Începe turneul final BC Athletic Constanţa visează la o medalie în Campionatul Naţional Under-18

Echipa de baschet Athletic Constanţa debutează sâmbătă, 6 mai, la turneul final rezervat categoriei de vârstă sub 18 ani, care se dispută la Bucureşti, până pe 10 mai inclusiv
 
Evoluează opt echipe, care sunt împărţite în două grupe de patru. BC Athletic va juca în serie astfel: cu CN Aurel Vlaicu Bucureşti (pe 6 mai, de la ora 18.00), cu ACS Agronomia 4Sports Bucureşti, organizatoarea turneului final (pe 7 mai, de la ora 20.00), şi cu CSS Bega Timişoara (pe 8 mai, de la ora 16.00).
 
Din cealaltă grupă fac parte formaţiile: CSU Sibiu, CSU Ştiinţa Bucureşti, Steaua CSM Eximbank Bucureşti şi U-BT Cluj. Se joacă în sistemul fiecare cu fiecare, iar primele două clasate în fiecare grupă se califică în semifinale, care sunt programate pe 9 mai. Finalele (mică şi mare) se vor juca pe 10 mai.

Revanşa exact când trebuie

„Abordăm turneul final cu gânduri mari, suntem pe o pantă ascendentă în privinţa pregătirii şi a evoluţiilor noastre. Mergem în capitală încrezători. Prima parte a obiectivului, calificarea, a fost atinsă. Acum ne dorim să urcăm cât mai sus în clasament. Ţine doar de noi şi de jocul nostru. Primul meci e cel mai important şi oricum e foarte dificil, CN Aurel Vlaicu ne-a bătut de două ori în acest an. Ne dorim foarte mult să ne luăm revanşa exact la turneul final. O victorie ne-ar posta oarecum în postura de favoriţi pentru semifinale. Visăm la o medalie de ceva timp şi cu siguranţă de aceea vom merge acolo, să ne batem. Campionatul Under-18 e cel mai important pentru noi. Cred că a venit momentul să ne luptăm cu şanse reale la medalii. Fiind turneu final şi două grupe de patru, evident că fiecare meci e decisiv, dar există şanse şi cu o înfrângere. Nu vrem să o luăm însă în calcul“, a declarat antrenorul Alexandru Olteanu.

„Sunt mândru de ce am realizat“

„Va fi un turneu foarte spectaculos şi foarte disputat. Participă cele mai bune opt echipe din România. E o generaţie foarte bună. Am încredere că mulţi dintre aceşti copii vor ajunge să joace baschet la un nivel înalt. Aşa cum v-am obişnuit, noi ne ţinem de cuvânt şi am ajuns la turneul final. Asta spune multe despre munca depusă de antrenori, de staff, de jucători. E o performanţă mare. Sunt mândru de ce am realizat, de Alex, de Bogdan (n.r. antrenorii Alexandru Olteanu şi Bogdan Ivanovici) şi de toţi ceilalţi din echipa noastră. Rezultatele încep să se vadă. Vom lupta în fiecare meci şi nu ne vom face de râs. Grupa este grea, fiecare meci e tare, iar oricine poate bate pe oricine. Nu mai există favorite şi calculele hârtiei“, a spus şi Andrei Talpeş, managerul BC Athletic.

Alcătuiesc o familie

Jucătorul Alexandru Unitu crede că, în ciuda celor două înfrângeri în faţa CN Aurel Vlaicu, de data aceasta BC Athletic poate obţine victoria. „Atmosfera în vestiarul nostru este foarte plăcută, având în vedere că avem şi jucători care au evoluat în Liga Naţională. Aceştia ne ajută şi cu toţii suntem o familie. Să obţinem o medalie înseamnă că munca depusă nu a fost în zadar. Pentru asta am pornit la drum, la asta visăm de când a început turneul. Eu am avut o refacere destul de rapidă, am stat pe bară cam o lună. Chiar dacă am pierdut de două ori, cred că de această dată putem surprinde CN Aurel Vlaicu. Vom avea un meci greu, dar putem învinge“, a precizat Alexandru Unitu.
 
Sursa foto: Facebook (BC Athletic)

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constănțeanca Alina Șerban, pas important în cariera de antrenor. Aleasă pentru un important program european

27 Jul 2022 1839

Athletic Constanța Gemenii Mihai și Andrei Călințaru, medalie cu echipa și premii individuale la turneul final. „Ne-am dorit mult să câștigăm“

03 Jun 2022 2353

Alexey și Yarik, „doi pitici uriași de 8 și 9 ani“ Copii din Ucraina, oaspeți ai BC Athletic Neptun Constanța. „Au trăit fiecare secundă din meci“ (GALERIE FOTO)

19 May 2022 1702

Gladiatorii din Tomis „Un sezon în care am produs surprize plăcute în Liga Națională, iar lumea a revenit la sală, fără restricții“ (GALERIE FOTO)

02 May 2022 2032

Baschet Campionatele Naționale indoor 3X3, seniori și Under-23, ediția 2022, se vor disputa la Constanța

29 Apr 2022 2023

BC Athletic Neptun Constanța a cedat în duelul cu CSM CSU Oradea

22 Apr 2022 2049

Final dramatic În Campionatul Național Under-18, CSS1 Athletic Constanța a învins BC Athletic în ultima secundă (GALERIE FOTO)

22 Apr 2022 2119

BC Athletic Neptun Constanța Premieră fericită pentru Jakob Lowrance în ultimul meci. A primit cel mai dorit cadou! (GALERIE FOTO)

08 Apr 2022 1817

BC Athletic Neptun Constanța, victorie mare cu CSO Voluntari, care a condus la pauză (GALERIE FOTO)

02 Apr 2022 1990

Phoenix CSU Simona Halep Constanța, al doilea meci în play-off „Cu fruntea sus și cu mândria că am făcut performanță“ (GALERIE FOTO)

31 Mar 2022 1629

Proiecte de hotărâre Suplimentare a fondurilor de la bugetul local pentru HC Dobrogea Sud, Academia CS Phoenix Constanța și BC Athletic. Din ce motive (DOCUMENTE)

31 Mar 2022 3305

BC Athletic Neptun Constanța, învinsă de SCM U Craiova (GALERIE FOTO)

23 Mar 2022 1683

La partida BC Athletic Neptun Constanța - SCM U Craiova, se strâng din nou produse pentru persoanele aflate în nevoie

23 Mar 2022 1847

BC Athletic Neptun Constanța, înfrângere în meciul cu Steaua București (GALERIE FOTO)

18 Mar 2022 1968

Interviu online cu Ștefan Gribinic „După ce am crescut puțin, am realizat frumusețea adevărată a baschetului“

17 Mar 2022 6782