„Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi, jigniţi şi umiliţi“ Hagi îi cere lui Zoltan Kovacs demisia de onoare

Cel mai bun jucător din istoria fotbalului românesc, constănţeanul Gică Hagi, îi cere demisia lui Zoltan Kovacs, coordonatorul tuturor loturilor naţionale de juniori. Prin intermediul unei scrisori deschise, adresate lui Anghel Iordănescu, Hagi acuză comportamentul nepotrivit al lui Kovacs faţă de trei jucători de la Academia Hagi, printre care şi Ianis Hagi, dar remarcă şi faptul că oficialul FRF nu merită funcţia pe care o ocupă. 

În scrisoare, Hagi spune că trei componenţi ai echipei naţionale Under-17 a României, Florin Coman, Carlo Casap şi Ianis Hagi (toţi, de la Academia Hagi) au fost jigniţi şi umiliţi de Zoltan Kovacs, atât la şedinţa tehnică, cât şi pe teren, la antrenament, în stagiul din Olanda, înaintea plecării la turneul de elită din Anglia. „Domnul Kovacs le-a transmis jucătorilor că, indiferent că se antrenează cu echipa de seniori a unui club de Liga 1 (FC Viitorul) sau că au jucat în Liga 1 (fiind vizat direct Ianis Hagi), «You are nothing», «You are zero» (Eşti un nimic, eşti un zero). Toate aceste afirmaţii menţionate mai sus au fost făcute în prezenţa celorlalţi membri ai lotului şi ai staff-ului tehnic, în condiţiile în care Ianis Hagi este căpitanul de echipă al Naţionalei U-17, ales prin vot de către jucători, iar ceilalţi doi jucători, Coman şi Casap, sunt doi dintre liderii acestei generaţii. Cei trei jucători (aşa cum rezultă şi din statistici) au avut în ultimii doi ani rezultate sportive foarte bune şi un comportament ireproşabil (Coman - golgheter, Ianis Hagi - cel mai bun pasator, Casap - om de bază al echipei, jucător polivalent). Este inadmisibil ca domnul Kovacs, reprezentantul FRF, coordonator al tuturor loturilor naţionale de juniori, să aibă asemenea comportament faţă de jucători, jignind şi umilind trei copii“, afirmă Hagi.

„Nu merită funcţia de la FRF“

Antrenorul de la FC Viitorul aduce în discuţie şi un interviu al lui Zoltan Kovac, în care „a menţionat că fiul meu, Ianis, nu este Hagi. Indiferent dacă domnului Kovacs îi convine sau nu, pe Ianis îl cheamă Hagi, este băiatul meu şi sunt foarte mândru de tot ce a făcut în viaţă până în prezent, mai ales de rezultatele sale fotbalistice, apreciate public în ultimii doi ani. Personal, cred că afirmaţiile domnului Kovacs demonstrează că nu este un bun pedagog, iar astfel de jigniri adresate jucătorilor Naţionalei U-17 au contribuit major la demoralizarea acestora şi la rezultatele negative obţinute la turneul de elită din Anglia“. În consecinţă, „îi transmit public domnului Kovacs că nu merită funcţia atât de importantă pe care o deţine în cadrul FRF, iar rezultatele loturilor naţionale de juniori din ultima perioadă demonstrează acest lucru“.

E invocată şi cartea lui Michel Sablon

În acelaşi timp, Gică Hagi contestă prezenţa lui Kovacs printre cei care au contribuit la revirimentul fotbalului belgian din ultimii zece ani, „aşa cum a susţinut domnia sa în momentul în care a primit această funcţie în FRF“. Adresându-i-se lui Iordănescu, Hagi spune, în acest sens: „Eu ştiu din discuţia avută cu dumneavoastră că, după lecturarea cărţii lui Michel Sablon (directorul tehnic al Federaţiei Belgiene de Fotbal şi coordonatorul întregului proiect tehnic pe baza căruia s-a dezvoltat fotbalul belgian), aţi constatat ca «specialistul» Kovacs nu se află printre conducătorii / membrii / voluntarii enumeraţi de autor. Dacă este adevărat ceea ce mi-aţi comunicat, citind cartea mai sus amintită, înseamnă că domnul Kovacs ne-a minţit şi, în această situaţie, trebuie să îşi prezinte demisia de onoare din funcţia pe care o deţine în cadrul FRF.“

„Vom lua o decizie“

În ce priveşte situaţia fiului său, Ianis, Hagi a spus că, după o perioadă de gândire, va fi luată o decizie. „După o discuţie avută cu fiul meu, în momentul întoarcerii de la turneul din Anglia, am stabilit de comun acord că are nevoie de o perioadă pentru a reflecta la tot ce s-a întâmplat în ultimele două luni la Naţionala U-17, urmând ca ulterior să luăm o decizie“, a precizat „Regele“.

Sursa foto: Academia Hagi
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.