Formaţia ialomiţeană a ratat şi un penalty SSC Farul, învinsă de Abatorul Slobozia. Ce a declarat antrenorul Petre Grigoraş (galerie foto+video)

SSC Farul Constanţa, echipa clasată pe locul doi în seria secundă a Ligii a 3-a, a susţinut sâmbătă primul meci de verificare din 2018, întâlnind, pe stadionul „Farul“, Abatorul Slobozia, liderul Ligii a 4-a a judeţului Ialomiţa.
 
Surprinzător, meciul i-a revenit Abatorului, cu 2-0 (0-0), prin golurile marcate de Vizuroiu (53, din penalty) şi Bordei (88). Echipa din Slobozia a mai beneficiat de o lovitură de pedeapsă, la 0-0, în minutul 47, dar portarul Neagu a apărat la execuţia lui Bordei. Dintre jucătorii de bază, SSC Farul nu i-a utilizat pe Pătulea, Botea (menajaţi), dar nici pe Lamine (care, la ora meciului, încă nu ajunsese la Constanţa din SUA).
 
Antrenorii SSC Farul au folosit câte o echipă în fiecare repriză. În prima parte, au jucat mai mulţi dintre fotbaliştii des folosiţi în tur, dar şi una dintre achiziţiile de până acum, Tudorică. Formaţia a arătat astfel: Gurău - Juncănaru, I. Florea, Vl. Suciu, Ştefancu - Iani, Tudorică - Al. Grigoraş, R. Stănescu, V. Şicu - Cl. Dragu. După pauză, au fost testaţi mai mulţi jucători tineri, trei străini, bulgarul Todorov (fundaş central) şi doi fotbalişti de culoare, stoperul Kwadwo şi mijlocaşul Shadrack, dar a fost utilizat şi Cârstocea, celălalt fotbalist transferat de „marinari“. Echipa a fost: Vl. Neagu - C. Matei, Kwadwo, Todorov, Codescu - R. Farcaş, Shadrack - C. Zamfir, Cârstocea, Rusu - Mazilu.

 Atacantul Abatorului a jucat la FC Viitorul 

Cu excepţia portarului, şi Abatorul Slobozia a trimis pe teren altă echipă în repriza a doua, una care a avut mai multe ocazii decât prima. Oaspeţii au înscris de două ori, au ratat un penalty, dar şi alte câteva situaţii importante. De cealaltă parte, au pus în pericol poarta adversă Rusu, Cârstocea şi Zamfir. Abatorul Slobozia (antrenor, Ion Ionescu) a început meciul cu: Trandafir - C. Zanfir, Croitoru, Achim, Sava - Iftinca, Baltă - Matache, Bucurică, Nistor - Hertu (fostul jucător al FC Viitorul şi al Callatis Mangalia). În partea secundă, au jucat: Trandafir - Voicu, Andrei, Radu, Pârvu - Bărzoiu, Matei - Bordei, Gheorghe, Alexandru - Vizuroiu. Meciul a fost arbitrat de Eduard Ioniţă, asistat de Marian Carson şi Cristian Tănase, toţi din Constanţa.

„De la juniorat la seniorat e diferenţă mare“ 

Cei trei străini testaţi sâmbătă nu i-au convins însă pe antrenorii SSC Farul, astfel că nu vor rămâne în continuare la echipă. „În prima repriză, am folosit mai mulţi jucători de bază. După pauză, am utilizat mulţi copii, care trebuie să-şi testeze forţele, şi câţiva străini, care, din păcate, sunt departe de a fi opriţi în lot. Din echipa din repriza a doua nu ştiu dacă opresc trei jucători. A fost un test ca să vadă şi copiii ce înseamnă un meci cu seniorii, chiar dacă au avut în faţă o echipă de Liga a 4-a. De la juniorat la seniorat e diferenţă mare, de care unii nu-şi dau seama. E o înfrângere care, pe undeva, mă bucură, întrucât îmi oferă posibilitatea să structurez lotul în cea mai scurtă perioadă, două - trei zile. Pe posturile pe care mai avem nevoie de jucători vom găsi. Nu am nevoie de un lot foarte numeros, că sunt etape puţine. Jucătorii care vor rămâne la echipă vor fi cei care vor merita şi care ne vor ajuta să ne îndeplinim obiectivul“, a declarat Petre Grigoraş, antrenorul principal al SSC Farul.

Jucători şi fani, cu un banner pe teren 

În timpul partidei, fanii echipei de pe litoral au afişat un banner cu mesajul „Pasiunea transformă istoria în legendă. Ne vrem identitatea înapoi!“. Înfiinţată în vara anului 2016 de către suporteri, pentru a ţine în viaţă spiritul farist, în urma falimentului FC Farul, SSC Farul vrea să obţină semnele identitare ale fostului club, scoase la licitaţie, urmând a participa şi la a doua licitaţie, după ce prima nu a avut un câştigător, deoarece Eugen Pâlcu nu a plătit. La finele partidei amicale de sâmbătă, de pe stadionul Farul, fotbaliştii SSC Farul şi fanii au făcut o poză pe teren cu bannerul.

„Transferuri bune“ 

Totodată, SSC Farul a prezentat şi imagini cu cele două achiziţii de până acum, Marius Tudorică şi Alin Cârstocea. „Alin Cârstocea revine la Constanţa, de unde a pornit în fotbalul mare. În vârstă de 26 de ani, împliniţi chiar în această săptămână, pe 16 ianuarie, poate evolua ca mijlocaş ofensiv (central sau lateral), dar şi ca vârf de atac. De-a lungul carierei sale, a evoluat la Viitorul Constanţa, FC Voluntari, ACS Poli Timişoara, FC Botoşani şi UTA Arad, dar şi la echipa naţională a României U19.
 
Marius Tudorică, născut pe 12 noiembrie 1993 (24 de ani), este un mijlocaş central, venit de la FC Voluntari, pentru care a evoluat la echipa a 2-a, dar şi la echipa mare, în Liga I. Bine aţi venit la SSC Farul! Împreună ducem mai departe spiritul farist!, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul. „Eu zic că sunt transferuri bune, nu mă uit la jocul de astăzi (n.r. sâmbătă). Pentru mine nu este un etalon această repriză. Sunt jucători buni, care 100% vor aduce un plus în jocul echipei“, a spus Petre Grigoraş. Din această săptămână, lotul SSC Farul va efectua un semicantonament timp de două săptămâni la Constanţa. „Să sperăm că vom pleca şi într-un cantonament în străinătate, iar totul va fi OK“, a arătat Grigoraş.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Farul Constanța Fotbalistul Ionuț Vînă a devenit tătic

28 Mar 2024 384

Superliga 2023/2024 Începe etapa a doua din play-off / play-out. Ce meciuri sunt programate vineri, 29 martie 2024

28 Mar 2024 434

CS Farul Constanța Înotătorii, pe podium la etapa regională a Campionatului Național (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 800

Constanța Adrian Mazilu, gol marcă înregistrată, iar România bate Germania! „Va fi un nume important în fotbalul românesc“

24 Mar 2024 886

Fotbalistele de la Farul Constanța, victorie clară cu liderul Superligii. Parcurs perfect în play-off (GALERIE FOTO + VIDEO)

24 Mar 2024 815

Fotbal județul Constanța Liga a 4-a. Incident violent la Hârșova! Rezultatele din etapa a 22-a (seniori și juniori + clasamentele)

24 Mar 2024 1432

Gimnastică aerobică Leonard Manta, de la CS Farul Constanța, concurează la etapa de Cupă Mondială din Portugalia

22 Mar 2024 612

Fotbalistele de la Farul Constanța, meci acasă contra liderului clasamentului. „Așteptăm fanii să ne susțină în număr cât mai mare“

22 Mar 2024 898

Farul Constanța, victorie în amicalul cu Unirea Slobozia (GALERIE FOTO + VIDEO)

22 Mar 2024 1130

Farul Constanța. Fundașul Kevin Boli, în echipa etapei „Am demonstrat că suntem o echipă bună și sperăm să învingem și FCSB“ (GALERIE FOTO)

21 Mar 2024 669

Fotbalistele de la Farul Constanța, înfrângere la debutul în grupele Cupei României

21 Mar 2024 801

Fost căpitan la Farul Constanța, un tătic mândru! Fiica lui Florin Pătrașcu, premiantă la Concursul Național de Talente (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 2077

Farul Constanța. Gheorghe Hagi, după meciul cu Dunărea Călărași „Un antrenament foarte bun. Învățăm din toate“ (GALERIE FOTO + VIDEO)

20 Mar 2024 1288

Trei fotbaliști de la Farul Constanța în echipa etapei. Gheorghe Hagi, antrenorul rundei

19 Mar 2024 829

Farul Constanța Ionuț Cojocaru, borne de neuitat în Giulești. Acolo a debutat la seniori și tot acolo a fost, apoi, în premieră titular. Cu victorii! (GALERIE FOTO)

19 Mar 2024 719