Radu, să se orienteze către rugby. „Tata m-a sfătuit ca, dacă vreau să fac sport, să încerc şi rugby-ul“, povesteşte Radu. Acesta l-a ascultat pe părintele său şi, pe la 12 ani, a început antrenamentele, la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“. Primul său antrenor a fost Sorin Trancă, după care Radu a mai lucrat la LPS cu Emil Dumitrescu, iar apoi cu Adrian Pllotschi. Din perioada LPS a jucătorului datează şi un concurs, la Mangalia, „Iepuraşul joacă rugby“, în care echipa lui Radu Corcheş s-a clasat pe locul secund. În 2011, rugbystul a trecut de la LPS la Tomitanii Constanţa, unde avea să devină om de bază în echipă. „La LPS nu era echipă la categoria mea de vârstă, 1997. Astfel că activam la o grupă mai mare, unde doar mă pregăteam însă, nu puteam să şi joc“, arată sportivul.

Petrecere la Costineşti

Cu Tomitanii, Radu Corcheş a cucerit trei titluri naţionale consecutive, la Under-16 (în sezonul 2012/2013), la Under-17 (2013/2014) şi, recent, la Under-18 (2014/2015). Evoluţiile sale, din linia a III-a, de la închidere, l-au fixat ca titular indiscutabil în echipă, dar i-au adus şi convocări la lotul naţional. „Radu Corcheş e un jucător foarte serios. A avut o creştere valorică deosebită în ultimii ani“, a declarat Cristian Cojocaru, antrenor la Tomitanii, alături de Adrian Tinca. Dacă, la echipa de club, Radu a fost folosit ca număr 8, la formaţia reprezentativă a jucat în general în linia întâi, ca pilier. Astăzi, jucătorul are parte de un eveniment deosebit, împlinind vârsta de 18 ani. Petrecerea de majorat va avea loc sâmbătă, la Costineşti. De curând, de la Tomitanii au mai devenit majori încă trei rugbyşti: Enghin Sali, Cătălin Mişcoci şi Liviu Colceru.

Materia sa preferată este fizica

Radu Corcheş este elev al Liceului Telecom din Constanţa şi tocmai ce a încheiat clasa a XI-a. În cazul său, sportul se împacă bine cu cartea, astfel că, în cei trei ani de liceu de până acum, jucătorul a avut de fiecare dată media peste 9, fiind primul în clasă. În aceeaşi perioadă, s-a situat mereu în primii cinci pe liceu, într-un an fiind şi al doilea. Este şef de clasă, dar face parte şi din comitetul elevilor de la Telecom. Materia sa preferată este fizica, iar după încheierea studiilor liceale doreşte să aprofundeze domeniul telecomunicaţiilor.

Vlad joacă la Victoria Cumpăna

Exemplul tatălui şi al fratelui a fost urmat şi de mezinul familiei, Vlad, care e şi el rugbyst. Puştiul merge pe 13 ani şi e component al echipei Victoria Cumpăna (antrenor, Florin Băcioiu). Vlad a început rugby-ul acum vreo doi ani, prima sa echipă fiind Perla Murfatlar. În momentul de faţă, Vlad se află la Câmpia Turzii, la o tabără la care participă peste 200 de copii din toată ţara de la categoriile de vârstă U-12 şi U-14. Stagiul, care cuprinde antrenamente şi activităţi distractive, este oferit de Federaţia Română de Rugby, prin programul Ministerul Tineretului şi Sportului „Pierre de Coubertin“.

Plimbări în familie

Atât Radu şi Vlad, cât şi părinţii lor au şi pasiunea motocicletelor, fiecare fiind cu motorul său (mai mic sau mai mare, ca putere, în funcţie de vârstă). „Motoarele sunt pasiunea mea cea mai mare. Tata este şi el motociclist de la 16 ani. Practic, m-am născut cu motocicleta în curte. Însă mă dau în vânt nu numai după motociclete, ci după tot ce are motor. Mama are permis de conducere de vreo opt ani, iar extrem de atras de domeniu este şi Vlad. Eu am obţinut carnetul la 16 ani, conducând o Yamaha Dragstar de 125 cmc. Atât mama, cât şi tata pilotează Suzuki. La 18 ani, voi da din nou examen, pentru a putea conduce o motocicletă mai puternică“, spune Radu Corcheş, care are şi plimbări în familie cu motocicleta, el, mama şi tatăl. „Cel mai lung drum al nostru, toţi trei, a fost până la Bucureşti. Eu, mama şi tata am condus fiecare motocicleta lui, iar fratele meu, fiind prea mic pentru a putea pilota pe drumurile publice, a fost luat de tata pe motorul său“, mai spune Radu Corcheş.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Situația la Liceul Telecom s-a rezolvat! Ce directori și-au luat astăzi deciziile de numire

12 Jan 2022 4215

Profesorii protestează la Liceul Telecom din Constanța. Motivul este numirea directorului prin detașare. Ce spune inspectoratul

05 Jan 2022 2786

Lucrările de reabilitare ale Liceului de Electrotehnică și Telecomunicații din Constanța, realizate din fonduri europene

10 Jul 2021 2303

Post vacant la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa

22 Apr 2021 3025

Daune morale de 5.000 de euro, pentru un elev din Constanța

03 Apr 2021 1831

Procesul care nu trebuia să existe! Elev despăgubit de Primăria Constanța, după ce a căzut tavanul clasei peste el

22 Feb 2021 4662

O școală gimnazială și trei licee din Constanța așteaptă „verdictul” unor finanțări prioritare

27 Apr 2020 3671

Concurs de angajare la Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii din Constanța

06 Oct 2019 2659

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații Constanța angajează îngrijitoare. Nu se solicită vechime

28 Dec 2018 1782

Elev constănţean, eliminat de la prima probă orală a bacalaureatului

13 Feb 2018 2183

Liceul Tehnologic de Electrotehnică și Telecomunicații scoate la concurs un post vacant. Iată condițiile de participare!

25 Dec 2017 2480

Liceul Tehnologic de Electrotehnică şi Telecomunicaţii Constanţa organizează concurs de angajare

13 Sep 2017 4149

Directorul Liceului Telecom, amendat de către DSP Constanţa

17 Mar 2017 4468

ISJ Constanţa, control la Liceul de Electrotehnică şi Telecomunicaţii. Motivul – ciuperci crescute într-o sală de curs (galerie foto+video)

17 Mar 2017 8927

Imagini incredibile surprinse într-un liceu din Constanța. Se vor face verificări! (galerie foto)

16 Mar 2017 7782