Este campioană naţională Atletă constănţeană, în trupă de majorete, alături de Miss România (galerie foto)

majorete.jpgLa Campionatul Naţional de juniori II, de la Bacău, sportivii de la malul mării au dat lovitura. Au cucerit şase medalii, una dintre cele două de aur aparţinându-i Andreei Timofei

În vârstă de 17 ani, Andreea Jaqline face atletism de doi ani. A fost descoperită de antrenoarea Niculina Chiricuţă, care îl pregăteşte şi pe fratele campioanei, Bogdan. Cei doi sunt din satul Nistoreşti, iar în curând li s-ar putea alătura la Constanţa, ca atletă, încă o soră.

Niculina Chiricuţă a remarcat-o pe Andreea Jaqline Timofei la un tetratlon şcolar, la Constanţa. Venise cu un grup de copii din judeţ, de la Nistoreşti (sat aparţinând de comuna Pantelimon), iar la proba de lungime antrenoarea a observat că fata, care era atunci în clasa a şaptea, a sărit destul de bine. A vorbit cu mama copilei, care a fost de acord să o dea la atletism. Astfel că, în anul următor, s-a prezentat la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru", pentru încadrare. Nu a venit însă singură, ci la „pachet" cu fratele ei, Bogdan. Cei doi erau la Nistoreşti în aceeaşi clasă la şcoală, iar mama lor nu voia să-i despartă. Prima impresie pe care i-a lăsat-o puştiul antrenoarei nu a fost una grozavă. „Era aşa, mai gheboşat, mai speriat, că eu am şi întrebat dacă nu are o problemă la spate. Mama mi-a spus că nu, dar aşa e el. I-a fost destul de greu, însă, în cele din urmă, s-a adaptat. Ambii sunt copii foarte cuminţi şi muncitori. Şi-au văzut de pregătire, nu au ieşit din cuvântul meu şi al părinţilor (tatăl lor ţine foarte mult la disciplină), iar rezultatele nu au întârziat să apară", povesteşte Niculina Chiricuţă. Andreea şi Bogdan nu sunt singurii copii ai familiei Timofei, care mai au o fată, mai mică decât cei doi, în clasa a şasea. „Sper să o aducem şi pe ea la atletism", spune Niculina Chiricuţă, care s-a convins că „marfa" Timofei este una de calitate, se poate lucra excelent cu ea şi poate fi modelată uşor.

Pe locul şase la Balcaniadă

majorete_intertitlu1.jpgÎn 2011, ca junioară III, Andreea Jaqline a ieşit campioană naţională cu ştafeta 1+2+3+4 a LPS-ului. Anul trecut, a obţinut un loc şase la Naţionalele de juniori I (ea fiind mai mică, junioară II), medalia de bronz la 400 m plat şi poziţia a cincea la 400 m garduri (junioare II). De asemenea, la Balcaniada de juniori II a venit pe locul şase la 400 m. În acest an, la junioare I a fost în progres, clasându-se în apropierea podiumului (locul patru la 400 m), iar la junioare II, la Bacău, nimeni nu i-a stat în cale: titlu naţional, cu 58,30 secunde. Şi la 800 m putea lua medalie (a venit în final pe cinci), antrenoarei Niculina Chiricuţă părându-i rău că nu a putut-o îndruma cum trebuie în timpul cursei. „În acelaşi timp cu 800 m, s-a disputat proba de triplusalt feminin, unde aveam două fete. Nu am putut-o dirija cum trebuie pe Andreea pe ultimii 200 de metri, astfel că a ratat locul trei. De primele două clasate, foarte bune, nu se putea trece", a arătat Chiricuţă.

În cărţi pentru Mondiale şi Europene

majorete_intertitlu2.jpgConcurentă care arată aptitudini certe în probele de 400 m şi 400 m garduri, Andreea este în cărţi în acest an pentru Campionatul Mondial de junioare II (10 - 14 iulie, Doneţk - Ucraina) şi pentru Campionatul European de junioare I (18 - 21 iulie, Rieti - Italia), la cea de-a doua competiţie pentru proba de ştafetă 4X400 m, în ultimul schimb. Întrucât cele două întreceri sunt la date apropiate una de alta, dacă va obţine drept de participare, probabil că atleta constănţeană va participa doar la una dintre ele.

Bogdan a secondat-o cu succes

majorete_intertitlu3.jpgNaţionalele de juniori II de la Bacău au fost un adevărat succes pentru fraţii Timofei. Bogdan a secondat-o pe sora sa, cucerind medalia de bronz la triplusalt, cu 13,15 m. Pas cu dreptul în carieră pentru tânărul sportiv. Şi ar fi extraordinar ca în acest an tânărul Timofei să prindă şi Festivalul Olimpic al Tineretului European (14 - 19 iulie, Utrecht - Olanda). De asemenea, la Bacău, o altă elevă de-a Niculinei Chiricuţă, Teodora Vasilescu, a venit pe patru la triplusalt, după ce, anul trecut, obţinuse medalia de bronz. Acum însă, fata s-a confruntat cu unele probleme medicale (la coloană), care au scos-o din lupta pentru medalii. Ceilalţi doi medaliaţi constănţeni la competiţia moldavă au fost: Valentin „Record" Scanghel (CS Farul; antrenori, Cecilia Gevat şi Alin Larion), campion naţional la triplusalt (14,43 m) şi medaliat cu bronz la 60 m garduri (8,53 s - nou record naţional) şi la lungime (6,34 m); Cristian Constantin (LPS; antrenoare, Carmen Botea) - vicecampion la triplusalt (13,80 m).

Vedetă de Sf. Nicolae

majorete_intertitlu4.jpgLa o ediţie a Zilei Liceului cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru" (Sf. Nicolae), pe 6 decembrie, s-au organizat mai multe festivităţi interne. Prof. Magda Martinescu s-a ocupat de alcătuirea unei trupe de majorete, în care a inclus-o şi pe Andreea Jaqline Timofei. Din grup a mai făcut parte o atletă, Alexandra Bernianu, ca şi fete de la secţia de dans sportiv, printre care Maria Iacob, care este şi fotomodel, iar anul trecut a obţinut titlul de Miss România la „Bucharest Fashion Week". Maria este prietena fotbalistului Eddy Năstase, de la FC Farul.

Sursa foto: Facebook


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Axiopolis Cernavodă Gemenii Alexandru și Bogdan Marica, atleți, medaliați din nou la Naționale (GALERIE FOTO + VIDEO)

26 Mar 2024 682

CSM Constanța Carol Popa, câștigător la triatlon, la Criteriul Primăverii, dar medaliat și la Naționalele de atletism (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 1011

CSM Constanța atletism La 67 de ani, Coculeana Oltean - două medalii de aur și una de argint la Naționale. „Performanța nu are vârstă!“ (GALERIE FOTO)

05 Mar 2024 1352

Universitatea „Ovidius” din Constanța, vicecampioană la Campionatul Național Universitar de Atletism 2024 (GALERIE FOTO)

28 Feb 2024 756

Atleții de la CSM Constanța au cucerit 12 medalii la Campionatele Naționale indoor pentru seniori și U23 de la București (GALERIE FOTO)

19 Feb 2024 781

Constanța ​Ziua Internațională a Sportului Militar, sărbătorită la Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 627

CS Medgidia Alin Mihai Șavlovschi și antrenorul său, premii importante de la Federația Română de Atletism (GALERIE FOTO)

18 Feb 2024 994

CS Medgidia Atletul Alin Mihai Şavlovschi, dublu medaliat la Campionatul Balcanic. „Un început de an senzațional“ (GALERIE FOTO)

05 Feb 2024 870

Atletism Robert Bîrsa, de la CS Farul Constanța, și ștafeta CSM Constanța, pe primul loc la Cupa României (DOCUMENT)

02 Feb 2024 1106

Constanța. 22 ianuarie 2024 Regretatul sportiv Claudiu Bujin ar fi împlinit astăzi 39 de ani. „Iubirea noastră este veșnică“ (VIDEO)

22 Jan 2024 1344

CSM Constanța Dacă e început de sezon, e record personal pentru Cristian Radu. La „pachet“ și cu barem pentru Campionatul European!

21 Jan 2024 1083

CSM Constanța atletism Alexia Dospin și Ioana Manoliu, pe podium la Winter Run Athletics Cup

13 Dec 2023 868

Constanța. 29 noiembrie 2023 Astăzi e ziua de naștere a fostului mare atlet Ilie Floroiu

29 Nov 2023 1301

Neptun Crosul Copiilor a adus la start și prichindei de trei și patru ani! Pe podium, și reprezentanți ai CS Farul Constanța (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 1256

Atletism Sportivii de la Axiopolis Cernavodă, pe podium la „Cupa Aradului֧“. Dintre medaliați nu au lipsit gemenii Marica și Țiripan (GALERIE FOTO)

11 Oct 2023 973