Sport

Investiţie de opt milioane de euro a lui Gică Hagi „Nu sunt «Rege», eu sunt la munca de jos“

Gică Hagi, acţionarul majoritar al FC Viitorul SA şi managerul tehnic al campioanei României, reafirmă că obiectivul principal al activităţii sale vizează creşterea şi promovarea tinerilor fotbalişti
  
Cel mai bun fotbalist din istoria fotbalului românesc spune că s-a întors în România şi a luat-o de la munca de jos. Din acest punct de vedere, nu se consideră un „Rege“, aşa cum i s-a spus atunci când juca. Hagi arată că el şi structurile sale fotbalistice trebuie percepuţi ca formatori de jucători. Managerul tehnic al FC Viitorul i-a dat replica lui Gigi Becali şi s-a arătat supărat pentru modul în care a fost prezentat Florinel Coman.
 
„Hagi creşte copii. Hagi a investit în tineri. Bine, rău, o dată mai greşeşte unul, dar sunt tineri. Cei care scriu de mine să bage şi ei în tineri. Doi lei, trei lei. Acesta-i sfatul meu. Şi atunci să vină să vorbească în faţa mea. De opt ani am băgat bani în Academie. Buget de un milion (n.r. de euro) pe an. Opt milioane. Cine-a băgat în România aşa? Când alţii dormeau, eu munceam. Că nu sunt, cum zic unii, «Rege». Nu, nu. Regii nu muncesc. Stau în concediu. Eu nu sunt «Rege». Nu m-am făcut niciodată. M-aţi făcut dumneavoastră. Unul, altul. Nu sunt. Nu mă simt, pentru că eu am plecat de la ţară. Sunt crescut cu altă educaţie. Nu m-am născut «Rege» şi nu vreau să fiu «Rege». Eu sunt la munca de jos. Muncesc. Şi acum vă spun acelaşi lucru. Plec de aici şi mă duc la muncă“, a spus Gică Hagi.

„Şi l-am şi bătut, ceea ce doare rău de tot“ 

Cel mai bun produs al fotbalului românesc din toate timpurile i-a dat în două rânduri replica finanţatorului FCSB, Gigi Becali, care afirmase că Hagi a făcut bine că a desfiinţat echipa secundă a FC Viitorul, din Liga a 3-a. „Am văzut că acum îmi dă şi lecţii legate de Academie. Cu tot respectul, să-şi vadă de bucătăria lui, de ale lui, că are multe, şi eu la fel. M-a avut în casă (n.r. la Steaua) şi m-a pierdut. Când vorbim de fotbal, îi mai trebuie două - trei vieţi şi tot nu o să se priceapă mai bine. Dovadă că el cumpără de la mine. Şi l-am şi bătut (n.r. în lupta pentru titlu din Liga 1, din sezonul trecut), ceea ce doare rău de tot“, a spus fostul căpitan al echipei naţionale. „Hagi lucrează pentru mine. El face jucători, eu îi cumpăr“, a venit răspunsul lui Becali. „Şi eu aş vrea să avem cinci echipe în România care să aibă bani. Eu să fiu formator. Dacă o să joc în Liga 1, bine, dacă nu, iarăşi bine. Dar nu sunt eu de vină că în România există numai unul care cumpără. E greşit când se spune că Steaua mă alimentează. Să nu se uite că eu am vândut şi afară, acum trei luni. Iar Steaua mi-a luat degetul mic, mai am 30 de fotbalişti. Cei mai buni jucători ai echipelor de pe primele trei locuri în România sunt ai mei, au plecat de la mine“, a venit răspunsul lui Hagi. 

„De ce nu i se face lui Coman şi portret de golgheter?“ 

Managerul tehnic al FC Viitorul s-a arătat extrem de deranjat de modul în care a fost prezentat într-un articol de presă unul dintre jucătorii transferaţi la FCSB, Florinel Coman. „Eu înghit, accept critica, dar nu pot să fiu de acord cu răutatea exagerată, jigniri duse la fotbalişti. Aţi început să-mi jigniţi fotbaliştii, copiii! Cum l-aţi făcut pe Coman… Cui a scris şi nu a semnat public îi spun să-i fie ruşine. Până a plecat de la noi din academie, copilul a stat în hotelul nostru. Nu avem nicio abatere disciplinară de la el. Şi i s-a făcut «portret de golan». Domnilor, atenţie când folosiţi nişte cuvinte! Chiar dacă a greşit o dată sau a gustat. S-a dus să guste ceva. Păi are 19 ani. Nu putem să-i ţinem pe toţi aşa. Şi noi, la rândul nostru, am făcut anumite lucruri. Dar nu cum s-a scris şi ce portret i s-a făcut. De «golan». Un copil care a plecat de la 12 ani de acasă şi a stat în hotelul nostru până a plecat la Steaua. Inclusiv acum, când a ajuns vedetă, tot la hotel stătea, cu doi în cameră. Stătea liniştit acolo, era sub controlul nostru. Dacă mai ia şi o ţigărică, asta e, ce să faci. E problema lui, are şi el dreptul, e personalitatea lui. Trebuie să aibă grijă la cantitate, ceea ce le-am zis tuturor. În afara terenului, să nu faci cantitate, ci calitate. În teren, să ai cantitate, să te antrenezi, să joci fotbal. În rest, e dreptul tău, e corpul tău, dar atenţie la lucrurile care îţi fac rău! Dacă exagerezi, ai o problemă. Cred că i-am învăţat şi îi învăţ bine. De ce nu i se face însă un portret de golgheter al Naţionalelor de juniori? De cel mai bun produs care s-a vândut în România? Dar, din contră, s-a băgat invers. Noroi“, a spus Gică Hagi. 

„Nu avem cum să sărim dintr-o dată nişte trepte“ 

Acţionarul principal al FC Viitorul SA se mândreşte cu faptul că a livrat mulţi tineri de valoare, iar cu cei ajunşi la alte formaţii se poate alcătui o echipă foarte puternică. „Punem accentul pe Academie, care scoate mulţi jucători. Am produs 35 de fotbalişti în şapte ani, pe care i-am debutat în Liga 1. Mulţi sunt la alte formaţii. Dacă fac o echipă cu jucători de-ai noştri transferaţi în ţară sau în străinătate, e una extraordinară. Unii au ajuns şi la echipa naţională, deci am făcut o muncă fantastică. Ştim că n-am reprezentat România cum trebuie în acest sezon al cupelor europene, dar avem limitele noastre. Atât putem acum. Nu putem dintr-o dată să căpătăm experienţă şi să fim cei mai buni. Nu avem cum să sărim dintr-o dată nişte trepte. Trebuie să ai bani foarte mulţi. La buget, întotdeauna avem grijă cum dăm şi cât dăm. Încercăm să plătim la timp jucătorul, ca să stea liniştit şi să joace fotbal“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: Facebook (Academia Hagi)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Există posibilitatea vânzării a mai mult de 50% din pachetul de acţiuni de la FC Viitorul

17 Oct 2017 510

Succes la Mediaş. FC Viitorul a legat două victorii în Liga 1 Al şaptelea gol pentru George Ţucudean. „E un nouar bun de tot!“

16 Oct 2017 453

Echipa lui Hagi debutează în retur Gaz Metan Mediaş - FC Viitorul, meci special pentru Eric, decarul campioanei

14 Oct 2017 399

Gică Hagi - „Sunt trei puncte foarte importante“ FC Viitorul debutează în retur pe terenul penultimei clasate

13 Oct 2017 483

FC Viitorul şi-a aflat adversarul din Cupa României. Programul complet al „16“-imilor

11 Oct 2017 537

Simona Halep a revenit acasă. De ieri, e numărul unu în lume „Mă bucur că această zi va rămâne în istorie“ (galerie foto)

10 Oct 2017 594

A felicitat-o şi Serena Williams Simona Halep - „Vreau să rămân cât mai mult pe locul unu în lume”

09 Oct 2017 845

Gică Popescu, fostul căpitan al echipei naţionale, a împlinit 50 de ani

09 Oct 2017 428

FC Viitorul a bătut cu 5-2, dar Hagi a avut şi motive de nemulţumire „Pentru a doua repriză, sunt supărat foc“ (galerie foto)

02 Oct 2017 575

Sâmbătă, la Ovidiu, se joacă FC Viitorul - Poli Iaşi Gică Hagi - „Trebuie să luăm cele trei puncte“

30 Sep 2017 512

FC Viitorul joacă mâine la Ovidiu în Liga 1 Gică Hagi - „Poli Iași e periculoasă, dar trebuie să câștigăm“

29 Sep 2017 489

În firmă e asociat şi Gică Hagi Mihai Alexandru Neguţ îşi continuă mandatul de administrator al H 10 Sport Lounge SRL

29 Sep 2017 729

La Botoşani, a şasea înfrângere a FC Viitorul în 12 meciuri Gică Hagi - „Noi am dat în bară, ei au marcat. Aşa e fotbalul“

27 Sep 2017 663

FC Viitorul joacă astăzi cu FC Botoşani Gică Hagi - „Partida e deschisă oricărui rezultat“

25 Sep 2017 676

FC Viitorul a învins clar la Ovidiu Juventus

21 Sep 2017 564

Gică Hagi - „Trebuie să tratăm partida foarte serios“ Meci la Ovidiu cu Juventus. Campioana contra ultimei clasate (galerie foto)

21 Sep 2017 577

FC Viitorul întâlneşte Juventus Gică Hagi - „Trebuie să tratăm meciul foarte serios“

20 Sep 2017 497

Îi priesc meciurile cu Astra Giurgiu Tânărul Andrei Ciobanu, un nou gol în Liga 1 pentru FC Viitorul. Din lovitură liberă!

20 Sep 2017 737

Gică Hagi „Unii au interes să se folosească de numele meu“

18 Sep 2017 677

FC Viitorul întâlnește Astra Giurgiu Gică Hagi - „Ne aflăm într-un moment bun. Va fi o partidă frumoasă“

16 Sep 2017 755

Hagi, Gică Popescu şi alte nume mari, în sprijinul antrenorului Imre Janko Tragedie la Constanţa! S-a demarat o campanie umanitară

04 Sep 2017 6393

FC Viitorul a câştigat la Chiajna Gică Hagi - „Pe mine nu mă dă nimeni afară“

28 Aug 2017 646

FC Viitorul şi Academia. Gică Hagi aduce clarificări „De la invidie s-a trecut la răutate. Cât venin există în unii!“

28 Aug 2017 2014

Gică Hagi „Că aș părăsi proiectul, că suntem în colaps, că vom da faliment - o diversiune incredibilă!”

27 Aug 2017 1185

Fără victorie şi gol marcat în ultimele şase etape, campioana FC Viitorul întâlneşte Concordia Chiajna, care n-a câştigat niciun meci

26 Aug 2017 557

FC Viitorul a pierdut și returul cu FC Salzburg. Eșec la scor. Echipa lui Hagi, eliminată din Europa

24 Aug 2017 815

FC Viitorul vrea să lase o impresie frumoasă în meciul din Austria cu FC Salzburg

24 Aug 2017 518

FC Viitorul joacă joi cu FC Salzburg în play-off-ul Europa League Campioana, în criză. Gică Hagi - „Trebuie să strângem rândurile“

22 Aug 2017 474

Gică Hagi - „Pentru FC Viitorul, campionatul începe la meciul cu CSU Craiova“

19 Aug 2017 663

În ultimele cinci meciuri din Liga 1, n-au câştigat şi n-au marcat FC Viitorul joacă duminică la Ovidiu cu CSU Craiova

19 Aug 2017 601

FC Viitorul, învinsă de FC Salzburg Gică Hagi - „Am luat goluri foarte ușor“

18 Aug 2017 603

FC Viitorul așteaptă partida cu FC Salzburg Gică Hagi - „Ne trebuie încredere și curaj. Nu avem nimic de pierdut“

16 Aug 2017 523

Presa turcă scrie că Gică Hagi şi Fatih Terim ar putea dezvolta împreună un proiect fotbalistic

16 Aug 2017 661

FC Viitorul a remizat cu ACS Poli Timișoara în Liga 1

11 Aug 2017 453

Vineri, meci cu Poli Timişoara FC Viitorul nu intră în panică după patru meciuri la rând fără victorie în Liga 1

11 Aug 2017 616

Hagi - „Adversar foarte periculos" FC Viitorul joacă mâine cu Poli Timişoara

10 Aug 2017 441

Campioana FC Viitorul, fără gol marcat în ultimele patru meciuri din Liga 1 Gică Hagi - „Din păcate, nu mai «vedem» poarta cum trebuie“

10 Aug 2017 637

Gică Hagi a răbufnit după meciul cu FC Voluntari „Dacă vreți să ne terminați, terminați-ne!“

09 Aug 2017 1967

„Un lucru grav“ George Ţucudean a părăsit cantonamentul FC Viitorul

08 Aug 2017 1157

Ce spune Hagi FC Viitorul, trei înfrângeri la rând în Liga 1. A pierdut şi cu nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe (galerie foto)

07 Aug 2017 507

FC Viitorul, o nouă înfrângere în Liga 1 Hagi - „E un moment greu pentru noi”

06 Aug 2017 604

Nou-promovata Sepsi Sf. Gheorghe a învins campioana FC Viitorul în minutele de prelungire!

05 Aug 2017 800

FC Viitorul află azi adversarul din play-off-ul Europa League Gică Hagi - „Lipsa noastră de experienţă s-a văzut foarte clar“

04 Aug 2017 838

Va purta numărul 10 Ianis Hagi a contribuit la golul victoriei Fiorentinei din meciul cu Eintracht Braunschweig (video)

03 Aug 2017 706

Diseară, întâlneşte în Cipru Apoel Nicosia FC Viitorul, meci decisiv pentru calificarea în play-off-ul Ligii Campionilor

02 Aug 2017 854

Doliu la FC Viitorul Constanța

31 Jul 2017 1993

Galeria lui Dinamo, scandări urâte la adresa lui Hagi și a lui Țucudean. Ce a spus „Regele“

30 Jul 2017 1895

Meci, duminică, la Ovidiu Cu Dinamo, pentru FC Viitorul e mai important rezultatul decât jocul etalat

29 Jul 2017 872

Gică Hagi „Suntem lăsați de izbeliște! FC Viitorul nu e ascultată și nu e băgată în seamă“

29 Jul 2017 1449

Eric și Florinel Coman vor fi în lotul FC Viitorul la meciul cu Apoel Nicosia, din Liga Campionilor (galerie foto)

25 Jul 2017 841