Gică Hagi l-a lăudat pe apărătorul francez al FC Viitorul „Pentru mine, Boli este esenţial”

Gică Hagi, managerul tehnic al FC Viitorul, a remarcat rolul deosebit pe care-l are în angrenajul apărării şi al echipei fundaşul francez Kevin Boli 
 
„Regele“ crede că fotbalistul de 25 de ani este unul dintre cei mai buni străini din fotbalul românesc. Kevin este fiul fostului atacant al lui Lens, Roger Boli, şi nepotul mult mai celebrului internaţional francez, Basile Boli, care a făcut istorie în tricoul lui Auxerre şi al lui Olimpique Marseille. Între 2011 şi 2013, Kevin (care are origini ivoriene) a evoluat pentru divizionara secundă franceză Sedan, iar în intervalul 2013 - 2015 a îmbrăcat tricoul formaţiei belgiene Mouscron Peruwelz, la FC Viitorul ajungând în luna august a anului trecut. 

„De când a revenit Boli pe zona centrală a defensivei noastre, după accidentare, nu am mai luat goluri. În plus, el şi marchează. Cred că e unul dintre cei mai buni fundaşi, dar şi jucători străini, din prima ligă. E şi un băiat extraordinar. Când a lipsit, am luat goluri cu nemiluita. Joacă toate poziţiile în apărare. Pentru mine, Boli este esenţial. Dar nu-l bagă nimeni în seamă. Am fost nervos când s-a accidentat, în pregătire, după numai cinci minute. Eram conştient că am pierdut un om de bază. Nu l-am avut aproape două luni şi a fost greu pentru noi. Cred că acum avem apărare foarte bună“, a spus Hagi.

Au speculat punctele slabe ale CSU Craiova

După 19 etape din Liga 1, FC Viitorul se află pe locul doi în clasament, cu 36 de puncte (unul mai puţin decât liderul Steaua şi cu două mai mult decât are ocupanta poziţiei a treia, Gaz Metan Mediaş). Timp de o zi, echipa constănţeană s-a aflat şi pe primul loc, după ce a învins cu 2-0 CSU Craiova la Ovidiu. „Noi analizăm foarte mult adversarul şi creăm strategia de meci: unde şi cum trebuie să atacăm şi să marcăm. Nu schimbăm nimic din ce facem la antrenamente. În ultima perioadă, nu am mai executat cu schemă loviturile libere, că nu prea ne-a ieşit, ci am bătut direct şi am înscris, că avem oameni buni la cap. În fotbal, nu s-au schimbat jucătorii, ci analiza adversarului. Trebuie să-i ştii atuurile şi defectele. Am speculat punctele slabe ale Craiovei, am forţat pe ele, iar golurile au venit“, a dezvăluit managerul tehnic al Viitorului.

„Sunt fericit”

Evoluţia şi rezultatele din ultima vreme ale echipei sale îi dau satisfacţie lui Hagi. „Sunt fericit. Nu am cum să-mi ascund această stare. Am acumulat puncte multe, dar am muncit din greu pentru ele. E fantastic. Sigur, e o situaţie de conjunctură, dar nu pot spune că nu-mi place. Pregătim acum meciul de la Chiajna. Apoi e Cupa României şi cealaltă partidă. Sperăm să terminăm bine anul. În continuare, veţi vedea o echipă focusată, care va dori să învingă. A început să ne placă să câştigăm şi o să muncim în continuare la fel, pentru că acesta e rolul meu aici, să-i echilibrez pe jucători“, a punctat Gică Hagi. Meciul Concordia Chiajna - FC Viitorul se joacă luni, 12 decembrie, de la ora 20.30.

Şansa lui Cicâldău

Tehnicianul constănţean a subliniat şi evoluţiile altor jucători în partida cu CSU Craiova. „Am fost inspirat că l-am băgat pe Hodorogea. A blocat partea lor stângă, care era foarte bună. I-am atacat pe părţile lor laterale. Mi-a plăcut şi cum a intrat Iancu, cu chef. S-a bătut, a alergat, a fost aproape. Şi Purece a jucat bine. Avem bancă bună. De asemenea, îl felicit pe Cicâldău, care a făcut un meci bun. Era şansa lui. N-avem cum să nu-l bag, pentru că merita. A fost cel mai bun junior al nostru la echipa a doua şi a jucat foarte bine şi în Liga Campionilor pentru Tineret. Era ziua lui, întrucât Coman n-a putut juca. Nu l-am inclus în lot pe Florinel, pentru că mi-era frică să nu se accidenteze. A terminat meciul precedent în piuneze, a stat trei zile, s-a simţit mai bine în a patra zi şi voia să joace. I-am zis să stea, că vin meciul cu Chiajna, Cupa şi altele“, a mai spus „Regele“.

Şapte jucători schimbaţi

Întrebat despre politica de transferări, după ce Gigi Becali, patronul Stelei, a spus că vrea în iarnă patru jucători de la FC Viitorul, Hagi a declarat: „Vom vedea. Noi vrem să rămânem cât mai mulţi. Chiar dacă cineva va ieşi din lot, vrem să facem paşi înainte, să fim mai buni, mai puternici. Atunci când sunt ieşiri, trebuie să vină alţii şi să completeze lotul. Noi am schimbat şapte jucători în vară, după play-off. Am schimbat tot atacul. Şi începem să marcăm goluri“.


Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1785

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3251

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 899

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1430

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1754

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2133

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2384

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6192

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2287

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2972

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2694

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11223

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2198

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1803

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2168