FRH va depune apel la decizia EHF

handbal.jpgFostul selecţioner al naţionalei masculine, Aihan Omer, şi-a angajat deja un avocat şi va ataca decizia

Federaţia Română de Handbal va face apel la decizia forului european, în cazul tentativei de mită a arbitrilor la meciul România - Muntenegru din preliminariile Campionatului Mondial 2009.

După ce Aihan Omer şi Petre Paleu au fost suspendaţi de Federaţia Europeană de Handbal, preşedintele Cristian Gaţu a hotărât ca, la începutul săptămânii viitoare, să trimită la EHF apelul la această decizie. „Am stabilit ca luni să trimitem apelul la EHF. Am discutat şi cu domnul Omer, el deja are un avocat angajat. Aihan Omer a fost de acord cu apelul, am discutat şi cu juriştii şi ei ne-au spus că vor accepta cazul. Vom cere să ni se arate care au fost principalele dovezi în acest caz şi vom vedea ce se va întâmpla", a afirmat Cristian Gaţu. Amintim că Federaţia Europeană de Handbal (EHF) a anunţat pe data de 6 august că antrenorul naţionalei masculine a României, Aihan Omer, şi fostul vicepreşedinte al FR Handbal, Petru Paleu, au fost suspendaţi cinci ani din toate competiţiile internaţionale, pentru tentativă de mituire a arbitrilor unui meci. De asemenea, Federaţia Română de Handbal a fost amendată cu suma de 27.500 de euro în scandalul legat de tentativa de mituire a arbitrilor la meciul cu Muntenegru, disputat în data de 14 iunie 2008, la Oradea, în preliminariile Campionatului Mondial. Tribunalul de Arbitraj al EHF a decis că actualul antrenor al echipei naţionale şi fostul vicepreşedinte al FRH au încercat să-i mituiască pe arbitrii danezi Martin Gjeding şi Mads Hansen, care au oficiat la partida retur din cadrul play-off-ului pentru calificarea la Campionatul Mondial, România - Muntenegru. Termenul limită pentru depunerea unui apel este data de 27 august. După această decizie, în cadrul Adunării Generale a Consiliului de Administraţie din cadrul FRH s-a luat decizia ca selecţionerul naţionalei masculine să fie suspendat din funcţie până la soluţionarea apelului care urmează să fie trimis la Federaţia Europeană de Handbal.

„Ce-au vrut să facă ai tăi? Am auzit că au vrut să le dea bani"

În plus, fostul tehnician al formaţiei HCM Constanţa, Vasile Stângă, membru într-una din comisiile EHF a declarat joi, la un post de televiziune, că un reprezentant al unui club danez l-a întrebat, imediat după meciul România - Muntenegru, de tentativa de mită. „Eu fac parte dintr-o comisie EHF, iar un preşedinte de club din Danemarca, care este din generaţia mea, m-a întrebat atunci, imediat după meciul România - Muntenegru: «Ce-au vrut să facă ai tăi? Mi-au spus danezii mei că au vrut să le dea bani». Deci se ştia imediat după meci", a spus Stângă.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța, Cătălin Grasa, vorbește despre proiectele cu care intră în competiția electorală

25 Apr 2024 355

Dosarul Mineriada Gelu Voican Voiculescu, fost viceprim-ministru, a ajuns la Parchetul General! Ion Iliescu va fi audiat acasă

25 Apr 2024 399

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 671

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 578

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 535

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 763

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 558

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 661

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 712

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 525

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 581

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 556

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 786

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3405

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14204