Constantin Gache, antrenorul FC Farul „Avem şi noi, în grădina noastră, jucători care merită întreaga atenţie“ (galerie foto+video)

 

FC Farul a disputat, sâmbătă, un nou meci de antrenament cu o echipă de juniori. După ACS Performer, acum a fost vorba de FC Farul Under-19, formaţie din componenţa căreia fac parte mai mulţi tineri care l-au impresionat pe  principalul „marinarilor“

Terenul sintetic din complexul sportiv al Farului a găzduit, sâmbătă, meciul FC Farul - FC Farul Under-19, tinerii adversari ai echipei mari ocupând locul trei în Liga Elitelor, după FC Viitorul şi Dinamo. „Marinarii“ s-au impus cu 4-2, dar Constantin Gache a remarcat, încă o dată, mai mulţi dintre juniori. La FC Farul au evoluat şi câţiva jucători noi.
 
Echipa mare a început meciul în alcătuirea: I. Dinu - Harle, Fl. Pătraşcu, D. Bratu, Dinică - Băjan, Ad. Ionescu, Vezan, Tigoianu - C. Neagu, Ad. Pătulea. Dinică este un fotbalist născut în 1996, pe care Steaua l-a împrumutat până acum la mai multe echipe de ligă inferioară. Tehnicienii Farului nu au fost impresionaţi însă de el, astfel că a fost înlocuit încă din minutul 30, cu Lucian Murgoci (23 de ani), un fundaş stânga ce vine de la Oţelul Galaţi, echipă pentru care a jucat şi în Liga 1. Harle (un fundaş dreapta născut în 1997) vine de la CS Grupul Şcolar „Sf. Pantelimon“ şi a fost testat timp de două săptămâni, însă atât el, cât şi Dinică au fost anunţaţi după meci că nu rămân în continuare. Scorul primei reprize a fost 1-1. Juniorii au deschis scorul încă din minutul 1, prin Adelin Cristea, iar Vezan a egalat în minutul 20, după ce a executat rapid o lovitură liberă.

Cosmin Neagu, două goluri şi două bare

În partea secundă, Farul a avut echipa: Mihalcea - Băjan, Fl. Pătraşcu, Ţăranu, Murgoci - C. Neagu, Ad. Ionescu (61 Suciu), Vezan (66 Al. Matei), G. Pungă - Tigoianu, Ad. Pătulea. Mihalcea (născut în 1996) este un portar de la FC Clinceni, iar Georgel Pungă (21 de ani, mijlocaş stânga), fost internaţional de juniori, a evoluat până acum la echipe precum SC Bacău, CF Brăila, Oţelul Galaţi sau satelitul Oţelului. În partea secundă, s-a mai marcat de patru ori, partida încheindu-se cu scorul de 4-2 pentru FC Farul. „Marinarii“ au mai punctat prin C. Neagu (49, 52) şi Pătulea (74), iar golul tinerilor a fost un autogol al lui Băjan, din minutul 70. Pe lângă cele două reuşite, Cosmin Neagu a trimis şi de două ori balonul în bară.
 
La FC Farul nu au jucat S. Chiţu, Milea, Corcoveanu (au fost menajaţi, din pricina unor probleme medicale), Fl. Popa şi Cristocea (învoiţi). Partida a fost arbitrată de Marian Simion, asistat de Marian Carson şi Gabriel Bodnar (toţi, din Constanţa).

Chemaţi la pregătirile primei echipe

FC Farul U-19 (antrenor, Ionel Melenco) a avut următorul „11“: A. Lazăr - Ciocan, Abibula, Moşoiu, L. Gheorghe - Vlăescu, D. Gheorghe, Zugravu - A. Cristea, D. Lazăr, Moldoveanu. Au mai jucat Airinei, Loloţ, O. Ismail, Şlincu, Petrache şi Benghea.

„A fost un meci în care am vrut să-i conving şi pe alţii (eu fiind convins) că şi noi, în Constanţa, avem jucători tineri care merită băgaţi în seamă. Şi nu numai atât, ci şi mai mult. În această perioadă, la Farul vin tot felul de jucători, că a jucat la Steaua sau nu ştiu unde, că a fost pe la Clinceni… Vin din altă parte, în loc să ne uităm în grădina proprie, care este destul de bună. De când am venit la echipă, nu prea am avut timp să-mi îndrept privirile spre juniorii proprii, întrucât rezultatele erau cele care ne forţau să ne grăbim, dar acum e momentul în care putem să vedem ce avem în curte. Avem şi noi, în grădina noastră, jucători care merită întreaga atenţie. Mi-au plăcut foarte mult Vlăescu, Zugravu, Adelin Cristea sau Airinei. Este şi Benghea. Şi sunt convins că se vor mai evidenţia şi alţii“, a declarat Constantin Gache, antrenorul principal al FC Farul.


De altfel, după amicalul de sâmbătă, A. Cristea, Vlăescu, Zugravu, Airinei şi Benghea au fost chemaţi, de astăzi, la pregătirile primei echipe.    

Mihai Guliu - „Mai avem în vedere unele transferuri“

Managerul sportiv al FC Farul, Mihai Guliu, a spus despre meci: „Un antrenament foarte util. Ne prind bine aceste partide, în condiţiile în care, deocamdată, nu putem intra pe teren normal. Când joci cu echipele de juniori e foarte greu, ei vor să-şi arate valoarea, sunt ambiţioşi, iar pe un teren sintetic, unde suprafaţa este iute, e şi mai greu. Mai avem în vedere unele transferuri. Mai sunt jucători care vor să vină la Farul şi cu care suntem în discuţii. A sosit şi Cosmin Neagu, un jucător foarte bun, dar şi George Pungă. Aşa cum am promis, i-am adus şi pe Vezan, Popa şi Tigoianu. Am discutat şi despre un cantonament centralizat. O variantă ar fi Antalya, dar încă nu am stabilit“.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Gica

01 Feb, 2016 12:38

Sa stiti ca si cei 2 portari , Rares Tatar si Andrei Lazar , din lotul lui Melenco sunt foarte buni. Capitol la care echipa mare a Farului sufera....

marius

01 Feb, 2016 01:07

am 16 ani sunt talentat ? aveti nevoie un numar

Articole asemanatoare

Constanța Legenda Farului Ion Codin, la 70 de ani. Cadou special din partea lui Gheorghe Hagi pentru fostul fotbalist

23 Jan 2023 3049

Constantin Gache a revenit la Farul Constanța

28 Sep 2022 2843

CS Victoria Cumpăna Micii fotbaliști, locul șase pe țară la Cupa Satelor. Rugbystul Andrei Chelaru, bronz la Gimnaziada din Franța (GALERIE FOTO)

24 May 2022 2248

Victoria Cumpăna, câștigătoare pentru a doua oară a Cupei Satelor pe regiunea Sud-Est (GALERIE FOTO)

10 May 2022 2266

Delta Force One Foști fotbaliști constănțeni, pe gazon la meciul de gală dintre gloriile Deltei Tulcea și ale Granitului Babadag

26 Jun 2021 5529

Trofeul Cupei României a ajuns la Cumpăna. Patru foşti mari fotbalişti la Farul Constanţa lucrează în clubul Victoria Cumpăna

25 Feb 2021 5181

Coincidențe Meciul FC Farul - CS Mioveni, la exact 13 ani de la prima partidă directă dintre ”marinari” și Dacia Mioveni. Același scor!

02 Nov 2020 3622

CS Victoria Cumpăna. Constantin Gache, în staff-ul tehnic al secției de fotbal „Am venit cu mare drag. Îmi doresc să cresc oameni adevărați“ (galerie foto)

29 Jan 2020 4156

UPDATE Constantin Gache, cooptat în staff-ul tehnic al secției de fotbal de la CS Victoria Cumpăna

28 Jan 2020 3853

Meci la Eforie Nord Veterani ai FC Farul şi prieteni ai lor, un nou episod din lungul serial al amicalelor cu braşovenii

10 Jun 2019 5230

Distincţii speciale pentru Tase Halep şi Iancu Papazicu Săgeata Stejaru, medalie de bronz la Cupa FMF din Republica Moldova (galerie foto)

17 Dec 2018 3404

Imagini de la eveniment Veteranii de la Farul și Tomis au jucat, la Constanța, la Cupa Prieteniei. Distincție pentru Constantin Gache (galerie foto+video)

22 Sep 2018 4786

Marcel Lică, președinte executiv la SSC Farul. Ce funcție va ocupa Constantin Gache

02 Jul 2018 6057

Trofeul „Liga Old Boys Constanța“ se joacă în acest weekend în Sala Sporturilor

30 Mar 2018 3612

Constantin Gache a dat startul meciului SSC Farul - Farul Tuzla. Se joacă pe ploaie (galerie foto)

09 May 2017 3493