De trei etape, în poarta constănţeană stă Vlad Neagu De ce nu a mai fost Curcă titular la Farul şi de ce a schimbat Ion Răuţă căpitanul

Antrenorul „marinarilor” explică trei dintre alegerile sale în privinţa efectivului de jucători  

Meciul Farului din etapa a 11-a a Ligii a 2-a, cu Rapid CFR Suceava, de la Constanţa, a adus cu el schimbări în formula de start. Portarul titular, George Curcă, cel care fusese căpitan până atunci, a rămas pe bancă. Tehnicianul Ion Răuţă i-a dat banderola unui mijlocaş, dar, la ultima partidă, a pus-o pe braţul unui fundaş.

În ultimele trei meciuri pe care le-a disputat Farul în campionat, cu Rapid CFR Suceava (1-0 la Constanţa), cu Dunărea Galaţi (0-0 în deplasare) şi cu ACS Berceni (0-0 acasă), experimentatul portar George Curcă (32 de ani) a rămas pe banca de rezerve. Antrenorul Ion Răuţă l-a preferat titular pe Vlad Neagu (23 de ani), tehnicianul explicând astfel această decizie: „Veneam după trei meciuri în care primisem opt goluri (n.r. FC Clinceni - Farul 3-0, Unirea Slobozia - Farul 2-0 şi Rapid Bucureşti - Farul 3-2) şi am zis să schimbăm ceva şi în poartă. După cum bine ştiţi, pe finalul returului trecut şi Neagu a avut o contribuţie semnificativă la salvarea echipei, astfel că ne-am gândit să-i dăm şi lui o şansă de a evolua. Să spunem că n-am făcut o alegere greşită, dar asta nu înseamnă că l-am trecut în linia a doua pe Curcă. Este un portar matur, cu mare experienţă, care oricând ne poate ajuta”. În cele trei partide în care a jucat până acum, Vlăduţ nu a primit gol. Lăsarea lui Curcă pe bancă a însemnat şi schimbarea căpitanului, astfel că la meciul cu Rapid CFR Suceava, primul susţinut de „marinari” după o pauză de două săptămâni în Liga a 2-a, banderola a purtat-o mijlocaşul Petre Ivanovici. Şi în runda următoare, la Galaţi, tot el a fost căpitan, pentru ca, etapa trecută, cu ACS Berceni, în această postură să apară stoperul Florin Buzea.

„Lui Ivanovici am vrut să-i dau o motivaţie în plus, dar n-am reuşit. Oricum, chiar şi aşa, nu-l schimbam din postura de căpitan, dar, la meciul cu Berceni, atât el, cât şi Buzea aveau câte trei cartonaşe galbene şi i-am dat banderola lui Florin pentru a-l feri de un al patrulea avertisment, care i-ar fi adus suspendarea cu Gloria Buzău. Fundaşii centrali sunt mai expuşi la avertismente decât jucătorii de atac. Din păcate, nu prea am fost inspirat, pentru că a luat galben Bumbac, pe care nu-l vom avea sâmbătă. Probabil trebuia să-l pun pe el căpitan, ca să nu se aleagă cu cartonaş. Din păcate, la un joc decisiv în lupta pentru primele şase locuri nu ne putem baza pe doi dintre cei mai importanţi jucători, pentru că, pe lângă Bumbac, lipseşte şi Silvăşan, tot suspendat. Dar asta e, mergem înainte”, a mai spus Ion Răuţă. „Meciul cu Gloria Buzău are o importanţă aparte. Sperăm să trecem cu bine de el. Contra lui ACS Berceni, băieţii au jucat mai bine decât la meciul de la Galaţi. Au vrut, dar au avut şi ghinion”, a declarat patronul Farului, Giani Nedelcu.     

Al doilea cel mai slab atac din serie

Echipa constănţeană a încheiat turul de campionat pe poziţia a şaptea, prima de sub zona care duce în play-off. În 11 meciuri, fariştii au acumulat 15 puncte şi sunt la egalitate cu Gloria Buzău, formaţia de pe poziţia a şasea, care are golaveraj mai bun. Farul deţine avantaj însă la capitolul rezultatelor directe, după ce a câştigat cu 2-1 în tur. Sâmbătă, 16 noiembrie, cele două formaţii se reîntâlnesc la Constanţa, în prima etapă a returului, meciul începând la ora 15.00 şi fiind transmis în direct de TVR3. Ion Răuţă este de părere că, după cum au jucat în tur, elevii săi ar fi trebuit să aibă şase puncte în plus.

„Ofensiva noastră e a doua cea mai slabă din serie, cu doar opt goluri marcate în 11 etape. Nu avem un al doilea atacant de valoare, cu care să construim, să intrăm în combinaţii, să ţinem de minge, să aibă valoare pentru careu. Au fost mai multe meciuri din care trebuia să scoatem mai mult. De pildă, partida cu ACS Berceni ar fi trebuit s-o câştigăm. Cu Unirea Tărlungeni (n.r. scorul a fost 0-0), am ratat inclusiv un 11 m, în minutul 90. CF Brăila a avut un singur şut la poartă, iar noi patru-cinci situaţii mari, dar ne-am lovit şi de un portar într-o zi extraordinar de bună (n.r. CF Brăila a bătut cu 1-0 la Constanţa). La Rapid am pierdut în prelungiri (n.r. - 2-3). Singurul meci în care nu meritam să câştigăm a fost cel de la Galaţi. Am pierdut foarte uşor vreo şase puncte, întrucât am avut ghinion sau nu am fost concentraţi în anumite momente ale jocului. Cu 21 de puncte, eram pe locul cinci în clasament şi altfel discutam acum”, a arătat Ion Răuţă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ce meci a făcut George Curcă! FC Farul Constanța. S-au scurs 12 ani de la ultima victorie în deplasare în Liga 1

25 Nov 2020 5073

George Cristian Curcă, Marin Marin și Andreas Ochsner au primit titlul de „Professor Honoris Causa“ din partea Universității „Ovidius“

30 Nov 2019 3570

Şi-a reziliat contractul cu FC Farul Portarul George Curcă ia în calcul retragerea din fotbal

23 Jul 2014 3397

Cel mai vechi „marinar“ George Curcă, portarul Farului, îşi serbează astăzi ziua de naştere

08 May 2014 3951