Fabulos! Simona Halep, victorie de vis contra liderului mondial Serena Williams

Constănţeanca Simona Halep a realizat, ieri, cea mai mare victorie din cariera ei de până acum, învingând categoric liderul mondial Serena Williams, la Turneul Campioanelor de la Singapore.
 
Simona Halep este într-o formă extraordinară la competiţia care le reuneşte pe cele mai bune opt tenismene ale lumii. După victoria din etapa inaugurală, 6-2, 6-3 cu Eugenie Bouchard, din Canada, sportiva de 23 de ani a spulberat-o efectiv, ieri, pe americanca Serena Williams, liderul incontestabil al clasamentului mondial. Ieri însă, numărul 1 a fost Simona, nu Serena. Constănţeanca s-a impus, în Grupa Roşie, cu un incredibil 6-0, 6-2, în numai o oră şi cinci minute de joc! Fabulos!
A fost prima victorie a Simonei (numărul 4 WTA) în faţa celei mai bune jucătoare de tenis din lume. Serena Williams nu mai pierduse un set fără a câştiga vreun game din mai 2013, de la turneul de la Madrid. Ea îşi adjudecase toate cele trei meciuri jucate până acum cu Simona: 3-6, 6-2, 6-1 în 2011 (turul doi al turneului de la Wimbledon); 6-3, 6-0 în 2013 (semifinalele turneului de la Roma); 6-0, 6-4 în 2013 (sferturile turneului de la Cincinnati). Setul pierdut la zero ieri de Williams este doar al optulea cedat în această manieră în întreaga ei carieră!

Simona este ca şi calificată în semifinale

„Este cel mai mare meci din viaţa mea. Nu pot explica acum ce simt. E o nebunie! Visul meu era să înving una dintre surorile Williams şi am reuşit. Îi mulţumesc publicului, care m-a ajutat foarte mult. Voi avea timp să mă bucur pentru acest succes, momentan trebuie să uit cât mai repede partida şi să mă concentrez în continuare la turneu. Sigur că Serena nu a prins cea mai bună zi, dar şi eu am practicat un tenis de nivel înalt, am fost agresivă şi am servit bine“, a declarat Simona Halep, căreia victoria de ieri i-a adus 406.000 de dolari şi 460 de puncte WTA. În ultimul meci din grupă, Simona o va întâlni, mâine, pe Ana Ivanovici, din Serbia, a şaptea jucătoare a lumii. Ieri, în Grupa Roşie, s-a mai jucat meciul Ana Ivanovici - Eugenie Bouchard (Canada, 5) 6-1, 6-3. După două etape, clasamentul seriei se prezintă în felul următor: 1. Halep (2 victorii), 2. Williams (o victorie, o înfrângere), 3. Ivanovici (o victorie, o înfrângere), 4. Bouchard (două înfrângeri). În aceste condiţii, Simona este ca şi calificată în semifinale, fază a întrecerii în care ajung primele două clasate. În Grupa Albă, după o etapă, ierarhia este: 1. Agnieszka Radwanska (Polonia, 6) - o victorie, 2. Caroline Wozniacki (Danemarca, 8) - o victorie, 3. Maria Şarapova (Rusia, 2) - o înfrângere, 4. Petra Kvitova (Cehia, 3) - o înfrângere.

Eurosport: „Serena Williams a fost devorată de Simona Halep”

Presa internaţională a tratat în termeni laudativi performanţa de ieri a Simonei de la Singapore. Eurosport.fr a precizat că Serena Williams a fost „devorată” de Simona Halep, iar L'Equipe a punctat că Simona a „distrus-o” pe americancă. Gazzetta dello Sport a semnalat „noua surpriză de la Singapore, victoria lui Halep la Williams”. Straits Times a subliniat jocul „sclipitor” al Simonei, care i-a produs o înfrângere „rară” liderului mondial.
 
Sursa foto: Facebook (CKT Football Tennis)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.