Întrecerea se desfăşoară sâmbătă Regulamentul etapei întâi, de la Cumpăna, a Cupei Mării Negre la ciclism, ediţia 2017

Ediţia 2017 a Cupei Mării Negre la ciclism începe sâmbătă, 2 septembrie, în comuna constănţeană Cumpăna, organizatorii acestei prime etape fiind Primăria Cumpăna, Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa şi Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa.

Regulament Cupa Mării Negre, ediţia 2017

I. Organizare
1. Competiţia este organizată de Clubul Judeţean de Ciclism Constanţa. Se vor aplica Regulamentele Uniunii Cicliste Internaţionale şi ale Federaţiei Române de Ciclism, precum şi prevederile prezentului Regulament. Concursul se va desfăşura în judeţul Constanţa.
 
Competiţia se va desfăşura în trei etape, astfel:
 
- Etapa 1 - în data de 2 septembrie 2017 / Cumpăna
 
- Etapa 2 - în data de 23 septembrie 2017 / Medgidia
 
- Etapa 3 - în data de 30 septembrie 2017 / Vivo Constanţa
 

II. Participanţi

1. Au dreptul de a participa toţi copiii cu vârste cuprinse între 5 ani si 16 ani. Vârsta maximă pentru copii se va considera îndeplinită dacă va fi împlinită cel mai târziu în ziua participării la competiţie.
 
2. Participarea copiilor se face pe propria răspundere din punct de vedere medical a acestora. Fiecare participant este responsabil de pregătirea fizică, psihică, dar şi pentru aptitudinile necesare participării la o competiţie. Pentru înscrierea copiilor la concurs, este necesar acordul părinţilor. Totodată, participanţii îşi asumă întreaga responsabilitate pentru funcţionalitatea bicicletei şi a echipamentului tehnic utilizat, precum şi pentru eventualele incidente de orice natură apărute premergător, în timpul şi după încheierea cursei, la locurile de start/finish sau pe traseu. Se recomanda participanţilor un control medical preventiv anterior participării la competiţie.

III. Clasamente

1. Pentru fiecare dintre cele trei etape, se vor întocmi următoarele clasamente:
- clasament băieţi 5-7 ani;
- clasament băieţi 8-10 ani;
- clasament băieţi 11-13 ani;


- clasament băieţi 14-16 ani;
- clasament fete 5-7 ani;
- clasament fete 8-10 ani;

- clasament fete 11-13 ani;
- clasament fete 14-16 ani.
Traseele şi distanţele aferente fiecărei categorii, pentru fiecare dintre cele trei etape, vor fi anunţate la locul competiţiei, la briefing-ul premergător startului.
 
4. În cazul în care, la oricare categorie de vârstă dintre cele enumerate anterior, la oricare dintre etape nu vor fi prezenţi la start un număr mai mare de cinci sportivi, atunci nu se va întocmi clasament distinct pentru respectiva categorie de vârstă. Sportivii care s-au înscris la acea categorie vor putea lua startul şi vor concura în categoria de vârstă imediat superioară.
 
5. Se va proceda la un briefing la linia de start, înainte de startul în fiecare etapă. Prin efectul înscrierii şi al semnării declaraţiei pe propria răspundere, fiecare copil/părinte atestă faptul că şi-a însuşit prevederile prezentul Regulament de concurs şi le va respecta ca atare.

IV. ÎNSCRIERI

1. Doritorii se pot înscrie la locul de desfăşurare a fiecărei etape. Secretariatul se deschide cu 90 de minute înainte de start. Participanţii vor completa obligatoriu un formular de înscriere.

V. Responsabilităţi

Toţi membrii şi participanţii la competiţie vor respecta obligatoriu regulamentul specific de concurs şi indicaţiile oficialilor. Organizatorul nu-si asumă nicio răspundere pentru incidente şi accidente de persoane, maşini, motociclete şi biciclete. De asemenea, orice contravenţie sau infracţiune comisă de participanţii la competiţie nu intră în responsabilitatea organizatorilor şi a colaboratorilor acestora.

VI. Abandonul

În caz de abandon, alergătorii trebuie să se deplaseze către locul de start/sosire şi să predea numerele de concurs unui arbitru.

VII. Reclamaţii

Toate reclamaţiile sau contestaţiile privind în mod strict faptele din cursă trebuie să fie examinate de juriul de concurs. Nicio reclamaţie nu va fi analizată dacă nu este prezentată în scris şi însoţită de o cauţiune de 100 de lei. Această cauţiune va fi restituită dacă reclamaţia este fondată. Reclamaţiile trebuie făcute juriului de concurs în următoarele termene:
- asupra clasamentelor - cel mai târziu după 30 de minute de la publicarea clasamentelor;
- asupra neregularităţilor în cursă, cel mai târziu după 20 de minute de la sosire.

VIII. Purtarea căştii de protecţie

În timpul competiţiei, toţi copiii sunt obligaţi să poarte cască de protecţie. La startul competiţiei, niciun copil nu este admis dacă nu poartă cască de protecţie.

IX. Asistenţa medicală

Serviciul este realizat de asistenţi calificaţi de la Crucea Roşie Constanţa. Aceştia vor fi la dispoziţia tuturor participanţilor de la operaţiile preliminare pana la sfârşitul cursei.

X. Ceremonia oficială

Festivitatea de premiere se va organiza la sfârşitul fiecărei etape, în imediata apropiere a punctului de start/sosire. Se vor acorda medalii, diplome şi alte premii.

XI. Dispoziţii finale

În ceea ce priveşte detalii nemenţionate în acest regulament, dispoziţiile fac referire la regulamentul UCI şi al Federaţiei Române de Ciclism şi legislaţia din România.
 
Organizatorul îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ciclism Sportivii de la CS Medgidia, pe podium la Cupa Mării Negre (GALERIE FOTO)

02 Apr 2023 1297

Constanța Cupa Mării Negre la Ciclism, etapa a II-a la start

06 May 2022 1440

„Cupa Mării Negre“ i-a revenit Academiei Hagi 2009. Răzvan Plugaru, jucătorul turneului (galerie foto)

13 Sep 2021 3224

Academia Hagi 2012, pe locul şase la „Cupa Mării Negre“, participând la o categorie de vârstă superioară

05 Jul 2021 3180

Grupa 2012 de la Academia Hagi participă la „Cupa Mării Negre“

29 Jun 2021 3627

Academia Hagi 2014, medaliată la „Cupa Mării Negre“. Raul Monea, golgeterul turneului

28 Jun 2021 3556

Eforie Nord Academia Hagi 2014, printre participantele de la „Cupa Mării Negre“

21 Jun 2021 4166

HC Dobrogea Sud Constanța. Turcul Onur Ersin, alt oraș, dar aceeași Mare Neagră „Îmi doresc să câștigăm cupa și campionatul“

26 Aug 2020 3524

La Constanţa începe etapa a opta a Cupei Mării Negre la ciclism

16 Sep 2019 2091

Metalul Constanţa, pe podium la prima ediție a Cupei Mării Negre, de la Eforie Nord (galerie foto)

15 Jul 2019 2711

Ediţia inaugurală a Cupei Mării Negre la fotbal se derulează în acest weekend, pe litoral

11 Jul 2019 2516

Pe litoral, porneşte la drum Cupa Mării Negre. Se întrec micii fotbalişti

23 May 2019 2467

Ce spune Victor Bănescu Se pregăteşte startul ediţiei a şaptea a Cupei Mării Negre la ciclism

20 Mar 2019 2198

Ediţia a şasea a Cupei Mării Negre la ciclism se încheie sâmbătă, la Mamaia

04 Oct 2018 2007

Etapa a doua a concursului de ciclism Cupa „Mării Negre” se desfăşoară în staţiunea Mamaia

19 Sep 2018 2199