Duminică e adunarea membrilor cotizanţi Echipa fanilor, SSC Farul Constanţa, primeşte sprijin şi din Olanda (Galerie Foto)

​Suporter Spirit Club Farul Constanţa, formaţia înfiinţată de fani ai defunctei FC Farul, are punctaj maxim până acum în Liga a 4-a (15 victorii din 15), iar sâmbătă vrea să obţină al 16-lea succes stagional.
 
Jucătorii pregătiţi de Ion Barbu, Gică Mina (antrenori) şi Viorel Farcaş (director tehnic), care sunt liderii clasamentului, întâlnesc în propriul fief, pe terenul ITC, de la ora 14.30, a patra clasată, Viitorul Fântânele. Reprezentanţii SSC Farul (structură sportivă organizată pe sistemul „socios“), s-au declarat foarte mulţumiţi de parcursul de până acum al echipei şi de modul în care decurge proiectul.
 
SSC Farul îşi propune să fie continuatoarea FC Farul (formaţie de tradiţie a fotbalului românesc). Proiectul este al suporterilor constănţeni (care contribuie cu bani, alături de mai mulţi sponsori) şi vizează în principal asigurarea condiţiilor de performanţă în activitatea sportivă şi redarea către public a bucuriei fotbalului. Duminică, 13 noiembrie, de la ora 13.00, la stadion se va desfăşura prima adunare a membrilor cotizanţi ai SSC Farul, urmând ca, peste două săptămâni, să aibă loc Adunarea Generală, în care se vor alege Biroul Permanent şi Consiliul de Administraţie al echipei.

Victorie clară, care asigură linişte

SSC Farul are un avans de cinci puncte faţă de a doua clasată, CS Agigea, pe care a învins-o etapa trecută cu 4-0 în deplasare. „Băieţii au făcut un joc foarte bun la Agigea. Au jucat la adevărata lor valoare, respectând sarcinile de joc. Mi-au plăcut atitudinea şi concentrarea lor. Sunt foarte mulţumit de joc şi de rezultat. Am obţinut o victorie clară, care ne asigură linişte prin prisma celor cinci puncte, însă vom aborda la fel, profesionist şi la victorie, şi celelalte partide“, a declarat Marcel Lică, preşedintele SSC Farul.

Scorul putea fi şi mai mare

Şi Ion Barbu, antrenorul principal al echipei, s-a declarat bucuros pentru victoria la scor cu CS Agigea. „S-a văzut diferenţa de valoare dintre cele două echipe. Scorul putea fi şi mai mare. Promovarea încă nu s-a decis, dar cred că nu vom avea probleme în a o obţine. Avem un lot valoros şi, repet, nu cred că ne va pune probleme cineva. Aceasta nu înseamnă însă că nu vom trata serios şi partidele care vor urma. Şi cu Viitorul Fântânele vom încerca să facem un joc bun şi să obţinem un rezultat pe măsură“, a spus Ion Barbu.

Promovarea încă nu e decisă

Mijlocaşul Dani Popa a spus că, la Agigea, SSC Farul şi-a făcut meciul uşor. „Sunt fericit că fac parte din acest proiect. În etapa trecută, am întâlnit o contracandidată la primul loc, dar ne-am impus cu 4-0. Vizăm trei puncte şi cu Fântânele, acesta fiind de altfel obiectivul nostru la fiecare partidă. Promovarea încă nu e jucată, chiar dacă am câştigat toate meciurile de până acum. Mai sunt destule partide de jucat. Cel mai greu meci al nostru de până acum a fost cel cu CS Năvodari (n.r. câştigat de SSC Farul cu 2-0)“, a punctat Dani Popa.

„Proiect total al nostru, al suporterilor”

Adrian Petrescu (sponsor şi membru cotizant SSC Farul) a precizat că, din această săptămână, alături de echipă a venit şi o companie din Olanda, care are două domenii de activitate: încălzire industrială (săli de sport, stadioane) şi echipamente pentru creşterea păsărilor.
 
„Grupul este foarte bine reprezentat în Europa şi va ajuta financiar SSC Farul“, a arătat Adrian Petrescu, care a precizat că „proiectul este total al nostru, al suporterilor, şi nu există nicio influenţă din exterior asupra echipei”.

Echipa e pe un drum plin de succese

Nicolae Ionescu, reprezentant al unui alt sponsor, a spus: „Ne bucură să sprijinim acest proiect civic şi ne încântă tare mult să vedem că echipa este pe un drum foarte bun, plin de succese. Sperăm ca aceste rezultate să se menţină şi pe viitor. Suntem onoraţi să facem parte din acest proiect, care vizează nu numai suporterii, ci şi Constanţa, scopul fiind purtarea mai departe a spiritului farist“.

Satisfacţia promovării în Liga a 3-a

Membru cotizant la SSC Farul este şi Iulian Nicoară, căpitan pe vrachierul „Vantage Wave“ (sub pavilion Liberia). Iulian este suporter vechi, iar astăzi va pleca într-un voiaj de patru - cinci luni. „Urez succes în continuare echipei. Mă bucur pentru parcursul bun de până acum al SSC Farul. La anul, când mă voi întoarce acasă, vreau ca, alături de toată suflarea faristă, să am satisfacţia promovării în Liga a 3-a. Oriunde voi ajunge pe glob, voi purta cu mine spiritul farist“, a spus Iulian Nicoară.

Merg pe drumul lor

În urma declaraţiilor directorului general al FC Viitorul, Cristian Bivolaru, reprezentanţii SSC Farul au spus că ei au proiectul lor şi că merg pe drumul lor. Bivolaru a arătat că, dacă ar fi ajutată de autorităţile locale, „ar fi o variantă ca FC Viitorul să devină echipa Constanţei, chiar sub denumirea de Farul”, caz în care formaţia de Liga 1 ar urma să se mute la Constanţa.
 
„Respectăm ceea ce face FC Viitorul, munca, rezultatele şi părerile lor, dar noi avem proiectul nostru (care merge foarte bine) şi propriul drum. Aşa că foarte multe nu avem de comentat faţă de ce a spus Cristian Bivolaru. Nu am abordat până acum subiectul, că nu e oportun. Ei se gândesc la clubul lor, noi la al nostru“, a arătat Marcel Lică. „Proiectul SSC Farul are un traseu al lui. Am pornit de la zero şi vrem să continuăm pe linia noastră“, a spus şi Adrian Petrescu.
Sursa foto: ZIUA de Constanţa 
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2079

Farul Constanța Meci aniversar, în iunie 2024, care va marca împlinirea a 23 de ani de la barajul istoric de la Bacău

04 Feb 2024 2749

Constanța. Gest de recunoștință Portarul Mihai Popa, de la Torino, i-a oferit lui Florin Adam tricoul din meciul România - Spania

06 Aug 2023 1895

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4366

Nepotul lui Gheorghe Popa, glorie a FC Farul Portarul constănțean Mihai Popa, transferat de o echipă din Liga 1

13 Aug 2021 3715

Știați că...? Fotbalistul Romeo Surdu de la SSC Farul Constanța împlinește astăzi 37 de ani

12 Jan 2021 1948

Fotbalistul Denis Alibec, în vacanță pe litoral, alături de familie și prieteni (galerie foto)

13 Aug 2020 4360

Trei ani de când SSC Farul Constanța a promovat în Liga a 3-a. Cum a evoluat Farul din 2016 încoace

29 Jun 2020 4220

Constanța. Bucurie dublă Florin Pătrașcu și Florin Nicola și-au serbat în aceeași zi onomastica, dar și ziua de naștere (galerie foto)

13 Apr 2020 4310

Fostul fotbalist de la FC Farul Constanța Vlad Neagu a început o carieră militară

10 Apr 2020 5601

„Să fie sănătoşi şi norocoşi!“ Fericire la dublu! Vlad Neagu, fostul portar de la Farul Constanţa, tată de gemeni

11 Jan 2020 5245

Grupa 2003 a Kinder Constanța, antrenată de Ion Barbu și Gică Mina, parcurs foarte bun în campionat

01 Nov 2019 4153

Comitetul de Urgență al FRF a aprobat ca SSC Farul Constanța să participe în competiții sub denumirea FC Farul

31 Jul 2019 4048

Meci cu Rapid Bucureşti! Când va debuta Farul Constanţa în noua ediţie a Ligii a 2-a

24 Jul 2019 3664

Ştefan Cană, o altă achiziţie a SSC Farul Constanţa (galerie foto)

18 Jul 2019 4377