Diana Irena Belbiţă şi Cătălin Căşaru „Prinţesa Războinică“ este prietena unui luptător de top din Constanţa (galerie foto)

Luptele sunt viaţa lui. Venit la Constanţa de la Însurăţei, acum zece ani, tânărul de 24 de ani şi-a făcut un nume în sport. Campion strălucitor la lupte greco-romane, Cătălin s-a lansat şi în alte sporturi de contact, de curând participând la Mondialele de arte marţiale mixte

Cătălin Căşaru a făcut sport încă de mic. La 12 ani, practica, la Însurăţei (judeţul Brăila), karate kyokushin, apoi a venit la Constanţa şi, urmând exemplul vărului său, Daniel Asaftei, s-a dedicat luptelor. La LPS „Nicolae Rotaru“, a fost unul dintre sportivii de referinţă, iar din 2011, reprezintă în competiţii Astra Arad. Tânărul vrea să se impună şi în MMA, unde îl are antrenor, la clubul Pontica din Constanţa, chiar pe vărul său. Cătălin a participat cu succes la câteva gale, dar a luat şi pulsul întrecerilor de nivel înalt, prin evoluţia de la Campionatul Mondial din Belarus.
 
Într-o familie în care tatăl a făcut fotbal, iar cel mai mare dintre cei doi feciori, Marius, karate kyokushin, microbul sportului nu avea cum să nu se prindă şi de fiul cel mic, Cătălin. În 2002, acesta a început şi el karate kyokushin, la Însurăţei, unde lucra cu copiii antrenorul unui club din Galaţi. Peste doi ani, Cătălin a venit la Constanţa, adus la luptele de la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ de vărul său primar, Daniel Asaftei (mamele celor doi sunt surori), care făcea lupte şi karate şi care avea să ajungă un mare sportiv, multiplu campion mondial şi european la Kempo!

 Cătălin Căşaru e medaliat cu bronz la Jocurile Mării Negre


 La LPS, Cătălin a intrat pe mâna antrenorilor Ioan Giuglea şi Valentin Dobrin, consacrându-se ca un excelent luptător de greco-romane. A cucerit nenumărate medalii şi titluri, atât în ţară, cât şi în străinătate. Printre altele, a luat aur la o întrecere internaţională din Bulgaria, a fost medaliat cu bronz la Jocurile Mării Negre din Turcia şi a ocupat locul cinci la Campionatul European din Grecia (la cadeţi). În ţară, a ieşit campion naţional de cadeţi, vicecampion de juniori, câştigător al Cupei României şi medaliat cu bronz la Naţionalele de seniori (el fiind junior). Aceasta ca să enumerăm doar cele mai importante isprăvi. La 1,67 m, Cătălin nu e un munte de om, dar are o inimă de leu. A continuat performanţa la lupte greco-romane şi la clubul Astra Arad, pe care-l reprezintă în competiţii din 2011 şi unde are două medalii la seniori, argint (la categoria 71 kg) şi bronz (la 66 kg).

 Antrenat, la clubul Pontica, de Daniel Asaftei


 Pe lângă luptele greco-romane, lui Cătălin i-au intrat la suflet şi artele marţiale mixte (MMA), sport în care a debutat în competiţii în toamna anului trecut, la Piteşti. „Eu mă pregăteam de câţiva ani cu Daniel. Făceam antrenamente în folosul amândurora. Uşor-uşor, m-a convins să fac şi MMA. La început, nu eram sigur că mă voi putea acomoda, dar apoi a început să-mi placă. Întâi, am participat la partide de Kempo, Jiu-Jitsu sau Kyokushin Budokai, care au pregătit trecerea la MMA“, a spus Cătălin Căşaru, antrenat, în continuare, de vărul său (la Clubul Sportiv Pontica). Cei doi se pregătesc în comun însă şi cu senpai Marius Burlacu şi cu luptătorul Alex Filip, de la clubul Oyama Karate Constanţa.

 Căşaru, coleg de lot naţional cu Tolea Ciumac


 Cătălin a strâns până acum patru meciuri pe reguli de MMA, câştigându-le pe toate în prima repriză (trei prin KO, unul prin abandon). De asemenea, a participat la Campionatul Mondial de MMA de la Minsk (Belarus), unde a fost învins în prima rundă de rusul Ramzan Sulebanov, cel care avea să iasă campion. „În continuare, vreau să particip la cât mai multe meciuri, pentru a căpăta experienţă. La acest capitol mi-a fost superior rusul, nu a fost mai bine pregătit decât mine. A evoluat însă extrem de relaxat, graţie rutinei“, a spus Cătălin, coleg de lot naţional în Belarus cu celebrul Tolea Ciumac. „Căşaru s-a aflat la Minsk la prima participare într-o competiţie de acest nivel. În ciuda rezultatului, a arătat că are un potenţial deosebit, care merită să fie valorificat“, a arătat şi Amatto Zaharia, preşedintele Federaţiei Române de Kempo.

 Diana Irena Belbiţă este o super-campioană


 În această vară, Cătălin a participat, la Mamaia, la gala „Bătaie ca-n Las Vegas“, unde a realizat o victorie impresionantă. Probabil că această întrecere îi va rămâne mereu în suflet, pentru că, pe lângă succesul sportiv, a cunoscut-o şi pe cea cu care formează un cuplu de atunci (anunţat şi pe Facebook), frumoasa Diana Irena Belbiţă, care are numele de ring „Prinţesa Războinică“. În vârstă de 18 ani, tânăra (originară din Strehaia şi fostă practicantă de judo) este luptătoare la clubul Kokyo Dojo Tr. Severin, iar la gala MMA de la Mamaia s-a impus şi ea (prin armbar). Este campioană europeană la unifight, multiplă campioană naţională la Budokai, dar câştigătoare şi de alte medalii, atât interne, cât şi externe (Szeged, Budapesta - aur), în turnee de K-1 şi MMA. A câştigat şi un meci în care a avut adversar un...băiat!
 
Sursa foto: Facebook
 
 
 
 
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Lupte în cuşcă Cătălin Căşaru şi Robert Orbocea, din Constanţa, învingători la gala „Bătaie ca-n Las Vegas“ (galerie foto)

06 Aug 2014 7045