Janet Hârbu - „Cei mai buni merg mai departe“ 25 de fete şi 25 de băieţi, iniţiaţi, la Constanţa, în tainele oinei

Complexul Sportiv „Tomis“ din Constanţa a găzduit, sâmbătă şi ieri, o etapă de iniţiere în tainele sportului naţional al României, oina, şi meciurile de calificare pentru turneul final.
 
Acţiunea a rezultat în urma celor două proiecte pe care le implementează Federaţia Română de Oină în colaborare cu Ministerul Tineretului şi Sportului, „Şi tu poţi fi campion la oină!“ şi „Fetele promovează identitatea naţională prin oină!“. Proiectele sunt finanţate prin programul Pierre de Coubertin şi sunt dedicate atât fetelor, cât şi băieţilor născuţi în anul 2000 şi mai mici, nelegitimaţi, şi care nu au mai participat niciodată la un astfel de proiect.
Sâmbătă, a avut loc etapa de iniţiere, iar ceea ce s-a întâmplat la Constanţa a avut loc în alte cinci centre în ţară, atât la masculin (Craiova, Sibiu, Bârlad, Timişoara, Zalău), cât şi la categoria feminin (Cluj, Recea - Braşov, Drobeta Turnu Severin, Suceava, Mioveni - Argeş). La Constanţa, au luat parte la iniţiere 50 de copii (25 de fete şi 25 de băieţi). „În cadrul acestei etape, fiecare responsabil de zonă şi profesorii prezenţi au desfăşurat una dintre cele mai originale etape de iniţiere din ultimii 25 de ani, având un impact pozitiv asupra grupului-ţintă vizat. Fascinant este că, printre copiii prezenţi au fost şi unii care nu au intrat niciodată într-o sală de sport. Odată cu implementarea acestor proiecte, în afară de faptul că au avut ocazia să vadă cum arată o sală, puştii s-au şi îndrăgostit de oină“, a declarat Janet Hârbu, responsabil de zonă. Ieri, au avut loc meciurile de calificare la turneul final, care se va desfăşura la Sibiu, în perioada 28 - 30 noiembrie. „Cei mai buni merg mai departe“, a mai spus Janet Hârbu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Profesori din Nepal, antrenament de oină alături de Frontiera Tomis Constanţa (galerie foto)

21 Aug 2019 2006