Ioan Anton, întâlnire emoţionantă cu foştii colegi de la FC Farul Gică Butoiu - „Aproape că nu l-am mai cunoscut fără mustaţă!” (galerie foto)

Prezent câteva zile la Constanţa, la invitaţia SSC Farul, fostul portar al FC Farul Ioan Anton s-a întâlnit şi cu câţiva dintre foştii săi colegi de la echipa constănţeană
 
În seara meciului dintre SSC Farul şi Sparta Techirghiol, au venit să-l vadă la complexul unde a fost cazat Ştefan Petcu, Gică ButoiuVasile Mănăilă, Cristian MustacăCristian Cămui, Robert Manea, dar şi George Drogeanu. Toţi au sosit de la Rasova, unde fuseseră invitaţi la partida dintre echipa locală, Danubius (care e antrenată de Robert Manea), şi Viitorul Cuza Vodă, de la Liga a 6-a.
 
Aflând că se duc să se întâlnească cu Ioan Anton, cel care susţine echipa Danubius, fostul primar de la Rasova, Mihalache Neamţu, i-a trimis fostului portar suma de 500 de lei. Având o situaţie dificilă în viaţă, „Toni” a mai primit, ca sprijin financiar, 2.350 de lei (1.650 de lei strânşi în tribună la Cutia Suporterilor, cu ocazia meciului SSC Farul - Sparta Techirghiol, iar 700 de lei dăruiţi de: Memet Akan - 200 de lei, Gheorghiţă Chivu - 200 de lei, Adrian Vlas, Adrian Petrescu şi Sorin Mihăilescu - câte 100 de lei).

Le-a arătat paşaportul!

Întâlnirea dintre Ioan Anton şi foştii săi colegi a fost una emoţionantă, ei nemaivăzându-se de peste 20 de ani, de când fostul jucător a plecat de la FC Farul. La eveniment au participat şi membri din conducerea SSC Farul. „Aproape că nu l-am mai cunoscut fără mustaţă!”, a râs Gică Butoiu, care a dezvăluit că Anton a adus cu el şi un paşaport vechi, în care apărea cu mustaţă (aşa cum îl ştiau toţi de când era la Farul). „Nu ne mai văzuserăm de 22 de ani. Am depănat amintiri şi am petrecut câteva ore foarte plăcute“, a mai spus Butoiu. Ioan Anton s-a întors acasă, la Vaslui, aseară, ieri ţinând să-l vadă neapărat şi Constantin Gache, care s-a întors din Republica Moldova, unde a fost la un turneu cu echipa de old-boys Săgeata Stejaru. Pe perioada şederii sale la Constanţa, Ioan Anton a vizitat stadionul „Farul“ şi camera din cantonament, dar a mers să revadă şi Terasa Colonadelor. La stadion a primit şi un rând complet de echipament cu însemnele SSC Farul. Plină de emoţii a fost şi prezenţa lui Anton la meciul SSC Farul, unde a dat lovitura de start.

Weekend de suflet alături de farişti

„Ioan Anton a petrecut un weekend de suflet alături de farişti. Pe stadionul Farul, era plin de emoţii şi rememora din meciuri. A aşteptat meciul SSC Farul, de pe stadionul ITC, cu înfrigurare, de parcă urma să evolueze chiar el. Ajuns la terenul din Badea Cârţan, a fost primit de antrenorul Ion Barbu şi prezentat jucătorilor. A urmat ceva de povestit tuturor peste ani şi ani. Întâlniri cu foşti colegi, prieteni vechi, amintiri, emoţii, prezentarea de către crainicul vechi al Farului la microfon, lacrimi, scandarea numelui de către suporteri, din nou lacrimi, interviu live în pauza meciului pe farul.tv, live la finalul meciului aici pe pagină, întâlnire şi poze cu marele campion olimpic Ion Draica. După meci, a rămas la un pahar de vin cu echipa şi suporterii la stadion.
 
Este greu de descris câte amintiri s-au depănat şi câtă emoţie a cuprins stadionul ITC. Apoi, a fost întâlnirea cu foştii colegi, care a durat până târziu în noapte. Amintiri şi bucuria revederii. Ne bucurăm că, datorită vouă, am reuşit să îi oferim ceea ce merită! Avem promisiunea că, în vară, putem discuta concret aducerea lui în cadrul clubului nostru“, se arată pe pagina de Facebook a SSC Farul.

A apărat un penalty în semifinalele Cupei României 

Ioan Anton are multe amintiri frumoase de la Constanţa şi a rememorat câteva dintre ele. „Îmi amintesc cu plăcere de primul meu meci la Farul, chiar dacă am pierdut la Moreni cu 0-3. Antrenori erau nea Lache Haşoti şi Petre Comăniţă. Apoi am jucat la Galaţi, contra unui adversar care învinsese Juventus în cupele europene! Era ziua lui nea Lache. Am apărat excelent şi am câştigat cu 3-1. Altă dată, portarul Rică Răducanu m-a întrebat în timpul meciului cu Rapid de unde m-a adus Farul. Iar eu am răspuns că de la Moara Grecilor, că de acolo sunt. Aproape de suflet îmi e şi meciul din semifinalele Cupei României de la Timişoara, când am apărat un 11 m în minutul 90. Credeam că suntem în finală, dar a venit Poli la Constanţa şi ne-a bătut cu 1-0“, a spus fostul goal-keeper, care a avut un mesaj şi pentru suporterii constănţeni: „Ce-mi doresc eu mie să le dea Dumnezeu şi lor. Iar pe plan fotbalistic, îmi doresc şi le doresc ca Farul să ajungă în trei ani în Liga 1, întrucât Constanţa merită echipă în prima divizie“.

Sursa foto: Facebook 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

tavy

29 Nov, 2016 03:10

R E S P E C T !

Articole asemanatoare

Schimbare de cenzor la Gedvec SA. Ce mandat a primit administratorul societății, Gabriel Daraban

20 Oct 2022 2173

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 01 iulie 2021

02 Jul 2021 3037

Cui datorează Marina statutul de Armă?

26 Mar 2021 3994

Ziua Mondială a Bolnavului, marcată prin rugăciuni speciale la Constanța. Mesajul preotului Iacob Ieronim

11 Feb 2021 2166

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 14 august 2019

19 Aug 2019 3156

Monseniorul Ieronim Iacob „Motto-ul acestei vizite este „Să mergem împreună”. Sper ca venirea Papei Francisc să fie un moment de speranţă"!

28 Mar 2019 7316

Constănţenii îl plâng pe fostul mare portar al FC Farul „Toată lumea vedea gol, dar Anton nu era de acord şi scotea mingi imposibile“ (galerie foto)

12 Mar 2019 4492

Doliu în sport A murit Ioan Anton, fostul mare portar al FC Farul Constanța

11 Mar 2019 5345

Constănțeanul Bogdan Ioan, finalistul „Vocea României“ din echipa lui Smiley, are nevoie de noi! Să-l susţinem!

14 Dec 2018 5113

Angajaţii CFR de la Constanţa vor fi testaţi medical şi psihologic. Societatea caută firmă (document)

27 Sep 2018 2538

Editorial Ioan Anton şi familia Farului Constanţa. Despre solidaritate în sport. Despre oameni

15 Mar 2018 2667

UPDATE Imagini de la eveniment Legendele Farului, meci la Constanța pentru ajutorarea fostului fotbalist Ioan Anton (galerie foto+video)

11 Mar 2018 7240

Fostul portar al FC Farul. Momente emoţionante Ioan Anton va fi la meciul organizat duminică, la Constanţa, pentru ajutorarea sa

10 Mar 2018 3500

„Fiţi alături de Ioan Anton! Să-l ajutăm pe unul dintre ai noştri!“ Cont în care se pot face donaţii pentru fostul fotbalist al FC Farul

09 Mar 2018 2390

Serviciul de Stare Civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 decembrie 2017

15 Dec 2017 1760