Cea mai dulce echipă de fotbal Şi-a pus emblema Farului pe tortul de la majorat (galerie foto)

Un fan înrăit al formaţiei constănţene a vrut să aibă o amintire de neuitat de la petrecerea cu ocazia împlinirii vârstei de 18 ani

Constănţeanul Andrei Valentin Alupoae a devenit major strâns legat de FC Farul. Tânărul este pe stadion, alături de „marinari”, de când se ştie. A împărţit cu aceştia şi bucurii, şi necazuri. Farul face parte din viaţa sa. Astfel că, în urmă cu doi ani, la majorat, a ţinut neapărat să se bucure de dulceaţa unei echipe cum alta nu-i.

Andrei Valentin Alupoae are 20 de ani, iar de 13 ani doarme, mănâncă şi respiră numai cu gândul la FC Farul. Este unul dintre suporterii statornici ai echipei constănţene. Prima dată a fost dus pe stadion pe când avea doi ani, de tatăl său, care l-a luat cu el şi peste cinci ani. Acela a fost momentul în care Andrei a rămas cu sufletul alături de „alb-albaştri”. De atunci e nelipsit din peluza stadionului „Farul”. Crescând în vârstă, a început să însoţească echipa şi în deplasări şi ulterior, după ce a împlinit 18 ani, a devenit membru al grupului „Aria Ultra”. Petrecerea de majorat a fost una cu specific farist. S-a desfăşurat la Casa Arad din Satul de Vacanţă, iar printre invitaţi s-au numărat şi vreo 20 de băieţi din peluză. Toţi au admirat tortul, care avea stema FC Farul. „A fost ideea mea. De mic îmi doream aşa ceva. Iniţial, părinţii mei au intenţionat să pună altceva pe tort, dar, în cele din urmă, au fost de acord cu dorinţa mea. Oricum, în primă fază voiam tortul în formă de stadion Farul, adică Farul 3D, dar nu s-a putut face, astfel că am dat comandă doar pentru emblemă” a declarat Andrei Valentin Alupoae, care actualmente este student la Facultatea de Construcţii a Universităţii „Ovidius” din Constanţa. 

Tatăl său a făcut box alături de Sorin Mihăilescu

Tânărul, care e singurul copil al familiei Alupoae, îşi moşteneşte tatăl în ce priveşte pasiunea sportivă. Acesta a făcut box în tinereţe (la CS Farul), fiind coleg cu Sorin Mihăilescu (cel mai cunoscut suporter al „marinarilor”), iar apoi a semnat condica ani la rând, şi pe soare, şi pe ploaie, şi pe vânt, la stadionul „Farul”. Andrei Valentin nu a stat nici el departe de fotbal. Este chiar jucător, dar în momentul de faţă o accidentare, care a necesitat intervenţia chirurgicală la ligamentele încrucişate, îl ţine departe de meciuri. O lună a stat în cârje, astfel că nu prea a mai putut să-i însoţească pe „marinari” în toate deplasările. Acasă nu a ratat însă nicio confruntare. Tânărul a jucat la ITC, la Cariocas, a dat probe la Eolica Baia, iar când s-a accidentat purta tricoul Voinţei Săcele într-un amical cu Portul Constanţa. Acum trei ani, a făcut parte din grupul de jucători pe care Ion Barbu şi Cristi Şchiopu l-au strâns la Farul şi au demarat pregătirea, pentru ca echipa să nu moară. „În acest sezon, Farul joacă altceva. Parcă are o altă putere faţă de mare parte din ediţia trecută. Sigur, au venit şi câţiva jucători de valoare, însă cert e că evoluţia echipei s-a schimbat în bine. Vom prinde sigur play-off-ul, dar eu sper şi la promovare. E visul meu. Să merg din nou alături de echipă peste tot prin ţară (în prima ligă) şi, de ce nu, şi în lume”, arată Andrei Valentin Alupoae.

A pictat pe pereţi Popeye Marinarul şi rechinul

Bineînţeles că Farul este prezent peste tot în casa lui Andrei. „Am orice este omeneşte posibil. Colecţie de bilete, fulare, tricouri, programe de meci şi multe altele. Camera mea e plină cu Farul. Pereţii sunt pictaţi în alb şi albastru, iar pe un perete alb am desenat mascotele Farului: Popeye Marinarul şi rechinul. Oriunde arunci o privire e imposibil să nu vezi ceva legat de Farul”, spune cu mândrie Andrei Valentin. Nu au scăpat nici ultimul brad de Crăciun (în care au fost agăţate eşarfe „alb-albastre”) sau omul de zăpadă (cu fular la gât în culorile clubului).

„Pentru mine doar Farul există”

Andrei Valentin împărtăşeşte pasiunea fotbalistică cu prietena sa, Raluca. Acesteia îi place sportul-rege, numai că nu e faristă, ci stelistă înfocată. „Când vine vorba de Farul - Steaua ne cam împungem. Pentru că eu nu mai ţin cu nicio altă echipă din Bucureşti sau din ţară. Pentru mine doar Farul există”, spune tânărul. La majorat, Andrei a primit multe cadouri. Raluca i-a dăruit un bluzon în culorile Farului, iar vărul său i-a adus cu un ceas interesant, care constă într-o gheată de fotbal şi o minge.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Denis

10 Oct, 2013 00:01

Vin foarte des la meciuri DAARR vad mai multe comentarii si pagini facute pe facebook de cat meciuri pe stadion :)) asa are Faru' suporteri ( nu ultrasi ) tigani! :))

@Denis

08 Oct, 2013 22:00

Daca ai trece pe la stadion l-ai putea vedea :-?? la ultimul meci a venit in carje, poate din cauza asta nu l-ai recunoscut ;)

Aragorn

08 Oct, 2013 11:16

Bravo, Vali si felicitari ! As dori sa avem prin Constanta citi mai multi suporteri adevarti, asa ca tine. Asa am putea fi siguri ca Farul nostru va continua sa existe si putem spera la vremuri mai bune.

Denis

08 Oct, 2013 07:54

acest baiat cauta si el reclama? ca la meciuri nu prea il vad

Articole asemanatoare

S-E Bungee SRL, firmă nouă la Constanța. Cine sunt fondatorii

20 Jul 2023 784