În proiectul „Caravana - Sănătate prin Sport“ au participat 12.000 de elevi din Constanţa

Proiectul „Caravana - Sănătate prin Sport“ a ajuns la final. În cadrul acestui proiect, implementat în 17 unităţi de învăţământ din municipiul Constanţa, au participat aproximativ 12.000 de elevi.
 
Realizat de CS Phoenix Constanţa, cu finanţare de la Primăria municipiului Constanţa şi în parteneriat cu Facultatea de Educație Fizică și Sport a Universităţii „Ovidius“ Constanţa, Federația Română Sportul pentru Toți și Inspectoratul Școlar Județean Constanța, proiectul a cuprins două acţiuni: caravana micului sportiv la mini-baschet, mini-handbal şi mini-fotbal (ce a constat în demonstraţii sportive cu elevii în fiecare unitate şcolară parteneră a proiectului) şi competiţia de mini-baschet, mini-handbal şi mini-fotbal din cadrul proiectului, între cele 17 unităţi şcolare din municipiul Constanţa partenere ale proiectului: şcolile nr. 30, 29, 28, 12, 3, 38, 7, 43, 39, 24, 16, 37, 8, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“, Liceul Teoretic „Ovidius“, Liceul Teoretic „Traian“ şi Liceul Teoretic „Lucian Blaga“.
 
„Toţi finaliştii competiţiei interşcolare din cadrul proiectului au fost premiaţi cu tricouri şi cupe. Şcolile participante au fost dotate cu materiale sportive pentru ora de educaţie fizică“, a declarat Maria Mănăstireanu, manager CS Phoenix.
 
„Caravana - Sănătate prin Sport“ are ca scop dezvoltarea armonioasă și autentică a fiecărui copil, pentru o viață armonioasă și sănătoasă, prin practicarea sportului. Un alt obiectiv este acela de a micșora riscul de obezitate infantilă, în contextul în care România ocupă locul doi în Europa după numărul cazurilor înregistrate. Programul s-a adresat elevilor, în speranța insuflării practicării sportului în general și a baschetului, handbalului și fotbalului în special, pentru o viață mai sănătoasă și o dezvoltare fizică și cognitivă mai bună.
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.