Ce lucruri sunt de îndreptat la SSC Farul? Petre Grigoraş - „Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să spunem adevărul“ (galerie foto)

Nou-promovata în Liga a 3-a de fotbal SSC Farul Constanţa debutează vineri, 1 septembrie, în campionat, întâlnind în deplasare FC Voluntari II. Antrenorul principal al echipei de pe litoral, Petre Grigoraş, a subliniat că, în acest moment, la club mai sunt lucruri de pus la punct, dar e încrezător că situaţia se va rezolva, iar având în spate sprijin şi unitate, echipa va reuşi să promoveze imediat în Liga a 2-a. 

Grigoraş a arătat că, ţinând cont de situaţia actuală (aspecte organizatorice şi condiţii), obiectivul SSC Farul e unul „îndrăzneţ“ şi că, deşi altul e ţelul clubului, salvarea de la retrogradare ar trebui să fie o performanţă! „Am început destul de târziu pregătirea, a durat puţin până s-a stabilit un lot pentru a aborda cu încredere un campionat în care clubul şi-a propus să promovăm în Liga a 2-a. E un obiectiv îndrăzneţ, ţinând cont de situaţie şi de problemele pe care le avem, de identitate în primul rând. Din păcate, echipa nu va putea să joace acum pe «Farul», ci pe un alt teren din judeţ. Nu e în regulă ca oraşul Constanţa să nu aibă un teren să putem evolua pe el în condiţii optime şi să poată fi omologat. E clar că e deranjant. Nu vreau să supăr pe nimeni, dar trebuie să spunem adevărul. Momentan, situaţia nu e una senzaţională. Cred că, din punct de vedere tehnic, al lotului de jucători şi al staff-ului, s-a făcut o pregătire normală cât de cât, chiar dacă a fost destul de scurtă. Dar avem speranţe. Am încredere în jucători şi în echipa mea tehnică că ne putem ridica la nivelul obiectivului propus. Sunt însă multe lucruri care trebuie îndreptate la club. De la organizare şi până la terenul de joc, de antrenament. Sunt lucruri extrem de importante. Nu trebuie să le ascundem şi să ne ferim. Momentan, din punct de vedere organizatoric şi al condiţiilor, dacă ne-am salva de la retrogradare, ar trebui să fie o performanţă. Dar, sigur, nu acesta e obiectivul nostru şi sunt convins că, în cel mai scurt timp, lucrurile se vor pune la punct şi şansele noastre se vor mări de la zi la zi“.

Primul meci e foarte important 

Unul dintre jucătorii cu experienţă din lotul SSC Farul, Costel Niţescu, a spus că primul meci e foarte important pentru echipă, „marinarii“ întâlnind o contracandidată la promovare. „Luăm fiecare meci în parte şi încercăm să facem o figură bună. Jucătorii tineri din lot sunt de valoare, sigur ne vor ajuta. Nu e în regulă să nu avem un stadion pe care să jucăm meciurile de acasă, dar, indiferent unde vom evolua, important e să ne facem treaba, iar suporterii să ne fie alături, ca şi până acum, de altfel“, a punctat fotbalistul. 

„Lucrul acesta ar trebui oprit pentru totdeauna“ 

Petre Grigoraş a subliniat ajutorul primit de SSC Farul de la FC Viitorul în ce priveşte jucătorii Under-19. „Aveam unele probleme în ce priveşte fotbaliştii U-19, dar am găsit câteva soluţii şi am fost ajutaţi şi de Academia Hagi. Ne-a dat câţiva jucători, care sigur ne vor ajuta. Trebuie să îi mulţumim lui Gică Hagi că a dat dovadă de deschidere, chiar dacă uneori a fost contestat prin Constanţa. Nu trebuie să ne ascundem. Lucrul acesta ar trebui oprit pentru totdeauna. Este omul care, fără doar şi poate, a pus Farul pe primul loc şi ne-a oferit ce jucători am avut nevoie. Îi mulţumesc personal. Sper să aprecieze şi alte persoane acest gest al său“, a precizat antrenorul SSC Farul.

Moment favorabil pentru FC Voluntari 

Petre Grigoraş nu poate estima în acest moment la ce nivel de joc e SSC Farul. „E greu de spus. E greu să dăm acum procente vizavi de nivelul la care ne aflăm. Jocurile oficiale nu se compară niciodată cu antrenamentele şi cu amicalele. Vom vedea vineri, când înfruntăm una dintre contracandidatele la promovare la ce nivel suntem şi atunci putem să spunem cât de cât care este nivelul şi starea. Foarte mulţi jucători de la noi nu s-au confruntat până acum cu astfel de partide, au jucat la un nivel inferior. Orice trecere mai sus implică, în afară de pregătire, şi alte lucruri. Să fim realişti. În afară de aceşti copii care au venit de la Academia Hagi şi de încă patru - cinci din lotul mare, care, în cariera lor, au mai prins ceva cantonamente, perioade de pregătire centralizată şi pregătire zi de zi, în rest sunt jucători care în viaţa lor nu au făcut aşa ceva. Şi să nu comparăm totuşi niciodată Liga a 4-a cu Liga a 3-a. Atunci te întâlneai la meci, acum e nevoie de altceva. În prima etapă, întâlnim FC Voluntari II într-un moment favorabil pentru ea. Liga 1 este întreruptă şi mai mult ca sigur că o parte dintre jucătorii de la echipa mare vor juca împotriva noastră. Nu ne bucură foarte mult această situaţie, dar asta e competiţia şi trebuie să o respectăm“, punctează principalul SSC Farul.

Cu cine se mai luptă la promovare 

Petre Grigoraş este de părere că, în afară de FC Voluntari II, sunt şi alte echipe cu care SSC Farul ar urma să se lupte pentru promovare. „Din auzite şi din informaţiile pe care le avem, cred că şi Unirea Slobozia va trage la promovare, vom vedea Metalul Buzău, vom vedea FCSB II. Dacă ar fi rămas în Liga a 3-a, şi FC Viitorul II este o echipă clar candidată la promovare, din simplul motiv că loturile de Liga 1 au 24 - 26 de jucători şi oricând îţi pot pune la dispoziţie cinci - şase fotbalişti, care te pot ajuta în meciurile dificile sau importante“, a punctat Grigoraş.

„Sper să ajungem să ne prindă paltonul“  

Potrivit tehnicianului constănţean, ar fi senzaţional dacă SSC Farul ar începe campionatul cu o victorie, dar cel mai important e să se menţină după partioda de start în cărţile promovării. „Avem un handicap că am pornit la drum cu întârziere. Însă e important să fim încrezători, să nu cedăm înainte de a începe competiţia. Am încredere în băieţi. Sunt foarte mulţumit de modul în care s-au pregătit şi au încercat pe cât posibil să se ridice la un nivel superior. Sper ca jucătorii să crească de la meci la meci. E un început. Până la urmă, nici nu contează ce se va întâmpla în prima etapă. Ar fi senzaţional dacă am începe cu o victorie, dar campionatul e lung şi sunt convins că, după primele partide, ne vom da seama la ce nivel suntem şi ce trebuie să facem. Important e să fim acolo, în cărţile promovării. Mai e perioada de iarnă, în care mai poţi face anumite schimbări, îmbunătăţiri şi sper să ajungem acolo, să ne prindă paltonul“, a declarat Petre Grigoraş.

Juniori de la ACS Performer în lotul pentru meciul de vineri 

În lotul SSC Farul care va fi folosit la meciuri pe perioada campionatului se vor regăsi şi juniori de la ACS Performer. „În principiu, s-a cam încheiat campania de transferări. Dacă va apărea un jucător senzaţional, care ne poate ajuta în această perioadă, poate fi acceptat şi puţin mai târziu. Momentan, avem 20 de jucători de câmp şi trei portari şi avem posibilitatea să luăm şi de la ACS Performer juniori. Voi urmări partida cu Steaua (n.r de ieri), iar apoi doi dintre băieţii de la Performer vor face parte din lotul nostru pentru Voluntari“, a dezvăluit Grigoraş.

„Este nevoie de unitate“ 

Pentru ca SSC Farul să-şi atingă obiectivele, Petre Grigoraş cere sprijin şi unitate. „Trebuie să salutăm implicarea oficialităţilor locale, care au aprobat buget pentru a susţine această echipă. Un lucru care cred că nu s-a mai întâmplat de ani sau zeci de ani, dacă nu mă înşel. Aşteptăm alături de noi şi alţi oameni din Constanţa, care iubesc fotbalul şi această echipă. Să sperăm că va fi o înţelegere foarte bună între toţi. Mă refer la organizare. Ştiţi la ce mă refer, sper că aţi citit printre rânduri. Este nevoie de unitate acum. Lăsând la o parte orice orgoliu, trebuie să urmărim interesul de a promova de la an la an şi de a crea o echipă redutabilă, cu care Constanţa să se mândrească. Farul e un simbol al Constanţei şi ar fi păcat să nu existe interes şi faţă de ea. Sunt convins că, existând puţină unitate, încredere din partea tuturor, puţină răbdare, dar cu respectarea unor reguli sportive, se pot face lucruri frumoase la Constanţa. De câţiva ani, Constanţa a rămas un oraş departe de sportul de performanţă şi chiar dacă a avut handbal şi volei la cel mai înalt nivel, alte sporturi de echipe, plus sporturi individuale, cred că şi fotbalul ar merita atenţie şi susţinere din partea tuturor. Dacă se va rezolva şi problema stadionului, ar fi excelent. La stadion, nu prea am simţit sprijinul DJST Constanţa. Dacă nu există înţelegere din partea tuturor, eforturile sunt zadarnice. Eu, staff-ul meu şi jucătorii vom fi neputincioşi în faţa realizării unei performanţe dacă nu suntem susţinuţi“, a punctat Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1433

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă, a doua victorie în play-out

07 Apr 2024 762

Farul Constanța Amintirile de aur ale lui Mihai Guriță. Finala Cupei, meciurile cu Auxerre și eurogolul său. Un atacant care lovea ca fulgerul! (GALERIE FOTO)

27 Feb 2024 1229

Liga a 3-a În inferioritate numerică, Axiopolis Cernavodă a învins echipa de pe locul trei și a urcat în clasament

15 Oct 2023 2698

Fotbal Axiopolis Cernavodă a făcut scor cu Recolta Gheorghe Doja

01 Oct 2023 2185

Fotbal Axiopolis Cernavodă, a doua victorie la rând în Liga a 3-a

17 Sep 2023 1267

Farul Constanța Golgeterul Gabriel Zahiu, „vânat“ de echipe de frunte. „Ăia te fac locotenent de armată, noi te facem de miliție“ (GALERIE FOTO)

17 Sep 2023 4356

Fotbal Axiopolis Cernavodă, prima victorie în Liga a 3-a

10 Sep 2023 1641

UPDATE. Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă și Gloria Băneasa au acces în turul doi național

03 Aug 2023 1803

Agricola Borcea, următorul adversar în Cupa României al echipei Axiopolis Cernavodă

26 Jul 2023 1235

Axiopolis Cernavodă, campioană regională în Cupa României și în ediția 2023/2024 (GALERIE FOTO)

22 Jul 2023 1938

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă - Hamangia Baia, în finala regiunii 7 a competiției

20 Jul 2023 1880

Cupa României 2023/2024 Axiopolis Cernavodă s-a calificat în finala Regiunii a 7-a

16 Jul 2023 1303

Axiopolis Cernavodă, debut cu dreptul în faza regională a Cupei României

13 Jul 2023 1659

Axiopolis Cernavodă joacă în faza regională a Cupei României

08 Jul 2023 1522