Gică Hagi - „E o curgere firească a lucrurilor“ Ianis Hagi marchează pentru Fiorentina. În două meciuri, a dat trei goluri

Tânărul fotbalist constănţean Ianis Hagi, fiul lui Gică Hagi, şi-a trecut numele pe lista marcatorilor echipei sale, Fiorentina, în amicale din această vară ale formaţiei italiene
 
Echipa din Serie A a întâlnit adversari din ligile inferioare, Val di Fassa şi Trentino, de care a trecut la scor, 7-0, respectiv 11-0. În ambele confruntări, mijlocaşul de 18 ani Ianis Hagi a jucat câte o repriză şi a punctat de trei ori. Un gol l-a înscris în primul amical, iar în celălalt a reuşit prima sa „dublă“ în tricoul Fiorentinei.
 
Reuşitele lui Ianis l-au bucurat şi pe tatăl său. „Se pare că a trecut perioada de adaptare. Acum simte altfel lucrurile, e altul. E o curgere firească a lucrurilor, după un an în care a crescut în putere şi în experienţă. Trebuie să ştie să folosească acel an în care s-a antrenat zi de zi alături de jucători extraordinari. Cred că a învăţat mult, întrucât e un băiat inteligent. Acum trebuie să intre în competiţie cu ceilalţi jucători, să creadă în calitatea lui, să fie ambiţios şi să încerce să-şi câştige locul în echipă. Muncă multă! Sunt bucuros însă că a început bine. E bine că lumea vorbeşte în termeni favorabili despre el, dar suntem doar în pregătire, iar anul e lung“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al campioanei României, FC Viitorul. 

„În Ligă, toate echipele sunt bune şi au pretenţii“ 

În ce priveşte noua ediţie a Ligii 1, „Regele“ spune că întrecerea se anunţă una dură. „Va fi un campionat foarte greu, multe cluburi au făcut achiziţii. E o competiţie şi vom vedea ce va fi. Acum e devreme să dăm verdicte. Vom vedea pe parcurs cine va fi mai bun. Evoluţia în Liga Campionilor e ceva nou pentru noi. Va trebui să reprezentăm România la un nivel înalt. Am făcut un pas înainte faţă de anul trecut. Avem o experienţă superioară şi vrem să trecem de turul trei preliminar. E o dublă importantă, dar până atunci avem campionatul, cu două meciuri, care nu trebuie neglijat. Luăm fiecare partidă în parte. În Liga Campionilor, toate echipele sunt bune şi au pretenţii. Faţă de noi, toţi au experienţă mai mare, ţinând cont cât de tânăr e FC Viitorul. Însă avem şansa noastră şi vrem să o fructificăm“, a arătat Gică Hagi.

Amicale tari 

Tocmai pentru ca FC Viitorul să dobândească mai multă experienţă în confruntările europene, campionii României au disputat în această vară trei amicale cu echipe foarte puternice: FK Krasnodar (clasată pe locul patru în ediţia precedentă a primei ligi din Rusia), ŢSKA Moscova (vicecampioana Rusiei) şi Olympique Marseille, din Franţa, o fostă câştigătoare a Ligii Campionilor. Viitorul a pierdut toate aceste confruntări (1-3 cu Kransnodar şi 2-4 cu ŢSKA Moscova şi Marseille), dar Hagi s-a arătat mulţumit de cum a arătat echipa sa.

„Am jucat de la egal la egal“ 

„Cât timp am folosit primii 13 - 14 jucători, am jucat de la egal la egal cu adversarii, echipe foarte mari. Apoi am trimis pe teren şi jucători tineri şi foarte tineri. După minutul 60 - 70, obiectivul meu a fost să-mi verific toţi jucătorii. Cui e cu mine îi dau timp şi spaţiu, ca să văd dacă merită să fie la prima echipă. Pentru mine nu a contat scorul în pregătire, ci să joc cu ŢSKA, cu Krasnodar şi cu Olympique Marseille, iar jucătorii să simtă adversari de top şi cluburi mari, cu bugete extraordinare. Am jucat de la egal la egal, fără să ne apărăm, am ieşit la joc. Am avut momente foarte bune“, a punctat
„Regele“.

Când ar putea debuta Eric 

Noua achiziţie a FC Viitorul, mijlocaşul brazilian Eric, nu a fost în lot la meciul de aseară, cu Gaz Metan Mediaş, de la Ovidiu, dar e posibil ca de la partida următoare de campionat, în deplasare, cu CFR Cluj, să apară pe teren. „Eric era liber de contract şi am prins oportunitatea şi momentul. Când a fost convins că poate veni la noi, a ales. Ştim că am luat un jucător foarte interesant şi bun. Trebuie să-l pregătim bine, să ajungă să se simtă extraordinar şi să dea randament mai bun ca înainte, din toate punctele de vedere. Să se adapteze la fotbalul nostru. Timpul e scurt, va trebui să facem multe lucruri deodată. A înţeles, îşi doreşte, să vedem când şi cum va apărea. La partida cu Gaz Metan nu va fi în lot, dar poate apărea etapa viitoare. Vedem cum se va simţi la antrenamente“, a punctat Gică Hagi.

„În România, suntem departe de cuvântul respect“ 

Managerul tehnic al campioanei României s-a arătat deranjat de anumite comentarii la adresa transferurilor FC Viitorul şi a dat o replică. „Îi transmit domnului de la Botoşani, nu ştiu dacă e patron, să-şi analizeze echipa lui, nu pe mine. Nu-i frumos să vorbească dânsul despre fotbal, mai ales despre mine şi despre clubul nostru. Să vorbească despre ce a transferat Botoşani. Mi se pare total deplasat sau ieşit din comun să spună ce transferuri am făcut, dacă-s bune, dacă nu-s bune… Dar sunt în România şi trebuie să înghit astfel de lucruri, să tac din gură. Pretindem respect, dar e o lipsă de respect. Să vorbească dânsul de Herea, de Marius Constantin… Trebuie să-i dea de gândit. În România, suntem departe de cuvântul respect. Intrăm în polemică, judecăm şi vorbim uşor. Sunt jucătorii pe care ni i-am dorit, credem că sunt buni, sunt la noi şi sper să ne ajute să ne atingem obiectivele. E problema noastră, nu a altora. Nici noi nu le facem temele la alţii şi nu vorbim despre alţii“, a spus Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ianis Hagi i-a dedicat golul contra Columbiei surorii sale, Kira, de ziua ei de naștere

27 Mar 2024 500

Ianis Hagi și Florin Tănase, marcatorii României în amicalul contra Columbiei. Tricolorii, de la 0-3 la 2-3! (GALERIE FOTO)

26 Mar 2024 892

26 martie 2024, amical România - Columbia. La ce oră începe și ce televiziune îl transmite

26 Mar 2024 945

Fotbal România a remizat cu Irlanda de Nord în amicalul de la București

23 Mar 2024 811

Ce televiziune transmite meciul România - Irlanda de Nord, de vineri, 22 martie 2024

22 Mar 2024 1207

Echipa Under-16 de la Farul Constanța, calificată în semifinalele Cupei Elitelor. Victorie clară în sferturi (GALERIE FOTO)

15 Mar 2024 815

Gheorghe Hagi a vorbit despre fiul său, Ianis „Ce au scris unii în ziare au fost doar răutăți, prostii și minciuni“ (VIDEO)

06 Mar 2024 921

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 29 decembrie 2023

03 Jan 2024 948

Ce afaceri dețin în Constanța socrii lui Ianis Hagi

27 Dec 2023 12501

Ianis Hagi și Maria Popescu au pus bazele unei firme de comerț online. Unde este sediul

27 Dec 2023 1761

Gigi Becali a făcut spectacol la cununia civilă a lui Ianis Hagi și Elena Tănase (VIDEO)

26 Dec 2023 3315

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3114

Nouă fotbaliști formați în Academia Hagi au evoluat în campania de calificare la Euro 2024. „Suntem cea mai bună Academie din țară“

24 Nov 2023 1461

La cinci ani de la debutul sub tricolor, Ianis Hagi și-a îndeplinit visul cel mare. „Mergem la Euro, România!“

20 Nov 2023 975

România, la Euro 2024 Ianis Hagi - „Cred în destin. Suntem fericiți“. O nouă poveste de familie Iordănescu - Hagi!

19 Nov 2023 972