De la club s-au mai retras doi conducători şi antrenorul secund „Farul este pe cale să dispară, se află într-un mare pericol"

farul_1_.jpgPrin plecarea lor, Marcel Lică şi Cristi Munteanu trag un semnal de alarmă în privinţa viitorului echipei. Ieşirea lor din scenă a fost determinată însă şi de mai multe probleme interne

După ce, luni, unul dintre cei doi finanţatori, Marian Diaconescu, şi-a anunţat plecarea de la FC Farul, ieri au procedat în mod similar încă trei persoane: preşedintele, vicepreşedintele şi antrenorul secund.

Ziua, conferinţa şi demisia la FC Farul. Două zile la rând, luni şi ieri, oficiali ai clubului au convocat întâlniri cu ziariştii pentru a-şi anunţa retragerile de la club. Ieri a fost rândul preşedintelui Marcel Lică, al vicepreşedintelui Cristi Munteanu şi al antrenorului secund Ion Barbu să comunice oficial despărţirea lor de Farul. Marcel Lică a spus că, prin decizia de a pleca, el şi Munteanu sunt solidari cu Marian Diaconescu, trăgând un ultim semnal de alarmă în privinţa viitorului clubului. „Soarta Farului nu ne e indiferentă. Farul este pe cale să dispară, se află într-un mare pericol. Clubul e în zona mediocrităţii şi, dacă nu se face ceva, merge spre desfiinţare. Patronul Giani Nedelcu şi Marian Diaconescu au asigurat condiţii, dar trebuie bani mulţi pentru performanţă.

farul_22.jpg Nu avem ce să le reproşăm, atât au putut. După ce Marian Diaconescu a plecat, va fi şi mai greu. Prin retragerea noastră, am zis să provocăm un şoc, iar Constanţa să se trezească. Facem noi un pas înapoi şi să vină alţii. Scopul nostru e să atragem autorităţile locale. Numai cu ele se va face treabă la Farul. Pleacă trei farişti originali, marcă înregistrată, eu, Cristi şi Nelu Barbu, care am purtat tricoul acestei echipe", a spus Marcel Lică, cel care va mai sta la club în cele două etape până la finele turului. În schimb, plecarea lui Cristi Munteanu e imediată. „E un gest de curaj, de bărbăţie, dar şi o chestie inedită. Nu am mai auzit de o echipă a cărei conducere executivă să se retragă în bloc atunci când sunt probleme. Sperăm ca acesta să fi fost şocul de care formaţia avea nevoie pentru a se ridica. E păcat că Farul a ajuns în situaţia asta. Dacă primarului Constanţei, Radu Mazăre, îi plăcea fotbalul, echipa se bătea an de an la titlu în Liga 1", a spus Munteanu.

farul.jpgÎn spatele gestului celor doi conducători stau însă şi alte probleme, care s-au acumulat în ultimul timp. Paharul s-a umplut când patronul Giani Nedelcu a ales să-l menţină antrenor pe Alin Artimon, care declarase că pleacă după înfrângerea cu Unirea Slobozia. „După vehemenţa cu care şi-a anunţat despărţirea de Farul, n-aş fi crezut că Alin va rămâne. Oricum, chiar şi dacă se producea ruptura club - Artimon şi rămâneam noi, tot trăgeam un semnal de alarmă", a spus Lică. Pe de altă parte, preşedintele şi staff-ul său s-au arătat nemulţumiţi că patronul Giani Nedelcu nu a ţinut cont de părerea lor în chestiuni sportive şi de strategie a clubului, evoluţia lucrurilor dându-le, în cele din urmă, dreptate, fapt recunoscut şi de Nedelcu. „Am marele regret că nu am reuşit să impunem antrenor constănţean şi mai mulţi fotbalişti localnici. Nu am avut susţinerea necesară, iar asta a fost în detrimentul clubului. O serie de fotbalişti plecaţi de la noi sunt titulari acum la echipe de Liga a doua. Cu ei, altele ar fi fost rezultatele. Simt că nu mai am putere de convingere în club", a arătat Marcel Lică.

Ion Barbu nu a avut contractul înregistrat!

În privinţa lui Ion Barbu, nu e vorba de o demisie propriu-zisă, întrucât, de la venirea lui Alin Artimon în funcţia de antrenor principal, Nelu nu mai e în acte legat de Farul, lucru pe care l-a aflat şi el de curând şi care l-a rănit profund! Barbu a început campionatul ca principal, iar după o etapă, când a fost instalat Artimon, Ion a rămas secund, dar noul său contract nu a mai fost înregistrat! Aşa a stat pe bancă în multe partide şi chiar a condus echipa de când Artimon este suspendat, fapt care contravine regulamentelor federale. Dacă se descoperea neregula, clubul se alegea cu amendă. „Am petrecut 13 ani la Farul. Aici am trăit cele mai frumoase clipe din viaţa mea sportivă, dar şi cele mai mari dezamăgiri, acum. Îmi pare rău de această situaţie. Farul a fost şi este ca a doua mea familie. Ieri (n.r. luni), patronul mi-a recunoscut că nu a înregistrat contractul, dar nu mi s-a justificat. Eu ce să înţeleg? Nu vreau să cred că nu am mai fost dorit. Asta e viaţa, plec, dar Farul îmi rămâne în suflet şi sper să revină cât mai repede în Liga 1. Le mulţumesc suporterilor pentru sprijinul pe care mi l-au acordat atât mie, cât şi clubului", a spus Barbu, cu mare tristeţe în glas. „Ştiam de neînregistrarea contractului lui Barbu, dar ce puteam să fac? Oricum, un astfel de om merita un alt tratament. Şi-a dat sufletul pentru Farul şi a fost extrem de înţelegător. Dacă era nevoie de el, ar fi fost în stare să ajute şi de la bucătărie. Chiar şi după retragerea sa de pe gazon, ne gândeam la un moment dat să-l reactivăm", a declarat Marcel Lică.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Cupa Satelor 2024 Finala fazei pe Euroregiunea Sud - Est, găzduită de Cumpăna. Județul Constanța e reprezentat de CS Victoria Cumpăna

23 Apr 2024 310

Farul Constanța are patru jucători în echipa rundei! Gheorghe Hagi, desemnat antrenorul etapei

23 Apr 2024 522

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 26-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele) - FOTO - VIDEO

21 Apr 2024 726

Fotbal Liga a 3-a Gloria Băneasa s-a impus în prelungiri în duelul cu Axiopolis Cernavodă

21 Apr 2024 639

Doi fotbaliști de la Farul Constanța, în echipa etapei a patra din play-off / play-out. „Este surpriza plăcută“

16 Apr 2024 713

Farul Constanța și-a mărit flota de autocare moderne. Campioana României se alătură cluburilor de fotbal importante (GALERIE FOTO)

16 Apr 2024 1172

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. CS Peștera a câștigat cu 12-0

15 Apr 2024 1264

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 25-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

14 Apr 2024 918

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă a învins liderul din play-out, Recolta Gheorghe Doja. Gloria Băneasa, victorie după un meci nebun!

14 Apr 2024 1563

Farul Constanța Pe lângă Louis Munteanu, și Mihai Popescu ar fi pe lista de achiziții a FCSB. Ce a declarat Gheorghe Hagi

12 Apr 2024 1083

Pariuri pe fotbal cu cote foarte mari

12 Apr 2024 328

Fotbal județul Constanța Rezultatele de la Liga a 5-a și clasamentele. AS Viișoara - Constructorul Topraisar, meci cu zece goluri

08 Apr 2024 1227

Fotbal Constanța Rezultatele etapei a 24-a de la Liga a 4-a (seniori și juniori + clasamentele)

07 Apr 2024 1839

Liga a 3-a Axiopolis Cernavodă, a doua victorie în play-out

07 Apr 2024 795

Șapte fotbaliste de la Farul Constanța, convocate la echipele naționale în preliminariile Campionatului European

03 Apr 2024 615