Fostul stelist Dorel Zaharia a marcat cinci goluri în finala mare CS Agigea II a câştigat Memorialul „Aliş Osman Sami”(galerie foto)

Ediţia a doua a Memorialului „Aliş Osman Sami”, care s-a disputat la Tuzla, în memoria fostului fotbalist, i-a revenit echipei CS Agigea II. Întrecerea de fotbal în sală a reunit zece formaţii şi numeroşi jucători cunoscuţi din judeţul Constanţa, nelipsind nici Dorel Zaharia, atacant care a evoluat şi la Steaua.

În finala mare, CS Agigea II a dispus cu 7-4 de Victoria Cumpăna, într-un meci în care Dorel Zaharia (jucător la echipa câştigătoare) a înscris de cinci ori. Pe locul trei s-a clasat formaţia Amicii 2014 Constanţa, învingătoare în finala mică în faţa echipei  Sparta Techirghiol, scor 8-2. În semifinale, s-au înregistrat rezultatele: Cumpăna - Techirghiol 1-0 şi Agigea II - Amicii 2014 3-1. În turneu au mai jucat CS Eforie (vicecampioana ediţiei precedente), Farul Tuzla (clasată pe patru la întrecerea anterioară), UDTTMR Tuzla, Oportun Mangalia (cea care a câştigat prima ediţie), Obelisc Costineşti şi Aurora 23 August. Echipa Amicii a fost a treia la ediţia inaugurală a Memorialului.

Gabriel Chelariu, cel mai bun fotbalist


În ultima zi a competiţiei s-a disputat şi un meci de old-boys, în care s-au întâlnit, pe durata a două reprize de câte 15 minute, Farul Tuzla şi Callatis Mangalia, a doua echipă învingând cu 4-3. De asemenea, grupele de copii născuţi în anii 2004 şi 2005 de la Şcoala de Fotbal Mangalia şi Victoria Cumpăna au disputat şi ele un amical, câştigând Mangalia cu 4-0. Organizatorii evenimentului  le-au oferit echipelor participante plachete, iar primele patru clasate au primit şi cupe, şi mingi. Iar, timp de un an, câştigătoarea CS Agigea II va păstra în vitrină trofeul transmisibil al Memorialului. Distincţii le-au fost oferite şi jucătorilor care s-au remarcat în mod deosebit: cel mai bun fotbalist al turneului - Gabriel Chelariu (CS Agigea II), portarul turneului - Valentin Condurache (Amicii 2014), golgheterul întrecerii - Sorin Gheţău (Sparta Techirghiol, cu 14 reuşite).

Tricoul cu care juca Sami Aliş Osman a fost retras


Au mai fost premiaţi, cu plachete, primarul comunei Tuzla, Constantin Florin Micu, cel care a susţinut organizarea turnului, şi Rafi Aliş Osman, tatăl fostului fotbalist Sami Aliş Osman. Mingi au primit şi cele două echipe de copii care au evoluat demonstrativ. Pe baloane a fost trecut numărul 9, cel cu care juca Sami. De altfel, după moartea sa, Farul Tuzla (ultima echipă la care a evoluat atacantul) a retras tricoul cu numărul 9. 

Sami s-a stins în ziua în care fiica lui Ion Florea a împlinit şase ani


Festivitatea de premiere la ediţia a doua a Memorialului a fost efectuată de Taner Reşit, viceprimarul de la Tuzla, şi de Bianca Florea, fiica de 17 ani a lui Ion Florea, antrenor şi preşedinte la Farul Tuzla şi organizator, alături de autorităţile locale, al întrecerii care-i cinsteşte memoria lui Sami Aliş Osman. „Înaintea decernării premiilor, a fost citit un text despre Sami. Nu am făcut-o eu, pentru că aveam emoţii foarte mari, ci fiica mea, Bianca. În ziua în care Sami s-a dus, aceasta împlinea şase ani! Nu îl vom uita niciodată pe acest om şi fotbalist deosebit! Încercăm ca, de la an la an, să creştem valoarea turneului şi să-l facem mai frumos. Toate echipele au fost mulţumite de cum a decurs şi ediţia din acest an a întrecerii. Jucătorii au spus că vor reveni  cu cea mai mare plăcere la ediţia a treia”, a declarat Ion Florea. Arbitrul turneului a fost Marian Stoian, din Mangalia.

Mulţi fotbalişti cunoscuţi din Constanţa prezenţi la turneu


De loc din Tuzla, Sami Aliş Osman a evoluat, pe lângă echipa Farul Tuzla, şi la alte formaţii din fotbalul judeţean, precum CS Eforie, CFR Constanţa, AS Neptun, Unirea Vlad Construct, dar şi la Aurora 23 August, la Liga a III-a (unde l-a avut antrenor pe Bănică Oprea). Era un fotbalist cunoscut în zonă. A decedat tragic, în septembrie 2004, la numai 28 de ani. La ediţia secundă a Memorialului de la Tuzla, câştigătoarea CS Agigea II (antrenor, Dănuţ Manea) a avut în lot jucători precum Gabriel Chelariu, Adrian Tănase, Marius Niţă, Ionel Boghiţoi, Cristian Poşircă, Dorel Zaharia, Adrian Biliboacă, Sorin Ţeican, Cătălin Agafiţei, Cristian Şchiopu sau Liviu Ştefan.  De la vicecampioana Victoria Cumpăna (antrenată de Robert Manea) nu au lipsit Dănuţ Turtoi, Marius Răducanu şi Florin Zlatariu. Echipa Oportun Mangalia i-a avut în teren, printre alţii, pe Constantin Doae, Aurel Chelu, Adrian Voicu, Ionuţ Ilie şi Cristian Petcu.  De la Amicii 2014 nu au lipsit Tudorel Fugaru, Dănuţ Sârbu (golgeterul echipei), Iulian Bărăitaru, Constantin Gechereanu şi Alexandru Mustacă. Culorile lui CS Eforie au fost apărate de jucători precum Iulian Gândac, Marius Milanovici, Alberty Başchir, Adrian Slave, Adrian Smarandache sau Ion Comănaşi. Iar gazdele de la Farul Tuzla au avut un lot din care nu au lipsit Daniel Iosif, Ion Florea, Constantin Iosif, Ionuţ Cioacă, Nicolae Stoian, Sunai Abdula, Cristian Proca, Vasile Aldea, Cristian Lungu, George Lungu, Doru Achimescu, Marian Nişcoveanu, Romulus Baciu sau Ionuţ Balotă.    

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.