CSC Mihail Kogălniceanu, în top Accidentat la juniori, George Vlădăreanu a concurat şi la seniori şi a luat aurul! (galerie foto)

Luptătorii de la Clubul Sportiv Comunal Mihail Kogălniceanu s-au descurcat de minune la Campionatul Naţional de juniori şi seniori la Taekwondo WTF, întrecere care s-a desfăşurat la Slatina
 
Gruparea constănţeană a participat la juniori cu 17 sportivi, iar doi dintre ei au concurat şi la seniori. Tinerii luptători au cucerit 17 medalii (patru de aur, şapte de argint şi şase de bronz), două dintre ele (un aur şi un bronz) fiind la seniori. Graţie acestor rezultate, CSC Mihail Kogălniceanu a ocupat prima poziţie în întrecerea pe cluburi a juniorilor şi locul patru la seniori.
 
Medaliile de aur le-au revenit Georgianei Pâslaru, Iuliei Istrate, Elenei Pavel (la junioare) şi lui George Vlădăreanu (la seniori). Pe treapta a doua a podiumului s-au clasat Andreea Chiriac, Mădălina Nica, Corina Constantin, Roxana Eptici, George Vlădăreanu, Răzvan Simota şi Alexandru Cărare. Medaliaţi cu bronz au fost Bogdan Buzică (atât la juniori, cât şi la seniori), Teodora Grădinariu, Andrei Nica, Alin Creţu şi Ancuţa Mihăilă.

La Slatina au avut succes deosebit atât Ovidiu Trifan, cât şi Mălina Mihăilă. Şi băiatul, şi fata sunt din Mihail Kogălniceanu, formaţi la clubul din localitate, dar acum reprezintă CSA Steaua Taekwondo Bucureşti. Ambii au cucerit medalia de aur, Trifan la juniori, Mihăilă - la senioare.

A punctat de opt ori în ultimele opt secunde

Luptătorii de la CSC Mihail Kogălniceanu sunt pregătiţi de antrenorul Laurenţiu Palangă şi de instructorii Marian Olteanu (acesta i-a însoţit pe participanţii de la Slatina) şi Anda Palangă. „Sportivii noştri şi-au făcut datoria. S-au comportat foarte bine“, a spus Laurenţiu Palangă. „A fost o competiţie foarte puternică, cu peste 200 de competitori, de la 18 cluburi din întreaga ţară“, a completat Marian Olteanu. George Vlădăreanu a ratat aurul la juniori întrucât s-a accidentat în finală, într-un moment în care conducea detaşat. Fără acel eveniment neplăcut, s-ar fi impus lejer. A doua zi însă, a intrat în concurs la seniori şi, deşi nu se afla în plenitudinea forţelor, s-a mobilizat exemplar şi a cucerit aurul! Printre învinşii săi de la seniori s-a numărat şi un luptător din Tg. Mureş, care s-a pregătit un an în Germania. „A fost un meci extraordinar. Sportivul târgumureşean a condus trei reprize, însă Georgică a punctat de opt ori în ultimele opt secunde, câştigând cu un avans de două puncte. Nu am văzut niciodată aşa ceva“, a spus Marian Olteanu.

Eduard Olteanu, verificare pentru Campionatul European


CSC Mihail Kogălniceanu a mai avut un sportiv la Slatina, pe Eduard Olteanu, care a evoluat într-un meci de verificare în perspectiva participării la Campionatul European de cadeţi şi juniori, care se va desfăşura în iunie, în Franţa (la Paris). Eduard a avut o evoluţie favorabilă şi se bucură de apreciere. Între 1 şi 3 mai, la Miercurea Ciuc se va desfăşura Campionatul Naţional de copii şi cadeţi, pentru ca, la jumătatea lunii mai, la Botoşani, să se dispute calificările pentru Europene, clubul din Mihail Kogălniceanu urmând a avea în Moldova, la această întrecere, patru reprezentanţi: Eduard Popa, Eduard Olteanu, Teodora Grădinariu (care, de curând, s-a clasat pe locul trei la Openul Ucrainei) şi Robert Sandu.

Laurenţiu Palangă - „Primarul Ancuţa Belu vizează performanţa“


Laurenţiu Palangă a subliniat importanţa ajutorului de care clubul beneficiază din partea autorităţilor locale. „Fără sprijinul Primăriei Mihail Kogălniceanu (primar, Ancuţa Belu) şi al Consiliului Local, nu am fi ajuns la aceste rezultate. Doamna primar vizează performanţa, iar de aici pleacă totul. De asemenea, menţionez că avem parte şi de ajutorul primarului de la Nicolae Bălcescu, Viorel Bălan“, a arătat Laurenţiu Palangă.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.