FC Viitorul, pe locul 5 în Liga 1 Paul Peniu - „N-am visat că va veni aşa de repede această performanţă” (galerie foto+video)


 
Jucătorii formaţiei FC Viitorul au susţinut banchetul de final al sezonului 2015 / 2016 al Ligii 1. Stafful tehnic şi cel administrativ, jucătorii şi apropiaţii echipei constănţene s-au reunit la restaurantul Iaki
 
De la reunire a lipsit însă managerul tehnic Gheorghe Hagi, care a avut unele probleme personale, însă a ţinut ca evenimentul să se desfăşoare şi fără el. FC Viitorul va intra în vacanţă diseară, după încheierea meciului din deplasare cu Dinamo Bucureşti, din ultima etapă a turneului play-off.
 
„Am avut un sezon de excepţie. Locul cinci, pe care am terminat, este onorant pentru o echipă ca noi. N-am visat să vină aşa de repede această performanţă. Pe de altă parte, avem şi regretul că s-ar fi putut mai mult. Dar, luând în considerare întreg sezonul, eu apreciez că uneori am avut o prestaţie încântătoare. În acest campionat, am sărit multe trepte faţă de clasările anterioare. În continuare, sperăm ca de la an la an să urcăm măcar câte un loc în clasament”, a declarat Paul Peniu, preşedintele Academiei de Fotbal „Gheorghe Hagi”.

Ce s-a întâmplat în iarnă?

FC Viitorul a avut un sezon regulat foarte bun, dar în play-off lucrurile au scârţâit, iar prima victorie a venit abia în penultima etapă. „În iarnă, au fost câteva probleme. Ori am vrut mai mult decât putem, ori am reuşit mai puţin decât trebuia. Ceva s-a întâmplat. Căutăm încă să vedem ce s-a greşit. Oricum, ne urmăm şi pe mai departe planurile, urmând să promovăm în permanenţă jucători cu potenţial fotbalistic deosebit, tineri, de perspectivă, care să adere la principiile noastre şi să se înscrie în proiectul nostru. Ei trebuie să se gândească că, plecând de la noi, pot face lucruri deosebite“, a mai spus Paul Peniu.

Când au început să se gândească la Europa League

„Faţă de sezoanele precedente, acesta a fost unul foarte bun. Probabil că, dacă spuneam la început că vom termina pe locul cinci, unii nu credeau. Chiar şi noi, după primele trei etape, nu ne gândeam că vom prinde un loc de Europa League. Dar, după ce am început să legăm victoriile, ne-am gândit la lucrul acesta. În sezonul regulat, în echipă au fost mai mulţi jucători cu experienţă, iar în play-off au jucat mai mulţi tineri şi probabil asta a făcut diferenţa“, a precizat atacantul Florin Tănase, golgeterul echipei, cu 14 reuşite.

Golurile cu Dinamo pot duce la Euro

Momentan, şeptarul FC Viitorul nu prea se mai gândeşte la convocarea în lotul României pentru Campionatul European, dar, „dacă voi da două goluri şi cu Dinamo, poate. Oricum, nu m-aş supăra dacă n-aş avea pauză în această vară, prin participarea la competiţia din Franţa“. Dorit de Steaua, Tănase a spus că hotărârea îi va aparţine lui Gică Hagi. „E un club de tradiţie, la care oricine şi-ar dori să joace, dar Hagi decide“, a arătat tânărul fotbalist.

Ianis Hagi şi Fiorentina

Managerul tehnic al FC Viitorul, Gică Hagi, are oferte de la cluburi din străinătate, însă Paul Peniu este convins că „Regele“ nu va pleca de la echipa constănţeană. În ce priveşte mişcările de jucători din lotul FC Viitorul, Peniu a spus: „La finalul acestui sezon, nu îi expiră contractul niciunui jucător care este al Academiei, iar dintre cei aduşi în iarnă unuia singur i se termină înţelegerea. Pecanha şi Boli sunt ai noştri încă un an. În aceeaşi situaţie e şi Goulon, dar el nu a confirmat. Despre Ianis eu personal nu am vorbit cu Fiorentina. Ianis este încă foarte tânăr. Cernat este un jucător foarte important al lotului nostru, atât prin valoarea sa fotbalistică, cât şi prin calitatea sa umană, prin ceea ce ştie el să facă cu jucătorii tineri, cum să-i încurajeze şi să-i aducă lângă el. Ne ajută mult. Sperăm să se facă bine cât mai repede şi să ne sprijine în continuare în proiectul nostru, care este unul deosebit şi în care avem mare nevoie de fotbalişti cu experienţă“.

„Mă chinui să-i îmbăt pe copiii ăştia”

Disputa Dinamo - FC Viitorul, din etapa a zecea (ultima) a turneului play-off al Ligii 1, se joacă diseară, de la ora 20.30. În clasament, Viitorul se află pe poziţia a cincea, cu 28 de puncte. Oaspeţii nu mai pot pierde acest loc şi nici nu mai pot urca mai sus în ierarhie, în vreme ce Dinamo (cu 35 de puncte) se luptă cu Pandurii Tg. Jiu pentru locul trei. „Mă chinui să-i îmbăt pe copiii ăştia, poate fac aceeaşi figură frumoasă ca Astra. Glumesc. Chiar dacă mă chinui, tot nu reuşesc. Este un meci mai mult de ambiţii, de orgolii. Întâmplător, Dinamo nu ne-a bătut niciodată pe terenul lor, după cum tot întâmplător noi nu am trecut niciodată de ei la noi acasă. Sperăm să jucăm dezarmant de lejer şi să obţinem un rezultat bun“, a spus Paul Peniu.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)
 

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 486

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 881

Farul Constanța Calificarea în play-off, decisă din nou la Botoșani. În 2021, echipa de pe litoral rata în Moldova prezența în top 6

12 Mar 2024 1090

Farul Constanța. 16 ianuarie 2024 Astăzi e ziua de naștere a lui Ionuț Larie, căpitanul „marinarilor“

16 Jan 2024 1103

Retrospectiva sport Constanța 2023, anul în care Farul a devenit campioana României! Eroi, rezultate și întreceri de top la malul mării

18 Dec 2023 1381

Farul Constanța Andrei Artean - „Îmi doresc să marchez din nou și să câștig o nouă Supercupă“

30 Jun 2023 1155

Originar din Agigea Fotbalistul Cristian Manea, de la CFR Cluj, și Irina Deaconescu au făcut cununia religioasă. „Felicitări, suflete minunate!“ (GALERIE FOTO)

29 May 2023 6800

Adrian Mazilu În 2017, copil de mingi la titlul luat de FC Viitorul. Șase ani mai târziu, campion cu Farul Constanța

28 May 2023 4132

Eric de Oliveira, cooptat în staff-ul tehnic al Farului Constanța (VIDEO)

28 Feb 2023 1706

Farul Constanța „Clubul nostru nu a fost niciodată implicat și nu va fi niciodată de acord cu astfel de practici necurate“

21 Feb 2023 2772

Fundașul Kevin Boli, achiziționat de Farul Constanța (VIDEO)

09 Jan 2023 1914

Sondaj de opinie Urcă Farul Constanța în clasament în sezonul 2022/2023 al Superligii, față de ediția trecută? Ce cred respondenții

04 Jul 2022 2009

Constanța. La 32 de ani, atacantul Vlad Rusu a agățat ghetele în cui „Îi mulțumesc fotbalului pentru tot ce mi-a oferit“ (GALERIE FOTO)

04 Jul 2022 3765

Sondaj de opinie Credeți că, în noul sezon al Ligii 1, Farul Constanța se va clasa mai bine decât în stagiunea 2021/2022?

27 Jun 2022 2438

Farul Constanța, abonamente pentru sezonul 2022/2023. Cine va avea prioritate la achiziție și cine va beneficia de reducere

06 Jun 2022 2968