FC Farul, între Giani Nedelcu şi Constantin Frăţilă „Nu ţin să fiu majoritar. Să preia ei şi să facă mai mult decât mine”

Un anunţ-bombă a făcut ieri vâlvă în fotbalul constănţean. Omul de afaceri Constantin Frăţilă, fost arbitru de Liga 1, a declarat că el şi alte persoane doresc să preia FC Farul, aşa cum este el la momentul de faţă. Patronul clubului, Giani Nedelcu, a dezvăluit în ce condiţii ar ceda FC Farul.
 
„Vrem să preluăm clubul, aşa, cu datorii, cum e el, şi dorim să-l ducem în Liga 1. Vorbesc în numele meu şi al mai multor oameni de afaceri constănţeni. O echipă cu asemenea tradiţie ar trebui ajutată de urgenţă să revină în prima divizie. Suntem dispuşi să preluăm Farul, de unde este el de preluat, cu datoriile pe care le are. Cu o singură condiţie: să manageriem noi. Să ni se prezinte situaţia cu datoriile, nu avem nicio problemă în acest sens, vrem însă să-i facem managementul. Apelul este făcut inclusiv la adresa autorităţilor locale. Cred că şi judeţul, şi municipiul Constanţa merită o echipă care să fie în primul eşalon al fotbalului românesc“, a spus Constantin Frăţilă, care, în legătură cu această intenţie, a fost prezent de curând la stadionul „Farul“, la un meci al „marinarilor“ jucat pe finalul sezonului regulat al Ligii a 2-a, discutând cu oficialii clubului constănţean.

„Sper ca Farul să devină o asociaţie profesionistă“

Fostul arbitru a spus că există şi o a doua variantă de implicare la Farul şi a dezvăluit cum vede viitorul clubului. „Există şi o altă variantă, Academia Farul, care poate fi foarte uşor adusă în zona profesionalismului. Dar, momentan, noi ne dorim să preluăm Farul aşa cum este el. Oferta există şi într-un cadru restrâns, dar am făcut-o acum şi publică. Sper ca Farul să devină o asociaţie profesionistă, într-un sistem occidental, într-un mod în care nu să decidă un om sau un singur investitor, ci să fie o asociaţie pe acţiuni. Iar mai departe există şi alte posibilităţi, în aşa fel încât unei societăţi, dacă e bine dezvoltată şi cu acţionari mai mulţi, îi poţi face apoi proiecte de ieşire pe piaţa de capital. Toate cluburile mari sunt pe bursă. Eu cred că, în momentul de faţă, Constanţa merită un club în sistemul unui acţionariat care să poată să susţină şi să preia clubul din situaţia în care este şi să-l aducă în Liga 1, într-un buget normal şi corect“, a arătat Constantin Frăţilă.

„Nu ştiu ce se urmăreşte“

De cealaltă parte, patronul FC Farul, Giani Nedelcu, a spus că e dispus că cedeze clubul, dar că această discuţie trebuia pornită la finele campionatului, nu acum. Nedelcu a declarat: „Dacă plătesc toate datoriile, sunt perfect de acord să le dau clubul. Dar această discuţie trebuie purtată la finele campionatului, nu acum, la începutul turneului play-off, să bulversăm echipa. În plus, se umblă cu firimituri. Aveam o firmă de pază care ne sponsoriza, că patronul e farist şi iubeşte clubul, dar i s-a sugerat să nu mai vină, astfel că băiatul a reziliat contractul. Astea sunt ieftineli, nu poţi să preiei un club cu asemenea chestii. Nu ştiu ce se urmăreşte, de a apărut deodată acest anunţ. Noi am mai fost în anii trecuţi la Constantin Frăţilă la birou, cu Ilie Stan şi Alin Buzărin, şi am solicitat în jur de 500 - 1.000 de euro pe lună, să-i punem un banner pe stadion. A spus atunci că nu are bani pentru fotbal. Acum, deodată, are“, a spus Giani Nedelcu.

„De ce să bulversăm jucătorii acum?”

Patronul Farului a confirmat că, de curând, i-a fost expusă intenţia preluării clubului, dar de atunci nu s-a mai discutat pe marginea acestui subiect. „Într-adevăr, am avut o discuţie despre interesul pe chestia asta şi trebuia să ne mai vedem, dar nu puteam să bulversez echipa cu asemenea lucruri, în acest moment. Eu nu ţin să fiu majoritar. Nu mă interesează. Nu mă deranjează acest lucru, să preia ei şi să facă mai mult decât mine. Vom avea o discuţie pe tema preluării - cedării, dar nu în acest moment. De ce să bulversăm jucătorii acum, să fie cu capul în nori şi să nu se mai gândească la fotbal? De aceea am şi venit la Constanţa acum, să discut cu băieţii, să-şi vadă de treaba lor. Dacă tot spui că iubeşti Farul, faci aceste lucruri după ce se termină campionatul, atunci e OK. Acum, concret, să vină acest grup de firme şi să dea prime la jucători la meciul cu Brăila. Nu-mi dau mie banii, că nu mă interesează să iau niciun leu, ferească Dumnezeu. Să-i ajute pe băieţi, să vedem şi noi că sunt interesaţi cu adevărat şi că nu sunt doar vorbe“, a mai precizat Giani Nedelcu.
 
„Nu pot să intru în niciun fel de replici cu Giani Nedelcu. Nu am ce comenta. E problema dânsului ce declară. Eu nu intru în niciun fel de polemică. Noi am spus că suntem dispuşi să preluăm Farul, aşa cum e el, cu toate datoriile. În rest, nu mă interesează alte probleme“, a punctat şi Constantin Frăţilă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Budur Fanel

08 Apr, 2016 00:09

Lasati.l pe Constantin Fratila sa preia clubul , un oras asa de mare sa nu avem o echipa in liga intai mai mare rusinea , mult succes si sa dea dumnezeu ca Farul sa fie iarasi pe prima scena fotbalistica .

Articole asemanatoare

Constanţa Fostul ginere al lui Ilie Balaci îşi dăduse acordul de principiu pentru a veni antrenor la FC Farul. Ce a stat în calea mutării

23 Oct 2018 7535

UPDATE SSC Farul Constanţa, plângere penală în cazul licitaţiei pentru semnele identitare ale FC Farul!

26 Jun 2018 3562

UPDATE. Imagini de la eveniment Demolarea spălătoriei auto „La Stadion“ din Constanţa a continuat astăzi. Ce spun SSC Farul şi Giani Nedelcu (galerie foto+video)

01 Nov 2017 5080

UPDATE Demolarea spălătoriei auto de la stadionul „Farul“ a fost amânată

02 May 2017 6818

Spălătoria auto de la stadionul „Farul“ va fi demolată

28 Apr 2017 11573

„Nu eu, ci altcineva“ Giani Nedelcu infirmă că ar vrea să înfiinţeze Farul 2017

31 Mar 2017 4392

666 - „cifra fiarei“ Povestea mai puţin ştiută. Cum a pierit echipa Farul Constanţa

17 Feb 2017 9922

S-a stins un simbol! Falimentul a pus capăt agoniei FC Farul

23 Sep 2016 13819

Editorial Salvaţi stadionul „Farul”!

16 Sep 2016 5011

Editorial FC Farul e pe patul de moarte. Pe cine învinovăţim?

05 Sep 2016 2715

FC Farul nu a fost înscrisă în Liga a 3-a. Axiopolis Cernavodă şi FC Viitorul II debutează sâmbătă

03 Sep 2016 7527

Oficialii FC Farul speră totuşi că echipa va fi înscrisă în Liga a 3-a Giani Nedelcu - „Mâine (n.r. astăzi) se decide”

02 Sep 2016 5345

Comisia de Recurs a dat verdictul în cazul FC Farul. Lacrimi printre fani „S-a încheiat un capitol din viaţa noastră”

01 Sep 2016 7444

FC Farul aşteaptă verdictul Comisiei de Apel a FRF. Ce spune Giani Nedelcu

31 Aug 2016 4664

Cerinţe către Giani Nedelcu SSC Farul, echipa suporterilor, a anunţat şase noi transferuri. Sâmbătă are iar meci

27 Aug 2016 8180