Ce alegeţi, Hero sau Brave? Cei curajoşi şi bine pregătiţi concurează la Mamaia la triatlonul Ocean Lava România

Staţiunea Mamaia şi triatlonul românesc vor fi din nou pe harta internaţională a triatlonului, sâmbătă, 24 iunie, o zi care va fi memorabilă.
 
Sportivi din ţară şi din străinătate se vor întrece la Mamaia în cadrul Ocean Lava România, o competiţie internaţională pe distanţă semi-lungă. Ocean Lava România face parte din seria de triatlonuri Ocean Lava Planet, un nou brand internaţional de triatlon, care a luat naştere în Lanzerote în 2014, odată cu triatlonul Ocean Lava Arecife - Lanzerote. Acum a devenit un succes pe tot globul, având deja 20 de ţări sub licenţă. 
 
„Am decis să luăm licenţa Ocean Lava Planet din dorinţa de a crea un eveniment internaţional de succes pe distanţă semi-lungă care să ne permită, pe de o parte, să ne păstrăm identitatea şi cultura locală, iar pe de altă parte, să îmbinăm creşterea nivelului competiţional la categoria amatori, dar şi să promovăm staţiunea Mamaia ca destinaţie turistică sportivă. De câţiva ani, am reuşit asta, staţiunea noastră fiind deja bine ancorată pe harta evenimentelor sportive de anvergură internaţională“, a declarat Vlad Stoica, preşedinte al Clubului Sportiv Smart Atletic, organizator al Ocean Lava România, Mamaia.

Finish spectaculos 

Ocean Lava Mamaia este parte şi din circuitul pe distanţă semi-lungă al Federaţiei Române de Triatlon - FRTRI Halfdistance Triathlon Series Events, alături de alte trei competiţii, cea de la Mamaia fiind a doua etapă din serie. Evenimentul din Mamaia va fi organizat la cele mai înalte standarde, având un traseu deosebit atât prin spectaculozitate, cât şi prin faptul că este foarte rapid la probele de bicicletă şi alergare.
 
Proba de înot va fi în Marea Neagră, cea de bicicletă în jurul lacului Siutghiol, iar alergarea pe promenadă. Finish-ul va fi şi el spectaculos, cu o zonă controlată pentru atleţi unde aceştia vor avea parte un tratamentul special post-cursă: punct de alimentare bogat, zonă de lounge şi loc dedicat pentru masaj şi recuperare.

Cele două distanţe 

Participanţii vor putea alege una dintre cele două distanţe denumite generic Hero şi Brave. Prima este proba regină a competiţiei şi este dedicată celor foarte bine pregătiţi, având următoarele distanţe: 1,9 kilometri înot, 96 de kilometri bicicletă şi 21 de kilometri alergare. Brave a fost concepută pentru cei curajoşi, care vor să îşi depăşească limitele, şi presupune parcurgea a unui kilometru înot, 64 de kilometri pe bicicletă şi şapte kilometri alergare. Clasamentele la proba Hero se vor face în funcţie de fiecare an de naştere, aşadar, nu vor mai exista categorii de vârstă din cinci în cinci ani. În schimb, la proba Brave, clasamentele se vor face din cinci în cinci ani. Înscrierile la competiţie se deschid luni, 27 martie, iar locurile vor fi limitate pentru fiecare probă în parte: 200 la Hero individual + 50 la ştafetă şi 150 locuri la Brave.
 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Antoanela Manac a câștigat proba „Brave“ de la triatlonul „Ocean Lava România - Mamaia 2017“ (galerie foto)

26 Jun 2017 3598

Sorin Boriceanu, primul român care a „evadat“ din Alcatraz, prezent la triatlonul „Ocean Lava România - Mamaia 2017“

24 Jun 2017 3926

Restricţii de circulaţie în staţiunea Mamaia pe 24 iunie unde se va desfăşura concursul de triatlon “Ocean Lava România, Mamaia”

21 Jun 2017 3901

Eveniment spectaculos, în stațiunea Mamaia, cu sportivi din țară și străinătate

23 Mar 2017 1831