Învingătorul lui Tolea Ciumac a urcat şi în ringul de box Florentin Niculescu i-a dedicat titlul de campion mamei sale

Campionatul Naţional de box pentru seniori, care s-a încheiat sâmbătă, la Piatra Neamţ, le-a adus pugiliştilor din judeţul Constanţa trei medalii, toate de aur.

La categoria 46-49 kg, s-a impus Enver Amiş, de la CS Farul Constanţa. Colegul său de club, Florentin Niculescu, nu a avut rival la categoria 64 kg, în vreme ce Ionuţ Băluţă, de la CS Năvodari, a fost campionul categoriei 60 kg. Antrenaţi de Ilie Dascălu, boxerii Farului au ieşit pe locul 2, la numărul de titluri, după cei de la CS Ştiinţa Municipal Bacău, cu patru medalii de aur în palmares la Piatra Neamţ.

Enver Amiş a dispus în finală, la puncte, cu 2-1, de rivalul său din România, Ovidiu Berceanu, de la CSM Reşiţa. A fost o partidă strânsă, dar Amiş s-a dovedit mai bun, luându-şi revanşa în faţa lui Berceanu pentru victoriile anterioare ale acestuia din disputele directe. Finala a fost singurul meci pe care constănţeanul l-a câştigat în ring la Piatra Neamţ, pentru că atât în sferturi, cât şi în semifinale, adversarii săi nu s-au prezentat.

La 64 de kilograme, Florentin Niculescu a defilat până în finală, atât în penultimul act, cât şi în sferturi impunându-se prin KO. Niculescu a fost devastator în ring, în semifinală, cel puţin, adversarul său ridicându-se de jos cu greutate, după ce a făcut cunoştinţă cu pumnii de fier ai faristului. În meciul pentru aur, Niculescu l-a învins la puncte, dar extrem de clar, cu 3-0, pe Marcel Arădoaie, de la Dinamo. Florentin i-a dedicat succesul de la Piatra Neamţ mamei sale, cea care, sâmbătă, chiar în ziua în care pugilistul a disputat finala, şi-a serbat ziua de naştere.

Pregătit la CS Năvodari de Ablalim Ferodin, Ionuţ Băluţă a cucerit aurul în dauna lui Iulian Niţă, de la SCM Bacău, pe care l-a învins la puncte, cu 2-1. La Piatra Neamţ a mai fost prezent un boxer din judeţul Constanţa, Octavian Scoruş, de la CSO Ovidiu (antrenor - Marian Gândac). Cunoscut mai ales din galele „Extreme Fight“, unde are o victorie la Tolea Ciumac, Scoruş a evoluat la categoria +91 kg, însă nu a luat medalie, fiind învins în sferturi.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.