Sport

Internaţional şi campion al României Florian Ciocoiu a arătat din prima zi că e făcut pentru rugby (galerie foto)

Tânărul rugbyst Florian Ciocoiu, de la RC Tomitanii, este una dintre speranţele sportului cu balonul oval din Constanţa. Campion naţional în acest an cu Tomitanii şi în urmă cu trei ani cu CSO Ovidiu, Florian a jucat titular la Europene, iar pe teren e plin de curaj
 
De loc din Valu lui Traian, Florian (17 ani) s-a remarcat de mic în echipa şcolii, condusă de profesoara Adriana Ghimeş. A venit la acest sport la îndemnul unui coleg mai mare, Adrian Părăleşte, dar şi având în familie un unchi care a făcut şi el rugby. A participat, cu rezultate, la întreceri de rugby-tag cu formaţia de la Valu lui Traian, iar în clasa a patra a intrat pe mâna antrenorului Cristian Cojocaru, de la Tomitanii Constanţa. De la început, Florian a arătat că nu are frică de nimic, fiind remarcat de antrenorii loturilor naţionale, dar şi de alte echipe, care au vrut să-l transfere.
 
„Florian a dat dovadă de curaj de la primul antrenament. A arătat că e făcut pentru rugby încă din prima zi. Aveam antrenament pe Badea Cârţan cu cei născuţi în 1997, iar Florian, care e 2000, deci cu trei ani mai mic decât aceştia, a zis că vrea să participe şi el. S-a dovedit a fi un câştig pentru Constanţa şi pentru echipa naţională. A fost la toate stagiile de pregătire ale reprezentativei, dar şi la Campionatul European din acest an, din Franţa“, a declarat Cristian Cojocaru.

Stâlp în echipă

Florian Ciocoiu joacă în linia întâi (stâlp), iar în acest sezon a ieşit campion naţional cu Tomitanii la rugby în zece Under-17 şi s-a clasat pe locul trei la Campionatul European Under-18 (a doua divizie valorică), turneu care s-a disputat în Franţa şi la care constănţeanul a fost titular în două meciuri din trei. La întrecerea continentală, din lotul tricolor au mai făcut parte doi jucători de la Tomitanii, talonerii Flavian Cuprian şi George Cristian Mocanu. Anul trecut, Florian a făcut parte din echipa Tomitanilor care a ocupat locul patru pe ţară la categoria Under-16, iar în 2014 a ieşit campion al României pentru CSO Ovidiu (antrenor, Bogdan Cristea).

„Are ceva din spiritul fostelor generaţii“

„Florian Ciocoiu e un luptător, un jucător exponenţial, care promite şi de care Constanţa va avea nevoie în viitorul apropiat, când sperăm să se reconstruiască echipa fanion a oraşului. Îşi doreşte mult de tot să facă rugby. Trebuie susţinut însă. Cu rugbyşti precum Florian, viitorul sună bine în rugby-ul constănţean. Chiar ne trebuie astfel de caractere. De altfel, la Constanţa, aşa s-a clădit performanţa, cu asemenea copii, care au simţit ceva pentru oraş şi care şi-au dat viaţa pe teren. Florian Ciocoiu are ceva din spiritul fostelor generaţii“, a spus Cristian Cojocaru. Florin a lucrat la rugby şi cu antrenorul Dumitru Barbu, şi cu Bogdan Cristea.

E un învingător

În familia Ciocoiu, sportul nu a fost adus numai de Florian, ci şi de fratele său mai mare, Andrei - Sebastian. Acesta a făcut fotbal la Farul, dar drumul spre performanţă i-a fost barat de o accidentare serioasă, fiindu-i afectate meniscul şi ligamentele. Elev la Liceul cu Program Sportiv „Nicolae Rotaru“ din Constanţa, Florin va începe, în toamnă, clasa a 11-a. „Ca rugbyst, are, în primul rând, forţă, răutate şi agresivitate, în sensul bun al cuvântului, iar dorinţa sa de a câştiga nu-l părăseşte niciodată. E un învingător. Pot să-l folosesc şi la categoria de vârstă Under-20, că el nu dă înapoi. Dacă-l utilizam în campionatul în care joacă sportivi născuţi în anii 1997 şi 1998, el, cu siguranţă, nu se făcea de râs. E extrem de implicat în activitatea rugbystică. I-a plăcut acest sport de mic“, a arătat Cristian Cojocaru. „Alege ce iubeşti, apoi iubeşte ce ai ales“, este deviza sportivă a lui Florian Ciocoiu, care este dominat şi de un pronunţat spirit de echipă, specific rugby-ului, astfel că „nu contează pe cine ai în faţă, contează cine e alături de tine“.

Dorit de Ştiinţa Baia Mare 

Spiritul de războinic al rugbystului din Valu lui Traian a fost remarcat şi de alte echipe, iar când Florian avea 16 ani, echipa Ştiinţa Baia Mare a vrut să-l transfere. Sportivul a rămas însă la Tomitanii. „Florian a fost observat şi atent monitorizat de echipele mari. Într-adevăr, a existat această tentaţie a plecării la Baia Mare, dar băiatul a rămas la Constanţa, în acest sens punând umărul şi Florian Constantin, care a vorbit cu el pentru a-l convinge să continue şi să muncească pentru oraşul unde a deschis ochii în rugby“, a punctat Cristian Cojocaru.
 
Sursa foto: Facebook (Florian Ciocoiu) 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

24 de rugbyşti de pe litoral participă la selecţia naţională de la Baia Mare

22 Jul 2017 1285

Rugbyști la Tomitanii Constanța Florian Ciocoiu, Flavian Cuprian și George Mocanu, pe podium la Campionatul European

15 Apr 2017 2026

Rugbyşti la Tomitanii Constanţa Florin Ciocoiu, Flavian Cuprian şi George Mocanu participă cu România la Euro

05 Apr 2017 2037

Trei rugbyşti de la Tomitanii Constanţa vor juca în Franţa

16 Mar 2017 4347

Rugbyştii Florian Ciocoiu şi Flavian Cuprian, de la Tomitanii Constanţa, ar putea ajunge în Anglia şi Franţa

22 Feb 2017 8817

Patru rugbyşti de la Tomitanii Constanţa se pregătesc cu echipa naţională pentru Campionatul European (galerie foto)

24 Nov 2016 3713

Juniorii de la Tomitanii Constanţa, victorie clară înainte de turneul final

20 Jun 2015 1655

Noi succese pentru Tomitanii şi Cleopatra, în campionatele juniorilor

20 Oct 2014 883