Echipe din judeţul Constanţa iau parte, la Mamaia, la Campionatul Naţional de handbal pe plajă (galerie foto)

După trei ani consecutivi de turnee demonstrative, Federaţia Română de Handbal organizează, în acest weekend, pe plaja „Flora“ din Mamaia, primul Campionat Naţional de beach-handball din istorie. La competiţia rezervată juniorilor vor participa 19 echipe masculine şi feminine din ţară.
 
Formaţiile sunt: la juniori A - masculin - CSS Sighişoara, CSS Brazi, CS Alexandria, CSS Medgidia, HC Dobrogea Sud Constanţa; feminin - ASC Veraflor, CSS Tulcea, CSS Cluj, CSS1 Constanţa, CSS Medgidia, ASC Minaur Baia Mare; la juniori B - masculin - CSS Sighişoara, CSS1 Constanţa, CS Alexandria, CS Năvodari, CSO Murfatlar; feminin - ASC Veraflor, CSS Tulcea, CSS Cluj. Vineri şi sâmbătă, începând cu ora 9.00, au loc primele meciuri, iar duminică, în intervalul orar 9.00 - 12.30, au fost programate finalele. De la ora 13.00, va avea loc festivitatea de premiere.

„Lucrurile se mişcă în direcţia bună“

Fostă campioană a Italiei la handbal pe plajă cu formaţia din Salerno, Nicoleta Ivan a primit de la preşedintele Federaţiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, sarcina, ca antrenor federal, de a dezvolta handbalul pe plajă din România. „Lucrurile se mişcă în direcţia bună, au început să se organizeze mai multe turnee, lumea devine mai interesată de acest sport frumos şi organizarea acestui prim Campionat Naţional de Juniori se încadrează în strategia federaţiei de dezvoltare pe termen lung a acestei ramuri a handbalului“, a punctat Nicoleta Ivan.

Diferenţe faţă de handbalul indoor 

La handbalul pe plajă, principalele diferenţe faţă de handbalul indoor sunt: se joacă doar două reprize de câte zece minute; suprafaţa terenului este mai mică (27 x 12 metri); în echipă sunt patru jucători (trei de câmp plus portarul); există procedee tehnice individuale care se punctează dublu (aruncarea din piruetă 360 de grade, aruncarea din aeriană, penalty-ul, golul portarului, aruncarea jucătorului specialist - cel care înlocuieşte portarul).

Primele demonstraţii de handbal pe zăpadă 

„Logistică şi potenţial uman avem, dar există un decalaj istoric de experienţă faţă de alte ţări, pe care doar investind îl putem diminua. Vom acorda treptat mai multă importanţă handbalului pe plajă, iar acest prim Campionat Naţional este o dovadă clară că ne preocupă dezvoltarea acestei ramuri. Să nu uităm că, în această iarnă, am avut şi primele demonstraţii de handbal pe zăpadă. Visul meu este ca în câţiva ani să se joace handbal 365 de zile pe an în România!“, a subliniat preşedintele FRH, Alexandru Dedu.

Beach Handball, sport olimpic în 2024

Miza dezvoltării handbalului pe plajă este una mare în contextul în care acest sport a fost introdus recent în programul Jocurilor Olimpice din 2024. Primul obiectiv al FRH este calificarea unei echipe naţionale la Jocurile Olimpice de Vară ale Tineretului din Argentina, din 2018.
 
„Anul acesta, am obţinut locul şapte cu Naţionala de junioare la Campionatul European. Este un rezultat încurajator, mai ales că am fost la doar un gol de calificarea în semifinale. Anul viitor, ne dorim să ne clasăm în primele patru echipe, lucru ce ne-ar asigura calificarea la Olimpiada de Tineret din Argentina“, a punctat antrenorul federal Nicoleta Ivan.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE Alertă noaptea trecută în Portul Constanța Sud-Agigea! Un marinar, decedat (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Mar 2024 2386

Primăria Constanța pierde la Curtea de Apel terenul de la Cazino Sud, din Mamaia, ce fusese vândut către Mehmetoglu SRL! Apele Române, victorioase (MINUTA)

12 Mar 2024 675

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Rafalele vor depăși temporar 70 km/h

11 Feb 2024 778

Județele Constanța și Tulcea, sub cod galben de vânt! Când expiră avertizarea meteo

10 Feb 2024 687

Eco Sud pierde procesul cu Iridex Group Salubrizare CCR sesizată în litigiul privind achiziția serviciilor de salubrizare a deșeurilor municipale din județul Constanța!

06 Feb 2024 978

Știri Constanța Incendiu la o locuință în Eforie Sud! (FOTO+VIDEO)

21 Jan 2024 1155

Cerere de strămutare formulată de un operator economic Licitația pentru contractul serviciului de salubrizare a deșeurilor municipale din Județul Constanța ar putea ajunge pe masa judecătorilor de la ÎCCJ!

14 Jan 2024 1107

Autoturism mistuit de flăcări la Eforie Sud! (FOTO+VIDEO)

10 Jan 2024 944

Documente depuse la Mediu pentru construirea unui Centru multietnic de afaceri și turism în Eforie Sud

17 Dec 2023 926

Rezultatul final al fazei de evaluare în cadrul licitației serviciului de salubrizare din județul Constanța, contestat la CNSC. Ce decizii au fost dictate?

30 Nov 2023 987

Discursul lui Mihai Grecu, elev în clasa a XI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, la vernisajul expoziției Dobrogea 145

29 Nov 2023 12260

Ministerul Agriculturii Zona Dobrogea înregistrează un record de precipitații în noiembrie

27 Nov 2023 889

#Dobrogea145 Expoziție despre cetățile antice la Palatul Parlamentului. Cetatea Noviodunum

27 Nov 2023 18657

#Dobrogea145 Expoziție despre cetățile antice la Palatul Parlamentului. Cetatea Argamum

27 Nov 2023 3236

#Dobrogea 145 Prof. univ. dr. Florin Anghel - Patrimoniul istoric dobrogean are nevoie de viziune, de proiecte și de realizări

27 Nov 2023 1657