Este paralizat din anul 2006 Un fost concurent la „Românii au talent” a tras la ţintă din scaunul cu rotile (galerie foto)

danut miricaPeste 20 de sportivi cu handicap au participat, ieri, la Constanţa, la concursul de tir cu arcul, organizat de Asociaţia Judeţeană a Sportului pentru Persoane cu Handicap, în parteneriat cu Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi cu implicarea voluntarilor de la Civicus Voluntaris şi de la Fundaţia Arka. Suportul logistic a fost asigurat de Aktiv Club Bucureşti. Competiţia s-a desfăşurat la sala de la Complexul Sportiv „Tomis”, iar participanţi au fost atât din Constanţa, cât şi din judeţele Ialomiţa şi Galaţi. La final, clasamentul primilor trei a arătat în felul următor: 1. Marian Rujanschi, 2. Sergiu Grigore, 3. Dănuţ Mirică. Restul sportivilor care au participat la concursul de ieri au primit diplome de participare. „Această întrecere a deschis anul competiţional 2014 al AJSPH Constanţa. A fost o nouă provocare pentru membrii noştri, persoane cu diferite afecţiuni neuro-motorii, sportivi paralimpici, care au luat poziţie în faţa ţintelor. Competiţia s-a desfăşurat foarte bine, le-a plăcut tuturor participanţilor şi cred că o vom repeta”, a declarat Ion Gembăşanu, preşedintele AJSPH Constanţa.
 
Învingător, nu învins
 
Dănuţ Mirică este un cântăreţ de hip-hop, care a concurat şi la show-ul „Românii au talent”. Tânărul de 27 de ani a rămas paralizat la vârsta de 20 de ani, în urma unui accident auto, dar a continuat să cânte şi în scaunul cu rotile, sub numele de scenă „Da’ Cruz”. În paralel, a devenit membru al AJSPH Constanţa, iar în scurt timp s-a impus ca unul dintre oamenii de bază ai echipei de baschet. „Am avut nebunia de a continua cu hip-hop-ul şi în cărucior. Am vrut să arăt că sunt un învingător, nu un învins”, a declarat Dănuţ, care, în anul 2008, pe 12 decembrie, la exact doi ani de la cumplitul accident de maşină, a scos prin forţe proprii, nu la o casă de discuri, un album, „Am fost plecat”.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.