Înalt oaspete din Anglia, la examenul de la Năvodari Tânărul luptător din Constanţa Adrian Roşca a obţinut centura neagră (galerie foto)

Sala Sporturilor din Năvodari a găzduit, sâmbătă, un examen în cadrul căruia 20 de practicanţi de Kempo de la cluburile „Bogdan Ciubotariu“ Constanţa şi CS Năvodari au fost evaluaţi pentru obţinerea centurilor galbenă, maro şi neagră. Din comisia de examinare au făcut parte nume grele, precum grand master Petrică Tănase, fondatorul academiei britanice Academy of Military and Security Self Defence Systems (invitat de onoare la evenimentul de la Năvodari) sau sensei Samir Regep (centură neagră 3 Dan Kempo K-1). Petrică Tănase a venit special din Anglia pentru acest examen.
Pe lângă tinerii sportivi, au fost înaintaţi în grad şi luptători experimentaţi, care sunt şi antrenori, pregătind sportivi la cluburile la care activează, precum Ionel Crînguş (de la CS „Bogdan Ciubotariu“), care deţine, acum, centură neagră 1 Dan, Nicu Ababei (de la CS Năvodari), care a trecut la centura neagră, şi Marcel Jipeanu (de la CS Năvodari), care a dobândit centura maro. De asemenea, în urma examenului de la Năvodari, a obţinut centura neagră sportivul Adrian Roşca, de la CS „Bogdan Ciubotariu“ (în foto, cel din stânga).

„Roşca n-a zis nici măcar «Au!»“

„Adrian Roşca a trecut testarea cu brio, fiind admirat de Petrică Tănase. Roşca este primul meu elev care ia centura neagră la o vârstă aşa de fragedă, 21 de ani. A susţinut un examen foarte greu şi complex, care a durat două ore. A trebuit să treacă prin 30 de sparring-uri şi prin multe reprize de exerciţii la sac. De asemenea, a fost testat asupra felului în care predă o lecţie la sală, cum acordă primul ajutor sportivilor şi cât de solide îi sunt cunoştinţele de arbitraj. Roşca este acum senpai, mă poate înlocui la sală când lipsesc. La examenul de centură a luptat cu mâna dreaptă fisurată, dar n-a zis nici măcar «Au!», n-a dat un pas înapoi. Îl pregătesc de şase ani, de când a venit prima dată la clubul Bogdan Ciubotariu, iar de atunci, numai la noi s-a antrenat“, a declarat sensei Samir Regep.

Sală Kempo K-1 la Ovidiu

Acesta a anunţat şi că, după sala de la Valu lui Traian, Kempo K-1 Constanţa va deschide un centru de antrenament şi la Ovidiu, în noua sală de sport. Pregătirea la Kempo K-1 - filiala Ovidiu va fi condusă de sensei Samir Regep şi de senpai Florin Sita (centură neagră).

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.