Face baschet, dar şi tenis! Remarcat de Janko Tipsarevic, fost număr 8 ATP Luca Preda a câştigat două titluri la Beograd Open 2018 (galerie foto)

Tânărul sportiv constănţean Luca Preda s-a remarcat la turneul juvenil de tenis Beograd Open 2018, unde s-a impus atât la simplu, cât şi la dublu, atrăgându-i atenţia celebrului Janko Tipsarevic. Totodată, Luca face şi baschet, la Athletic Constanţa.  
Luca Preda este un sportiv polivalent. În paralel cu baschetul, sport pe care îl practică la grupele de mini ale BC Athletic, cu Alina Şerban, dar şi la grupa Under-13, sub îndrumarea antrenorilor Bogdan Ivanovici şi Aurelia Lazăr, Luca face şi tenis de performanţă, la Tennis Club Play Constanţa, cu antrenorul Emil Gârbă şi preparatorul fizic Cristian Popa, fiind legitimat la Samtronic Constanţa.
 
Desfăşurată, timp de o săptămână, în Serbia, la Belgrad, ediţia a cincea a turneului de tenis Beograd Open 2018 l-a avut ca revelaţie şi surpriză plăcută pe tânărul constănţean Luca Preda. Întrecerea a făcut parte din circuitul european al Federaţiei Internaţionale de Tenis şi a fost organizată de Tipsarevic Academy, fondată în mai 2013 de jucătorul sârb Janko Tipsarevic, aflat actualmente pe locul 124 ATP, dar care, în 2012, a atins poziţia a opta în clasamentul mondial. Competiţia s-a desfăşurat la categoria de vârstă Under-12, masculin şi feminin, fiind înscrişi 78 de jucători din Serbia şi 11 jucători străini, care s-au duelat chiar in prezenţa lui Janko Tipsarevic, al doilea jucător sârb de tenis ca valoare după Novak Djokovic.
 
A manevrat drona lui Janko Tipsarevic!
 
La simplu, Luca Preda a dispus în finală de sârbul David Rakic, în două seturi, 6-2, 6-0. Până în ultimul act, Luca a trecut de jucători din Bosnia - Herţegovina, Grecia, Marea Britanie şi Croaţia. La dublu masculin, tânărul constănţean a jucat alături de Tudor Narcis Popovici, de la ACS Nitech Bucureşti, iar cei doi i-au învins în finală cu 6-0, 6-4 pe sârbii Simeon Stankovic şi Lazar Virijevic. Luca Preda a primit trofeul de la Janko Tipsarevic, care s-a declarat încântat de jocul său, dar şi al lui Tudor Narcis Popovici. La finalul turneului, fotografiile au fost realizate chiar cu drona şi telefonul lui Janko Tipsarevic, Luca Preda având controlul dronei!
 
„Luca este unul dintre juniorii care, prin multă muncă, reuşesc să evolueze într-un timp foarte scurt, mai ales din punct de vedere fizic, fapt pentru care a şi fost cooptat la grupele mai mari ale Gladiatorilor Athletic!“, se arată pe pagina de Facebook a BC Athletic.

Tipsarevic Academy are două baze de pregătire

Academia de tenis Tipsarevic are o bază de pregătire dotată la standarde internaţionale şi rezultate pe măsură. Tipsarevic Academy este compusă din două baze de pregătire separate, una în aer liber, cea mai nouă, cu facilităţi şi dotări pe măsură, dar şi un restaurant numit Tipsy Time. A doua locaţie, Tipsarevic Usce, este o locaţie de iarnă, cu terenuri adiţionale, o bază concentrată pe creşterea şi evoluţia juniorilor cu programe speciale, de la efort fizic, la dietă nutriţională şi educaţie.

Fan al literaturii şi DJ

Janko Tipsarevic a atins apogeul în tenis în anul 2012, când, la începutul lunii aprilie, a intrat în Top 10 ATP, clasându-se pe locul 8 mondial. De-a lungul carierei, a câştigat patru titluri ATP World Tour, un titlu ATP la dublu, trei turnee Futures şi 15 turnee Challenger. Tipsarevic s-a impus şi la Australian Open, la juniori, în 2001. De asemenea, el are două victorii contra compatriotului său Novak Djokovic, numărul unu mondial la ora meciurilor, dar a învins şi a făcut meciuri bune şi împotriva altor jucători din elita tenisului. Janko Tipsarevic este un fan al literaturii, având şi tatuaje pe braţe şi pe spate, în japoneză, unul dintre ele fiind din Dostoievski, semnificând „Frumuseţea va salva lumea!“. În timpul liber, Janko Tipsarevic este DJ.

Sursa foto: Facebook


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Selma Cadâr, la Academia Victor Hănescu Luca Preda, din Constanţa, vedetă la Naţionale. E dublu campion al României! (galerie foto+documente)

23 Jan 2018 4559