Ce gol a dat George Ţucudean! CSU Craiova - FC Viitorul, cel mai frumos meci al Ligii 1. Atmosferă de nivel european

Partida de sâmbătă seară, din Bănie, dintre CSU Craiova şi campioana FC Viitorul, nu a înşelat aşteptările. Ambianţa din tribune, de nivel european, i-a dat aripi spectacolului din teren, rezultând un meci pe care mulţi l-au catalogat drept cel mai frumos de până acum din acest sezon al Ligii 1.
 
Gazdele s-au impus cu 3-1, dar FC Viitorul a condus la pauză, în urma execuţiei de excepţie a golgheterului George Ţucudean, din minutul 42 (voleu imparabil din careu). După reluare, arbitrul Horaţiu Feşnic a rupt echilibrul jocului, în minutul 57, când a acordat penalty pentru CSU Craiova, la un şut al lui Zlatinski care a lovit mâna lui Țîru. Centralul l-a şi eliminat pe căpitanul constănţenilor, acordându-i al doilea cartonaş galben. Mitriţă a transformat lovitura de pedeapsă (58), iar apoi gazdele au profitat de avantajul numeric, Bancu (62) şi Bărbuţ (77) înscriind golurile care au conturat succesul CSU Craiova.
 
Au evoluat formaţiile: CSU Craiova (antrenor, Devis Magia) - Calancea - Datkovic, Kelic, Briceag - Martic, Mateiu, Zlatinski, Bancu (90+2 Roman) - Mitriţă (69 Bărbuţ), Burlacu (74 Popa), Al. Băluţă; rezerve neutilizate: Mitrovic - Screciu, Dimitrov, Spahija. FC Viitorul (manager tehnic, Gheorghe Hagi) - Tordai - Lopez, Țîru, Hodorogea, De Nooijer - Vînă (69 Eric), Mladen (46 T. Băluţă), Cr. Ganea - Măţan (59 Horj), Țucudean, Cicâldău; rezerve neutilizate - Rîmniceanu - V. Ghiţă, Ciobanu, Chiţu.

 A fost spectacol şi în teren, şi în tribune 

„Am pierdut şi e greu de vorbit după o înfrângere, dar rămân cu tot ce s-a întâmplat în această seară (n.r. sâmbătă): stadion, suporteri, două echipe care au jucat fotbal şi care, în afară de jucători experimentaţi, au şi fotbalişti tineri. A fost spectacol şi în teren, şi în tribune. O atmosferă de nivel european. M-am simţit bine şi am simţit că merită să antrenezi când vezi aceste lucruri, chiar dacă pierzi. Meciul a fost echilibrat 60 de minute, iar noi am jucat la un nivel înalt. Cred că lui Ţîru i s-a dat uşor primul cartonaş galben. În partea secundă, cu un om în plus, Craiovei i-a fost mult mai uşor să câştige meciul. Fotbalul e făcut din momente de joc, iar noi am făcut ceva greşeli. Păcat, pentru că până atunci jucasem foarte bine, iar repriza a doua am început-o extraordinar. O situaţie de joc negativă ne-a dus însă la eşec“, a precizat Gică Hagi.

„Fenomenal!“ 

Managerul tehnic al FC Viitorul este de părere că lovitura de pedeapsă a fost momentul hotărâtor al partidei. „De la acel penalty s-a întors meciul. Au jucat mult mai bine ca noi şi au câştigat. În rest, rămân cu imaginea a cea s-a întâmplat pe stadion. Fenomenal! 25.000 de oameni care au susţinut echipa gazdă, care au pus presiune pe noi, iar jucătorii au reacţionat. Noi am gestionat prost acest gen de presiune. Am comis o greşeală gravă, de care Craiova a profitat. Dacă nu apăreau penalty-ul şi eliminarea, meciul era deschis şi nu se ştie ce se întâmpla“, a spus Hagi.

Sâmbătă, la Ovidiu vine Concordia Chiajna 

Înaintea meciurilor de ieri din etapă, FC Viitorul era pe loc de play-off, cinci, în clasament, cu 31 de puncte, după nouă victorii, patru egaluri şi şapte înfrângeri în 20 de partide. Următorul meci al Viitorului este programat sâmbătă, 9 decembrie, de a ora 17.00, când la Ovidiu va sosi Concordia Chiajna (locul 10, cu 23 de puncte), pentru partida din etapa a 21-a a Ligii 1. „Va fi un meci foarte greu, dar trebuie să câştigăm. Sunt partide şi partide, zile şi zile. Campionatul e echilibrat. Nu e diferenţă mare între echipe. Liga 1 s-a echilibrat valoric“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)

Citeşte şi:

Patru goluri și un cartonaș roșu: FC Viitorul a condus la pauză, dar a pierdut meciul cu CSU Craiova                     

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost jucător important al FC Viitorul, în doliu

10 Apr 2021 3091

Start în forţă! După 5-0 cu Dinamo, FC Viitorul e lider în clasament Hagi - „Ganea să-i mulţumească toată viaţa lui Ţucudean!” (galerie foto)

17 Jul 2019 2667

„Calităţi incontestabile de lider!“ Ianis Hagi, căpitanul FC Viitorul, inclus în echipa ideală a sezonului regulat din Liga 1

08 Mar 2019 1946

România a câștigat meciul cu Muntenegru din Liga Națiunilor (galerie foto)

20 Nov 2018 2160

Alexandru Cicâldău, de la FC Viitorul, debut în Naționala mare a României, care a învins Israel în deplasare

24 Mar 2018 3422

După George Ţucudean şi Eric, FC Viitorul s-a mai despărţit de un fotbalist

23 Jan 2018 3650

Mihai Voduţ, jucător cu acte în regulă al FC Viitorul

10 Jan 2018 3282

Atacantul George Ţucudean, prezentat la CFR Cluj. Va purta pe tricou numărul cu care a jucat la FC Viitorul

09 Jan 2018 3587

Este oficial. George Țucudean nu mai este jucătorul FC Viitorul. Unde va evolua fotbalistul

08 Jan 2018 1675

FC Viitorul demarează astăzi pregătirea Golgheterul George Ţucudean, la CFR Cluj. Mihai Voduţ, sub comanda lui Gică Hagi?

08 Jan 2018 2970

Golgheter al Ligii 1, după meciul de sâmbătă George Ţucudean a ajuns la 11 reuşite pentru FC Viitorul în acest sezon (galerie foto)

11 Dec 2017 2592

Echipa lui Hagi întâlnește CSU Craiova Ce spune George Țucudean, golgheterul FC Viitorul, despre interesul pe care i-l arată CFR Cluj

02 Dec 2017 2419

Cu ce lot abordează Olanda amicalul cu România, de diseară, de la București

14 Nov 2017 2989

România a câștigat amicalul cu Turcia de la Cluj. Dublă Gicu Grozav. Ganea și Țucudean, de la FC Viitorul, au fost rezerve

09 Nov 2017 2870

Ganea şi Ţucudean, de la FC Viitorul, în lotul tricolor Ce televiziune transmite meciul România - Turcia, de diseară

09 Nov 2017 2999