Fotbalistul Cosmin Matei, de la echipa turcă Genclerbirligi SK „Sper din tot sufletul ca Farul să revină în Liga 1“ (galerie foto+video)

După Alexandru Măţel, un alt fost fotbalist al FC Farul care joacă acum în străinătate (Cosmin Matei) s-a aflat la Constanţa, pentru a da simbolic startul unui meci al SSC Farul.
 
Născut la Târgovişte, Cosmin Matei a fost şlefuit ca junior la FC Farul, echipă pentru care a debutat în Liga 1, pe 18 octombrie 2008, într-un meci la Constanţa cu FC Timişoara, încheiat la egalitate, 1-1. Mijlocaşul a jucat pentru „marinari“ şi în Liga a 2-a, după care s-a transferat la Steaua. Apoi a mai evoluat la Astra, Dinamo şi Atromitos Atena, iar în prezent joacă la formaţia turcă de primă ligă Genclerbirligi SK.
 
Cei de la SSC Farul, campioana Ligii a 4-a a judeţului Constanţa, l-au invitat pe fotbalistul de 25 de ani să dea startul meciului cu CS Năvodari, din sferturile etapei locale a Cupei României, ediţia 2017/2018, iar Cosmin Matei a acceptat cu bucurie. Mijlocaşul a intrat pe teren purtând un tricou cu însemnele SSC Farul, care a avut pe spate numele jucătorului şi numărul cu care evolua la FC Farul, 91.
 
„Mă bucur foarte mult că am fost invitat să dau lovitura de start. Deşi joc în străinătate, am urmărit evoluţia SSC Farul. Susţin acest proiect şi sper ca mulţi fotbalişti care au trecut pe la Farul să ajute echipa, cu ce pot ei. Sper din tot sufletul ca Farul să revină în Liga 1. Sunt ataşat de acest brand şi de fotbalul din Constanţa, unde am reuşit să mă dezvolt ca junior. Visul oricărui sportiv e să se întoarcă la un moment dat de unde a plecat“, a declarat Cosmin Matei.

„În Turcia se joacă foarte mult pe forţă“ 

Tânărul fotbalist a avut în Turcia un sezon marcat de accidentări, dar speră ca din stagiunea următoare să aibă continuitate la Genclerbirligi. „Pentru echipă, a fost un campionat bun, dar eu m-am confruntat cu mai multe probleme medicale. Când am fost însă apt, am reuşit să joc. Sper ca în sezonul viitor să fiu sănătos, să mă impun în echipă şi să pot evolua în toate meciurile. Fotbalul din Turcia este puţin diferit faţă de cel din România. Se joacă foarte mult pe forţă. E un fotbal dur şi nu e uşor să faci faţă“, a precizat Cosmin Matei, care mai are doi ani de contract cu formaţia turcă. 

Ultima şansă 

Fostul mijlocaş al FC Farul are selecţii şi la loturile României, atât la cele de juniori (patru şi un gol - la Under-17, nouă şi două goluri - la Under-19, şapte şi un gol - la Under-21), cât şi la echipa mare (două, în meciurile cu Albania şi Algeria). Tricolorii lui Christoph Daum joacă sâmbătă, 10 iunie, de la ora 21.45, cu Polonia, în deplasare, din preliminariile Campionatului Mondial, iar Cosmin Matei crede că aceasta este ultima şansă a României de a mai spera la calificare. „Vom avea un meci dificil, contra unei echipe puternice, care, în plus, joacă şi acasă. Îmi doresc ca echipa României să câştige, pentru că ne jucăm acum ultima şansă la calificare“, a punctat fotbalistul.

 Penalty-urile, evitate in extremis 

În disputa din sferturile Cupei României căreia Cosmin Matei i-a dat startul, SSC Farul a avut o misiune mult mai grea decât se aştepta, cu CS Năvodari, echipa clasată la final pe locul trei în Liga a 4-a. A fost 0-0 la finele timpului regulamentar de joc, astfel că au urmat prelungirile, iar formaţiei năvodărene i-a lipsit un minut pentru a duce partida la loviturile de departajare! Inocenţiu Pavlicu a marcat însă în minutul 119, iar SSC Farul s-a calificat în semifinale, la capătul unei partide în care a ratat foarte mult.

 Meci spectaculos

„Am avut ocazii în minutele 4, 10 şi 15 şi, dacă n-am dat noi gol, adversarul s-a grupat foarte bine şi a avut şi el nişte situaţii bune. Timpul trecea, iar noi nu puteam să marcăm. N-am avut nici şansă. Eram obişnuiţi ca la fiecare meci să avem câte 10 - 12 ocazii, din care să marcăm de cinci - şase ori. Am dat şi de un portar foarte bun, iar cei de la CS Năvodari s-au apărat supranumeric şi s-au dăruit pe teren. Bravo lor! A ieşit un meci spectaculos. Speram să nu ajungem la prelungiri, dar ne bucurăm că am marcat până la urmă“, a declarat Gică Mina, antrenor al SSC Farul, alături de Ion Barbu, director tehnic fiind Viorel Farcaş.

Test de rezistenţă 

Privind şi partea plină a paharului, Gică Mina a spus că meciul s-a constituit într-un antrenament bun pentru SSC Farul şi a arătat că echipa are resurse. „A fost un antrenament foarte bun şi un meci de care aveam nevoie, pentru că voiam să vedem dacă formaţia rezistă, în perspectiva barajului, dacă, Doamne fereşte, s-ar putea ajunge la prelungiri. Noi, antrenorii, suntem mulţumiţi că echipa poate alerga şi că am avut ocazii şi în repriza a doua de prelungiri. Acesta e un lucru mare. Pe viitor însă, vom încerca să rezolvăm cât mai repede meciul. În fotbal se pot întâmpla însă multe, dar sperăm ca la baraj să nu avem nevoie de prelungiri“, a mai spus tehnicianul farist. 

În semifinale, contra vicecampioanei 

În semifinalele Cupei, SSC Farul va întâlni vicecampioana Ligii a 4-a, Viitorul Fântânele. Meciul se va juca marţi, 27 iunie, de la ora 17.30, la Fântânele, după ce SSC Farul va încheia, pe 24 iunie, barajul pentru promovarea în Liga a 3-a. Cealaltă semifinală, Sparta Techirghiol - CS Eforie, a fost programată sâmbătă, 10 iunie, la Techirghiol, de la ora 17.30. În afară de SSC Farul - CS Năvodari 1-0 după prelungiri, în sferturile Cupei s-au mai înregistrat rezultatele: Sparta Techirghiol - Gloria Băneasa 4-3, Săgeata Stejaru - Viitorul Fântânele 1-8 şi CS Eforie - CS Agigea 6-0. 

Îşi află adversara de la baraj 

SSC Farul aşteaptă să vadă cu ce echipă din judeţul Tulcea, Delta Stars Tulcea sau Pescăruşul Sarichioi, se va confrunta la barajul de promovare în Liga a 3-a. Cele două formaţii se vor întâlni în finala campionatului tulcean pe 11 iunie, de la ora 18.00, pe teren neutru, într-o singură manşă, iar cine va avea câştig de cauză se va duela apoi cu SSC Farul, pe 17 iunie (la Tulcea) şi pe 24 iunie (la Constanţa). Delta Stars şi Pescăruşul Sarichioi au ajuns în finală după finalele din play-off din cele două serii ale judeţului Tulcea: Şoimii Topolog - Delta Stars 3-3 (2-2 în tur) şi Delta Aegyssus Tulcea - Pescăruşul 0-1 (0-3 în tur - neprezentare).
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa

 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Executorul judecătoresc Catrinoiu Matei Cosmin, trimis în judecată de DNA!

02 Apr 2024 689

Test pozitiv pentru fotbalistul Cosmin Matei la un control antidoping. Ce spune ANAD

18 Mar 2024 1044

O lună de la tragedia de la 2 Mai Cosmin Andreica, președintele Europol – IPJ Constanța ar putea deveni Direcția Generală de Poliție a Județului Constanța

18 Sep 2023 2134

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 17 iulie 2023

19 Jul 2023 1580

Londra. „Acasă“ la Raheem Sterling Tată și fiu, constănțeni, finaliști cu AVA Football Club în turneul Wembley League U-10 2022 (GALERIE FOTO)

21 Jul 2022 2044

Stadionul Farului Constanţa, într-un proiect şcolar la Londra. Iar un fular al Farului, pe arena „Celtic Park“, în Scoţia (galerie foto)

27 Oct 2021 4739

Adrian Petre, achiziţionat de Farul Constanţa, care s-a şi despărţit de patru jucători

24 Jun 2021 4342

Matei Asandei a dus Farul pe „Wembley“ Un copil originar din Constanța, participant la meciul Anglia - Cehia, de la Euro 2020!

24 Jun 2021 6262

Joi se joacă meciul FC Viitorul - Poli Iaşi Cosmin Matei - „Trebuie să privim înainte, să avem ţeluri noi”

07 Apr 2021 3065

Joi, FC Viitorul întâlneşte CFR Cluj Romario Benzar - „Sperăm să ne impunem jocul şi să câştigăm“

03 Feb 2021 3002

FC Viitorul Mircea Rednic - „Noi suntem calul de bătaie în ultima perioadă şi vreau să atrag atenţia“

21 Jan 2021 2215

Debutul lui Mircea Rednic În meciul contra Chindiei Târgoviște, FC Viitorul caută a cincea victorie stagională

12 Dec 2020 3074

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 24 august 2020

25 Aug 2020 3931

Accidentările și-au spus cuvântul FC Viitorul, învinsă de Sepsi Sf. Gheorghe

01 Aug 2020 3040

Fotbalist de la FC Viitorul, în izolare. Împotriva lui se vor lua măsuri disciplinare!

30 Jul 2020 3155