Gică Hagi, mulţumit că l-a adus la FC Viitorul pe mijlocaşul argentinian „Pablo Brandan e un jucător-cheie“



Fidel principiului său de a avea în echipă, pe lângă fotbaliştii tineri, şi câţiva jucători experimentaţi, „Regele“ mizează în sezonul viitor pe Pablo Brandan (33 de ani), care a mai jucat în România la Unirea Urziceni, Steaua, CSU Craiova şi ASA Tg. Mureş

În ediţia trecută a Ligii 1, fotbalistul sud-american a evoluat în 24 de partide pentru echipa din Tg. Mureş şi a marcat două goluri. Pablo Brandan a semnat un contract pe un an cu FC Viitorul cu opţiune de transfer pentru încă un sezon. În stagiunea 2016/2017, FC Viitorul va avea ca obiectiv tot calificarea în turneul play-off şi o figură frumoasă în această fază. De asemenea, echipa constănţeană se va alinia la startul preliminariilor Europa League.
 

„Mie îmi place să folosesc experienţa, să am trei - patru jucători rutinaţi, iar restul să fie jucători tineri şi foarte tineri, cu potenţial. Şi în acest an le vom da celor mici, din Academie, din când în când, posibilitatea să arate că sunt fotbalişti buni. Pablo Brandan e un jucător-cheie. Anul trecut, am punctat pe numărul 10 în atac, acum punctăm pe mijlocaşul central. Pablo are mare experienţă şi un picior foarte bun. Prin calitatea sa, atât cu mingea, cât şi fără minge, ne poate ajuta mult. Poate organiza jocul foarte bine“, a spus Gică Hagi, managerul tehnic al echipei constănţene.

 

„Mă bucur că Viitorul s-a gândit la mine, sper să ajut. Nu pot spune acum dacă putem ataca titlul, vom vedea pe parcursul campionatului. Este un drum lung până acolo. Acum, important este să ne pregătim bine pentru a putea începe campionatul într-o notă pozitivă“, a arătat şi Brandan.

 Cine a venit, cine a plecat 

În afară de mijlocaşul argentinian, FC Viitorul i-a mai transferat până acum pe Victor Rîmniceanu (Dinamo), Florin Purece (Concordia Chiajna) şi Dani Lopez (Doxa, formaţie din Cipru). De asemenea, la echipă au revenit Bogdan Țîru, Bogdan Mitache şi Sorin Rădoi (de la FC Voluntari), iar în zilele acestea, FC Viitorul va încerca să finalizeze și transferurile lui Andrei Peteleu (Petrolul Ploiești) și Gabriel Iancu (Steaua). În schimb, echipa constănţeană s-a despărţit de Florin Cernat (aflat la final de contract), Herold Goulon și Pablo de Lucas, ultimii doi reziliindu-şi contractul pe cale amiabilă. De asemenea, nici Peterson Pecanha nu va mai face parte din lotul pentru sezonul viitor.

„Excludeţi-ne de la titlu!“

„Vor fi în continuare intrări şi ieşiri, în toate compartimentele, întrucât perioada de transferări se încheie în august. Încercăm să definitivăm cât mai repede lotul, pentru că mie îmi place să am cât mai mulţi de la începutul pregătirii, ca să ne omogenizăm. Eu zic că vom avea o echipă frumoasă. Excludeţi-ne însă de la titlu! Obiectivul nostru e clasarea în locurile 1-6, dar nu cred că în momentul de faţă suntem atât de puternici încât să vorbim de titlu. Aşa că scoateţi-ne din calcule. Vrem să facem o echipă puternică şi să jucăm iar în play-off, să ne luptăm acolo. Va fi greu, dar încercăm să fim mai buni ca anul trecut“, a arătat Hagi.

Pariul „Gabi Iancu“

În ultima vreme, s-a spus că „Regele“ ar putea ajunge antrenor la o echipă din străinătate, având oferte din Rusia şi din Turcia. Hagi a început însă pregătirea cu FC Viitorul. „Din diferite motive, sunt tot la echipă, e clubul meu, întotdeauna îmi va fi aproape. Deocamdată, sunt aici“, a spus tehnicianul, care vrea să-l readucă la un nivel înalt pe mijlocaşul Gabi Iancu.
 

„Încercăm să-l punem la punct, să redevină jucătorul care era când a plecat de la noi, unul extraordinar. Am vorbit cu el, ne înhămăm amândoi la această muncă şi sper ca el să redevină acel Gabi Iancu pe care-l ştiam cu toţii. În privinţa lui Răzvan Marin şi a lui Florin Tănase, ei au şi oferte de afară. Aşteptăm. Avem timp să luăm decizia. Chiar dacă Gigi Becali a spus că vrea un răspuns pe 15 iunie, nu ne grăbim“, a precizat „Regele“.    


Fără frică în Europa League

Participarea FC Viitorul în cupele europene, graţie locului cinci ocupat în sezonul trecut în Liga 1, este pentru formaţia constănţeană o oportunitate importantă de a se remarca şi pe plan extern.

„Vom încerca să facem ceva frumos. În fotbal, nimic nu e imposibil. Chiar dacă nu avem nicio presiune, este o înfăţişare internaţională şi încercăm să ne prezentăm pe măsura evenimentului. Trebuie să ne pregătim foarte bine, pentru că reprezentăm România. Depinde de mai multe lucruri cât de departe vom ajunge în Europa League. Nu ne vom speria de adversari, vom încerca să jucăm fotbalul nostru. Vrem să lăsăm o impresie foarte bună. Nu mă interesează cu cine cădem, vrem doar să practicăm un fotbal bun. Avem şansa noastră. Dacă vom fi competitivi, vom trece mai departe, dacă nu, asta e, oricum vom bifa o experienţă frumoasă. Un club tânăr ca al nostru trebuie să fie mulţumit de oportunitatea de a juca în Europa“, a precizat Gică Hagi.  

Ce aduce titlul de campioană

De curând, „Regele“ a apărut cu părul blond, într-o reclamă, alături de fiul său, Ianis, într-o acţiune a unei firme de echipament sportiv. Nu e însă prima apariţie cu părul blond a lui Hagi, s-a întâmplat şi în perioada Campionatului Mondial din 1998. „Mi-au revenit şi amintirile. A fost frumos“, a arătat Hagi. Întrebat dacă s-ar putea vopsi din nou, „Regele“ a spus, mai în glumă, mai în serios: „Orice e posibil. Dacă mai fac un pariu cu cineva, trebuie să mă ţin de promisiune. Miza trebuie să fie însă una sportivă, gen titlul de campioană pentru Viitorul. Aşa că trebuie să aşteptaţi ani buni (n.r. râde)“.

„În România, nu e bine să vorbeşti înainte“

În ce priveşte viitorul echipei naţionale, Hagi a ţinut să-şi retragă o promisiune.

„Acum câţiva ani, am promis că, în 2020, voi avea zece jucători la echipa naţională. Mai în glumă, mai în serios, îmi retrag acea promisiune, cred că nu voi avea niciunul. Din păcate, asta este. Nu cred că mai e valabilă. Îmi retrag cuvintele, nu mai contează câţi o să am, dacă o să am. Mă interesează mai puţin. În România, nu e bine să vorbeşti înainte“, a punctat Hagi.

Antrenament îngreunat de o ploaie torenţială

FC Viitorul și-a continuat, ieri, seria antrenamentelor în cantonamentul din Poiana Brașov. În cea de-a doua zi de antrenamente sub Tâmpa, constănțenii au avut parte de două ședințe de pregătire, care i-au solicitat la maximum. Dimineață a fost programat un antrenament în care jucătorii lui Gheorghe Hagi au fost supuși la teste de evaluare a capacității de efort, în timp ce în cursul după-amiezii s-a lucrat exclusiv cu mingea. Ședința de pregătire de după-amiază a fost devansată cu o oră și jumătate, tocmai pentru ca fotbaliștii Viitorului să revină în timp util la hotel pentru a putea urmări confruntarea de la Euro 2016 dintre România și Elveția. Cel de-al doilea antrenament al zilei a fost îngreunat de o ploaie torențială care s-a abătut asupra arenei „Carpați“ timp de aproape o jumătate de oră.

Marian Ivan a venit să-i revadă pe Gică Hagi și Ștefan Preda

Fostul internațional, brașoveanul Marian Ivan a venit ieri dimineață la stadionul Carpați pentru a-i reîntâlni pe foștii săi colegi de națională de la World Cup 94, Gheorghe Hagi și Ștefan Preda. Gică Hagi și Marian Ivan au fost colegi de cameră la turneul final din SUA 1994.

Sursa foto: Academia Hagi


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1702

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3231

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 878

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1419

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1741

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2122

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6178

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2277

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2959

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11213

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2159