JO 2016 Victorie extraordinară pentru Horia Tecău şi Florin Mergea în turneul de dublu!

Jucătorul constănţean de tenis Horia Tecău şi Florin Mergea au realizat o victorie extraordinară la Jocurile Olimpice de la Rio, în sferturile turneului de dublu masculin. Cei doi au trecut cu 6-4, 5-7, 6-2, după o oră şi 50 de minute, de cuplul brazilian format din Marcelo Melo şi Bruno Soares. 
 
Redutabili în circuit, adversarii românilor au beneficiat şi de sprijinul înflăcărat al publicului, însă nu au reuşit să câştige. Tecău şi Mergea sunt primii jucători din tenisul românesc ce au ajuns în semifinală la un turneu olimpic! „Îi cunoșteam foarte bine pe Soares și pe Melo, nu au făcut nimic diferit față de ce ne așteptam. Soares a servit foarte bine, cred că mai bine decât o face de obicei, dar și eu am servit bine, am avut o zi bună pe serviciu. Am reușit să mi-l țin fără probleme. A fost un singur ghem, un singur break, cu o eroare la voleu, când am pierdut acel al doilea set, dar tactica a funcționat. Când am avut șanse, am executat“, a declarat Horia Tecău, citat de site-ul oficial al CS Dinamo, clubul la care e legitimat.

„Am trecut peste finalul nefericit de set“

„Pentru noi înseamnă mult că am câștigat acest meci, mai ales în aceste condiții. În setul al treilea ne-am montat repede. Am luat o pauză acolo, am respirat puțin și am trecut peste acel final de set nefericit. Ne-am montat, știam că dacă vom continua la fel și ne vom ține serviciile, vor veni și șanse de retur. Au venit în primul ghem, nu l-am luat. A fost 0-40 acolo, care conta foarte mult, dar am rămas pozitivi. Asta facem noi foarte bine. Ne montăm unul pe celălalt, nu ne lăsăm nicio secundă, niciun punct să cădem, să ne pierdem concentrarea. Și asta ne ajută să câștigăm meciurile. A contat cu atât mai mult pentru că aveam de partea cealaltă un public gălăgios și a trebuit să fim mai conectați unul la celălalt“, a mai spus Tecău, potrivit sursei citate.

Meci şi la dublu mixt

Accederea în semifinale le-a oferit lui Tecău şi Mergea două şanse de a câştiga o medalie, cei doi având nevoie de o victorie din două meciuri pentru a urca pe podium. În penultimul act, cei doi ar fi trebuit să joace aseară târziu cu americanii Steve Johnson și Jack Sock, însă partida a fost amânată din cauza ploii. „Jucăm cu medaliile pe masă. Încă de anul trecut am spus că obiectivul nostru este câștigarea medaliei de aur la Rio. Deci, noi știm, echipa noastră știe, toată țara știe. Nu mai trebuie să ne punem nicio presiune în plus, am ajuns aici concentrându-ne pe fiecare minge, pe fiecare punct și așa vom face și mâine (n.r. ieri). Acum ne vom recupera, pregătim meciul foarte bine și încercăm să executăm fiecare punct ca să câștigăm următorul meci, pentru că el este cel mai important“, a mai arătat Tecău, pentru site-ul CS Dinamo.

Cealaltă semifinală este între perechile Rafael Nadal / Marc Lopez (Spania) și Daniel Nestor / Vasek Pospisil (Canada). Tot ieri, Tecău ar fi trebuit să susţină şi primul meci la dublu mixt, alături de Irina Begu, cei doi and ca adversar perechea poloneză Agnieszka Radwanska / Lukas Kubot, dar şi această partidă s-a amânat.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Simona Halep, convocată pentru meciul din Billie Jean King Cup cu Ucraina. Pe site-ul competiției, apare pe locul 58 în lume!

15 Mar 2024 637

Simona Halep a plecat în SUA, pentru turneul de la Miami. „Mă bucur mult că am șansa de a mă întoarce pe teren“

11 Mar 2024 913

Mamaia Întâlnirea de Cupa Davis România - Taiwan începe vineri, 15 septembrie 2023. Horia Tecău - „Avantajul nostru e că jucăm acasă“

14 Sep 2023 1788

Simona Halep, suspendată patru ani. Horia Tecău - „Eu susțin nevinovăția Simonei. Sunt alături de ea“

14 Sep 2023 1163

Retrospectiva 2022 în sportul constănțean. Momentele importante care au marcat anul

31 Dec 2022 2288

Meci demonstrativ la Iași, cu Horia Tecău, Andrei Pavel, Horia Brenciu și Cornel Ilie. „O experiență cu totul nouă. Mi-a plăcut!“ (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 1415

Horia Tecău a obținut autorizația de construire pentru investiția din Constanța. Va modifica blocul de pe bulevardul Mamaia

07 Jul 2022 2550

Constănțenii Horia Tecău și Andrei Pavel, dar și alte staruri, meci demonstrativ la Iași

06 Jul 2022 1177

Editorial Horia Tecău. Imaginea unui campion adevărat. Moștenirea performerului constănțean pentru tânăra generație

13 Jun 2022 1633

Andrei Szemerjai, fostul diriginte al lui Horia Tecău „Ai încheiat o etapă a vieții de care poți fi mândru“

11 Jun 2022 1984

Spectacol total la evenimentul de retragere din activitatea de jucător a lui Horia Tecău (GALERIE FOTO)

10 Jun 2022 1673

Invitați de marcă Vineri, meciul care marchează retragerea din cariera sportivă a campionului Horia Tecău

10 Jun 2022 1754

Horia Tecău Echipa feminină de tenis a României, pregătită de meciul cu Polonia, din calificările Billie Jean King Cup

14 Apr 2022 1961

Billie Jean King Cup Simona Halep, în echipa României pentru meciul cu Polonia. Horia Tecău debutează în noua funcție

21 Mar 2022 3069

Horia Tecău va fi căpitan nejucător al echipei României

08 Mar 2022 1687