După 5-0 cu Ceahlăul, Farul merge în Giuleşti Constantin Gache - „Rapid nu e Real Madrid“ (galerie foto)

FC Farul a realizat, sâmbătă, o nouă victorie categorică în Liga a 2-a, învingând cu 5-0 la Constanţa ultima clasată, Ceahlăul Piatra Neamţ. La pauză, scorul a fost 4-0!

În două meciuri la rând jucate la Constanţa în campionat, FC Farul a înscris zece goluri, câte cinci în fiecare partidă (5-2 cu CS Baloteşti şi 5-0 cu Ceahlăul Piatra Neamţ), „marinarii“ având în acest moment al doilea atac al eşalonului secund. Învinşi în tur de nemţeni, fariştii şi-au luat revanşa cu vârf şi îndesat, oaspeţii necreându-şi nicio ocazie de gol sâmbătă, în etapa a 14-a, prima din retur. Pentru Farul au înscris Cristocea (5), Chiţu (10 - din penalty, 77), Băjan (29) şi Pătulea (40). Chiţu a ajuns la cota 11 în topul golgheterilor Ligii a 2-a, pe care-l conduce la egalitate cu Marius Staicu, de la CSM Rm. Vâlcea. În clasament, Farul se află pe locul patru, la cinci puncte de liderul Rapid Bucureşti, cu care joacă în etapa viitoare.
 
FC Farul a dominat categoric disputa cu Ceahlăul, chiar dacă, după pauză, la adăpostul celor patru goluri, nu a mai apăsat pe acceleraţie. „Marinarii“ au deschis scorul încă din minutul 5, peste cinci minute era 2-0 (Chiţu punctând dintr-un penalty scos tot de el), iar 4-0 s-a făcut în minutul 40. La reuşita de 1-0, Cristocea s-a accidentat şi nu a mai putut continua meciul, devenind incert pentru meciul cu Rapid. În locul decarului Farului, a intrat Băjan, care a înscris un gol frumos, cu un şut din afara careului. De meserie fundaş dreapta, Băjan a jucat mijlocaş dreapta (pe stânga fiind mutat Nicorec). Ca apărător dreapta, antrenorul Constantin Gache l-a folosit pe tânărul Ţăranu, care a fost şi al doilea junior al Farului (alături de Gudea), Mihai Ion rămânând pe banca de rezerve.

Adrian Pătulea, aproape de „dublă“


FC Farul (antrenor, Constantin Gache) a jucat cu: Al. Gudea - Ţăranu, Fl. Pătraşcu (cpt.), D. Bratu, D. Barna - Nicorec, Ad. Ionescu, T. Bălan (66 M. Rusu), Cristocea (7 Băjan) - S. Chiţu, Pătulea (75 Al. Grigoraş). Ceahlăul (antrenor, Simone Mazzali) i-a avut în teren pe: V. Barna - Călin, Ichim, Cazan (cpt.), Margină - Stahie, Tăbăcariu (77 Iovu), Stana - Chitoşcă (77 V. Cristea), Nedelcu (12 Drăghiceanu), Căruţă. Pătulea a fost la un pas de a face şi el dubla, însă şutul său centrare, din minutul 22, a fost scos în corner, de sub bară, de portar.

Gache contestă cartonaşul galben primit de Nicorec


„Am obţinut o victorie meritată, care a venit şi în urma unui joc destul de bun. În repriza a doua, am cam oprit motoarele, deşi nu le-am cerut aşa ceva jucătorilor. A fost o victorie frumoasă, iar pe alocuri am făcut şi spectacol. Nu-mi explic însă de ce există diferenţă între cum am jucat în unele meciuri de afară şi partidele de acasă. La Buzău, dacă întâlneam o echipă mai bună, cred că luam şi bătaie. Este adevărat, în Crâng am avut nişte ocazii la început, după care ne-am tăiat“, a declarat Constantin Gache. Principalul Farului a acuzat modul în care a primit sâmbătă cartonaş galben (nejustificat) unul dintre jucătorii de bază ai Farului, Onişor Nicorec, în condiţiile în care „marinarii“ joacă în etapa viitoare cu Rapid Bucureşti, iar acest avertisment îi aduce suspendarea pentru Giuleşti mijlocaşului farist. „La Rapid, mergem să jucăm. I-am bătut la Constanţa, deci avem un ascendent moral asupra lor. Până la urmă, nu întâlnim Real Madrid“, a mai spus Gache.

Ceahlăul a avut probleme de lot


Simone Mazzali, antrenorul Ceahlăului, a spus: „Ne-am confruntat cu probleme de lot. În această dimineaţă (n.r. sâmbătă), a trebuit să schimbăm tactica, după ce Popadiuc, un jucător foarte important pentru noi, nu a mai putut face parte din echipa de start, din pricina unei răceli puternice. La fel şi Ştefănescu, fotbalist cu dureri la spate şi la piciorul stâng. De asemenea, Tăbăcariu a jucat accidentat, iar în a doua repriză nu a mai rezistat. Avem un lot restrâns şi de la începutul campionatului folosim aproape meci de meci aceiaşi jucători. A contat şi deplasarea lungă, neputând pregăti bine acest meci. Am încercat să jucăm pe cât am putut“.

Alexandru Muscă, fost la Farul, decisiv pentru Dacia Unirea Brăila 


Celelalte rezultate ale etapei au fost: Gloria Buzău - Bucovina Pojorâta 4-0 (Răduca 28 - din penalty, Danciu 32, Burlacu 52 - din penalty, 57), Rapid CFR Suceava - Dacia Unirea Brăila 1-2 (Al. Apostol 87 / Al. Muscă 30, 49 - din penalty), SC Bacău - Dunărea Călăraşi 0-2 (L. Buş 67 - din penalty, V. Alexandru 76), Oţelul Galaţi - Academica Clinceni 0-1 (N. Muşat 30), CS Baloteşti - Rapid Bucureşti 0-1 (Embalo 12). ACS Berceni a avut rundă liberă. Clasament: 1. Rapid - 29p, 2. Clinceni - 26p, 3. Călăraşi - 24p, 4. Farul - 24p, 5. Brăila - 24p, 6. Suceava - 20p, 7. Bacău - 19p, 8. Berceni - 15p, 9. Buzău - 14p, 10. Baloteşti - 12p, 11. Pojorâta - 10p, 12. Oţelul - 9p, 13. Ceahlăul - 8p. Meciul din etapa viitoare al FC Farul, cu Rapid Bucureşti, se va juca joi, 19 noiembrie, de la ora 19.00 (în direct la Digi Sport 1).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Farul Constanța Comunicat al lui Gheorghe Hagi, după ce s-a vorbit despre un interes pentru el al unui club din străinătate

29 Mar 2024 302

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 556

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 665

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 826

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 912

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 825

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1469

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 617

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 904

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 681

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 802

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2080

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 831