Centură neagră pentru Alex Filip, din Constanţa Legendarul Francisco Filho şi-a antrenat luptătorii pe malul mării (galerie foto)

Luptătorul constănţean Alex Filip, de la clubul Oyama Karate (antrenor, Marius Burlacu), a promovat cu brio examenul de centură neagră în Kyokushin Karate, desfăşurat, sâmbătă, la Mamaia. Testarea a avut loc în finalul ediţiei a 31-a a taberei internaţionale de Kyokushin Karate, derulată, pe parcursul săptămânii trecute, tot la Mamaia, în organizarea Federaţiei Române de Arte Marţiale de Contact. Invitat de onoare a fost shihan Francisco Filho (6 Dan), fost campion K-1 şi fost campion mondial Kyokushin Karate.
 
În vârstă de 29 de ani, Alex Filip s-a numărat printre cei zece candidaţi la obţinerea centurii negre, dar Oyama Karate a avut alţi opt luptători care au fost testaţi pentru diferite grade, toţi promovând examenul. Poliţist în viaţa de zi cu zi, Filip le-a lăsat o impresie plăcută celor din comisie, inclusiv brazilianului Filho (43 de ani), un luptător legendar. „A fost dificil, dar nu aşa de greu pe cât mă aşteptam. Francisco Filho e o legendă. Are o condiţie fizică excelentă. Dacă ar vrea să lupte din nou, ar putea-o face fără probleme, deşi are 43 de ani“, a declarat Filip.
 
Examenul pentru centură neagră a durat patru ore: trei ore de exerciţii pentru condiţie fizică, teste tehnice şi kata şi o oră în care luptătorii au susţinut 30 de reprize de luptă, fără a lua pauză între ele. Ceilalţi sportivi de la Oyama Karate care au promovat testele de grad sunt: Petre Coliş - pentru 1 kyu (centură maro), Mihnea Cristea - pentru 3 kyu (centură verde), Edward Ruse - pentru 5 kyu (centură galbenă), Eren Iusuf - pentru 7 kyu (centură albastră), Matei Balcan, Kaplan Drăgoi, Ionuţ Scupără - pentru 10 kyu (centură portocalie) şi Sebastian Leabu - pentru 9 kyu (centură portocalie).
 
Sursa foto: framc.ro

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Supervizor este legendarul Francisco Filho Luptătorul Alex Filip, din Constanţa, susţine examenul pentru centură neagră

30 Aug 2014 4787