Ce spune Georges Muzaca Tensiuni la SSC Farul. Marcel Lică este tentat să părăsească echipa!

În ciuda faptului că SSC Farul a scăpat de cea mai mare grijă pe care o avea, obţinerea de finanţare de la bugetul local, apele nu s-au liniştit întru totul la echipa de fotbal din Constanţa, nou-promovată în Liga a 3-a
 
În şedinţa din 31 iulie a.c., Consiliul Local Municipal Constanţa a aprobat suma de 900.000 de lei cu TVA inclus pentru finanţarea activităţii SSC Farul până la finele anului, în perioada 1 iulie - 31 decembrie. Petre Grigoraş a acceptat să preia conducerea tehnică a echipei, care a început căutările pentru alcătuirea lotului de jucători (chiar dacă e destul de târziu), a disputat un meci amical la Constanţa şi a plecat în cantonament la Câmpina.
 
Lucrurile păreau că au intrat pe făgaşul normal, însă, ieri, preşedintele executiv al SSC Farul, Marcel Lică, şi-a exprimat mai multe nemulţumiri în legătură cu relaţia de colaborare cu unii membri ai Consiliului Director, existând şi varianta ca fostul preşedinte al FC Farul să părăsească echipa!
 
„În urma unei şedinţe a Consiliului Director, mi-a fost înmânat un proces-verbal în care CD îmi îngrădeşte puţin atribuţiile. Printre altele, la contractele pe care trebuie să le semnez am nevoie de avizare de la Consiliul Director. S-a creat o stare de tensiune. Nu e normal să fie ingerinţe în activitatea mea. Dacă nu se rezolvă această situaţie şi dacă nu se face delimitarea clară între atribuţiile Consiliului Director şi ale conducerii executive, sunt tentat să părăsesc clubul. Am şi comunicat acest lucru. La ora actuală, sunt discuţii foarte avansate pentru înfiinţarea pe plan local a unei echipe de seniori, cu origini fariste, şi am varianta de a merge acolo. Îi propusesem postul de vicepreşedinte al SSC Farul lui Ion Răuţă, dar acesta a renunţat, din pricina tensiunilor de la club. Au fost unele acuzaţii, dar eu, de 14 luni, nu am luat niciun ban de la SSC Farul, iar sediul clubului e la mine acasă. Am participat şi eu la înfiinţarea echipei“, a declarat Marcel Lică.

Când se întruneşte de urgenţă Consiliul 

În procesul-verbal de după şedinţa Consiliului Director din 28 iulie a.c., se menţionează, printre altele: „Fără a interveni în niciun fel asupra politicii de transferuri şi salarizare a clubului, fiecare contract de muncă va fi supus avizării preşedintelui Consiliului Director (n.r. Georges Muzaca), cel puţin din punctul de vedere al limitelor de salarizare impuse (…) De asemenea, în cazul aprobării finanţării din fonduri publice a clubului, se interzice d-lui Marcel Lică încheierea oricăror contracte, contracte de muncă, parteneriate şi/sau înţelegeri în formă scrisă de orice natură, fără consultarea prealabilă cel puţin a preşedintelui Consiliului Director. Dacă situaţia o impune, se va solicita întrunirea de urgenţă a Consiliului, pentru luarea deciziilor care nu suportă amânare“.

„Am cerut doar să ne bazăm pe ce avem“ 

„Nu e nicio stare de tensiune la club. N-a fost nicio ceartă. Am cerut doar să ne bazăm pe ce avem, la ora actuală, din punct de vedere financiar. Nu cred că am îngrădit vreun drept cerând aceasta. I-am solicitat lui Marcel Lică să-şi asume răspunderea faţă de propriile propuneri în ce priveşte proiectul de buget şi politica de angajări şi cea salarială, însă a refuzat, spunând să răspundem toţi. Din calculele noastre, organigrama şi salariile, cu tot, depăşesc cu mult ce ne permitem noi să plătim în acest moment. Vrem să fim o echipă fără probleme, cu totul achitat la zi. Nu vrem să facem salarii mari şi să nu ni le permitem apoi. Nu vrem să ajungem la ce a fost înainte cu FC Farul. Marcel Lică s-a supărat. A spus că se simte umilit că i s-au îngrădit nişte drepturi. I s-a cerut însă doar să se bazeze pe banii pe care-i avem. Sponsorii pot veni sau nu. Cu sponsorii de anul trecut încă nu am semnat contracte, ca să ştim ce bani ne dau anul acesta. Avem doar OK-ul verbal că vor fi alături de noi în continuare“, a declarat Georges Muzaca.

„Cum să nu-i vrea suporterii?“ 

Preşedintele Consiliului Director al SSC Farul a infirmat că ar fi o problemă cu venirile antrenorilor Petre Grigoraş şi Marian Dinu, în sensul că aceştia nu ar fi doriţi de suporteri. „Nu e nicio problemă cu Dinu şi Grigoraş, cum să nu-i vrea suporterii? Fanii au cerut doar ca în staff-ul tehnic să rămână Ion Barbu şi Gică Mina, ceea ce s-a rezolvat“, a arătat Muzaca.
 
Aflată, până pe 16 august, în cantonament la Câmpina, SSC Farul va susţine astăzi primul meci amical al acestei perioade, întâlnind Petrolistul Boldeşti, pe terenul acesteia, de la ora 18.00. Petrolistul a jucat în sezonul trecut în Liga a 3-a, iar în ediţia 2017/2018 se va alinia la startul Ligii A Prahova.

Se caută fani pentru posturile vacante 

Ieri, pe pagina de Facebook a SSC Farul a fost publicat un anunţ al Consiliului Director al SSC Farul către suporterii care vor să se alăture proiectului, pentru posturile vacante din organigrama clubului. „Stimaţi suporteri farişti, atunci când am pornit acest proiect, ne-am propus, pe lângă celelalte obiective pe care le-am reiterat şi în alte rânduri, să promovăm în funcţiile cheie şi să cooptăm în echipa administrativă farişti cu ştate vechi, veritabili profesionişti în domeniile lor de activitate. Ştim că mulţi dintre dumneavoastră aţi ales să transpuneţi în realitate vechea poreclă a FC Farul, aceea de «marinara», şi aţi făcut din oceanele şi mările lumii o a doua casă şi din meseria de marinar o profesiune. Cum, de altfel, suntem siguri că mulţi dintre dumneavoastră s-au specializat şi în alte domenii de activitate, cum sunt: contabilitate de gestiune, auditul financiar, resursele umane, achiziţiile publice sau consultanţa juridică.
 
Pe această cale, facem un apel către toţi suporterii farişti care vor să se alăture proiectului nostru, pro bono sau remuneraţi, să ne contacteze cât mai curând. Până în acest moment, suntem singurii din cadrul echipei SSC Farul care au fost aleşi şi nu numiţi în funcţii şi ne-am dori ca posturile vacante din organigrama clubului să fie ocupate nu numai pe bază de concurs, ci şi de adevăraţi suporteri farişti. Vă aşteptăm alături de noi, să punem umărul la renaşterea Farului! O echipă înfiinţată de suporteri, condusă de suporteri pentru suporteri! Aceasta este viziunea pe care noi credem că se poate clădi cu adevărat acest club!“, este comunicatul CD al SSC Farul.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„A fost modelul meu în tenis“ Constănțeanul Eden Lică, antrenor la pickleball, în SUA, pentru celebrii Andre Agassi și Andy Roddick (GALERIE FOTO)

22 Apr 2023 2200

Coechipier cu Hagi, pe care apoi l-a arbitrat La 13 ani, Marcel Lică a participat la concursul național de jonglerii cu mingea. Câte „duble“ a reușit

18 Feb 2022 5054

Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu sunt campioni naționali ai SUA la pickleball! „Ne completăm incredibil pe teren“ (GALERIE FOTO)

27 Jan 2022 3671

Constanța Marcel Lică, în mijlocul familiei și al prietenilor cu ocazia zilei sale de naștere

30 Jun 2020 5053

FC Farul Constanța Marcel Lică - „Împreună, cu răbdare, dragoste și credință, vom învinge coronavirusul!“ (video)

26 Mar 2020 3326

„Încă nu îmi vine să cred!“ Constănţeanul Eden Lică şi Andrei Dăescu au dat lovitura la Campionatele Naţionale ale SUA la pickleball

14 Nov 2019 5426

Constanța. Pisică aruncată din tribună pe teren, unde juca Șoarece! Marcel Lică, întâlnire cu vechiul său prieten Victor Pițurcă

15 Oct 2019 6018

Constănţenii îl plâng pe fostul mare portar al FC Farul „Toată lumea vedea gol, dar Anton nu era de acord şi scotea mingi imposibile“ (galerie foto)

12 Mar 2019 4573

SSC Farul Constanţa a încheiat colaborarea cu încă un fotbalist. Când se va reuni echipa de pe litoral

08 Jan 2019 4683

„Eveniment istoric!“ Adus de Eden Lică din SUA. Pickleball va fi lansat sâmbătă, la Constanţa, pentru prima dată în România

20 Dec 2018 3442

Pickleball. Cum se joacă. „Devii dependent!” Eden Lică aduce la Constanţa, în premieră naţională, sportul care a luat avânt în SUA (galerie foto)

05 Dec 2018 6516

Două meciuri, unul după altul, la Timişoara. Primul e astăzi SSC Farul, în faţa unei premiere în acest campionat

28 Nov 2018 2723

SSC Farul. Accidentarea care a dat fiori. Ambulanţa pe teren! Câte zile de pauză va avea Yeboah Twumasi după lovitura încasată (galerie foto)

26 Nov 2018 2924

SSC Farul se luptă sâmbătă în Liga a 2-a cu Daco-Getica, fosta Juventus din Liga 1. „Marinarii“ speră să obţină prima victorie afară

10 Nov 2018 2608

„Interpretare nefericită“ Ce spune Marcel Lică despre eroarea din care SSC Farul a pierdut la masa verde meciul cu CS Mioveni

09 Nov 2018 3028