Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu, pe podium la întrecerile de Taekwondo WTF de la Botoşani

Luptătorii de la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu  au obţinut rezultate însemnate la întrecerile de Taekwondo WTF, desfăşurate la Botoşani şi rezervate copiilor şi cadeţilor. Clubul din localitatea constănţeană a participat cu 23 de luptători, iar la Campionatul Naţional a ocupat locul 2 pe echipe la cadeţi şi 3 per total, după ce sportivii, al căror antrenor este Laurenţiu Palangă, au cucerit trei medalii de aur, tot atâtea de argint şi cinci de bronz. Laureaţii au fost: campioni - Eduard Olteanu, Eduard Popa, Teodora Grădinariu; vicecampioni - Andreea Chiriac, Robert Sandu, Cătălina Sandu; medaliaţi cu bronz - Elena Preda, Alexandra Coteţ, Patricia Gălbează, Maria Butcaru şi Ioana Butcaru. Cu excepţia Ioanei Butcaru, înscrisă în concurs la Copii, ceilalţi au evoluat la Cadeţi.
În turneul republican pentru centuri inferioare, CSC Mihail Kogălniceanu a urcat de patru ori pe treapta a treia a podiumului, prin Georgiana Pâslaru, Davide Cristian Ciortescu, Cosmin Alexandru (la Cadeţi) şi Ana-Maria Pavel (la Copii). În concursul Open, la care au participat 25 de cluburi din ţară, echipa din Mihail Kogălniceanu a fost a patra, deşi sportivii de la CSC au evoluat mai mult pentru a se pregăti cât mai bine pentru un turneu care va avea loc în Turcia. Totuşi, chiar dacă rezultatele nu au reprezentat un scop în sine, evoluţiile deosebite ale celor de la CSC Mihail Kogălniceanu le-au adus şi clasări bune pe podium: Elena Pavel, George Vlădăreanu - locul 1, Corina Constantin, Mădălina Nica - locul 2, Andrei Nica - locul 3. Dintre cele 25 de echipe care au evoluat la Open, nu au lipsit, pe lângă CSC, cele din Botoşani, Iaşi, Bucureşti, Cluj, Bistriţa, Slatina, Tg. Mureş, Petroşani, Focşani sau Hârşova. În clasamentul pe echipe de la cadeţi al Naţionalelor, CSC Mihail Kogălniceanu a fost devansat de Tg. Mureş, care a participat însă cu un lot mult mai numeros, format din aproape 60 de luptători.

„Avem mereu uşa deschisă“

Laurenţiu Palangă a subliniat importanţa ajutorului de care clubul beneficiază din partea autorităţilor locale. „Fără sprijinul Primăriei Mihail Kogălniceanu (n.r. edilul-şef al localităţii este Ancuţa Belu) şi al Consiliului Local, nu am fi ajuns la aceste performanţe. Avem mereu uşa deschisă şi suport absolut la toate competiţiile. Le mulţumim şi pe această cale că sunt alături de noi şi, practic, alături de comunitate. De asemenea, menţionez că avem parte şi de sprijinul primarului de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan, care ne-a pus la dispoziţie un mijloc de transport, ţinând cont că în club avem şi copii din localitatea pe care o administrează. Spre exemplu, la Botoşani, dintre cei cinci medaliaţi de la Open, patru au fost din această localitate: Elena Pavel, Corina Constantin, Mădălina Nica şi Andrei Nica“, a detaliat Laurenţiu Palangă.
Trei cadeţi de la CSC Mihail Kogălniceanu (Ancuţa Mihăilă, Eduard Popa şi Teodora Grădinariu) au fost nominalizaţi să meargă la Izvorani, în pregătire pentru Cupa Mondială de la Baku, iar alţi doi sportivi, Eduard Olteanu şi Robert Sandu, au fost propuşi, în cazul lor urmând a fi luată o decizie.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Demonstrație de Taekwondo WT la baza militară de la Mihail Kogălniceanu. Moș Crăciun a venit cu elicopterul! (GALERIE FOTO)

15 Dec 2023 1457

Fotbaliștii de la CS Medgidia, victorie la scor în deplasare. Marius Iftime a reușit o triplă (GALERIE FOTO)

14 Apr 2023 1761

Taekwondo WT Sportivi de la CSC Mihail Kogălniceanu, CS Nicolae Bălcescu și CS Marina Constanța, pe podium la Kyorugi (GALERIE FOTO)

25 Mar 2022 3934

Sportivii de la CSC Mihail Kogălniceanu, evoluții de clasă Sergiu Gheondea, cel mai bun cadet la Naționalele de Taekwondo WT (galerie foto)

10 Apr 2019 3681

Denisa Gheondea, distincţie specială Luptătorii de la CSC Mihail Kogălniceanu, pe podium şi la „Gedoteam Open“ la Taekwondo WT (video)

11 Dec 2018 3311

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 17-a a Ligii a 4-a

18 Nov 2018 2595

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 16-a a Ligii a 4-a. Înfrângere pentru liderul CS Năvodari

11 Nov 2018 2227

Fotbalul județului Constanța. Ce meciuri se joacă, sâmbătă, în etapa a 16-a a Ligii a 4-a

10 Nov 2018 1915

Fotbalul judeţului Constanţa Rezultatele din etapa a 15-a a Ligii a 4-a

04 Nov 2018 2631

Pe prima poziţie la copii şi cadeţi CSC Mihail Kogălniceanu, locul trei în clasamentul general la Cupa României de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Oct 2018 3617

Fotbal. Judeţul Constanţa Rezultatele din etapa a zecea a Ligii a 4-a (galerie foto)

30 Sep 2018 3334

Fotbalul judeţului Constanţa. Liga a 4-a, a 5-a şi a 6-a, în weekend. Program şi clasamente

29 Sep 2018 1938

Judeţul Constanţa Astăzi, la Liga a 5-a se dispută etapă intermediară. Rezultatele şi clasamentele din fotbalul mic

19 Sep 2018 2607

Maria Rusu şi Andrei Mureşan, de la CSC Mihail Kogălniceanu, argint la Campionatul Balcanic de Taekwondo WT (galerie foto)

18 Sep 2018 2638

CSC Mihail Kogălniceanu, locul întâi la clasa A şi în clasamentul general la Cupa Hârşova la Taekwondo WT (galerie foto)

28 Aug 2018 4250