Sport

Juniorii de la Tomitanii, vicecampioni în Divizia A de seniori! „Ne prezentăm din nou cu fruntea sus în faţa constănţenilor” (galerie foto + video)

Campioni ai României, an de an, la nivel juvenil, tinerii rugbyşti de la Tomitanii Constanţa au urcat pe podium şi la seniori, la prima lor participare la această categorie de vârstă

​Formată, cu o singură excepţie, din juniori, echipa constănţeană a avut un campionat deosebit la seniori, încheiat cu medalia de argint pe ţară! Sâmbătă, echipa pregătită de Cristian Cojocaru şi Nicolae Radu Mocanu s-a luptat în capitală pentru titlul de campioană în Divizia A, contra experimentatei formaţii Griviţa Bucureşti, campioana en-titre. Aceasta şi-a păstrat titlul, însă greu, scor 12-10, după ce Tomitanii au condus cu 10-0 la pauză!

Punctele formaţiei de pe litoral au fost reuşite de Mădălin Mihalache (eseu), Dragoş Burlacu (lovitură de pedeapsă) şi Tiberiu Oţelea (transformare). Tomitanii au început meciul în formula: Andrei Portariu, Adrian Ţală, Robert Băbănău, Teodor Andrei, Elvin Isleam, Gabriel Ciorbac, Alexandru Alexe, Andrei Chiru, Mădălin Mihalache, Tiberiu Oţelea, Ionuţ Vătafu, Ştefan Cucoş, Cosmin Glodeanu, Adrian Părăleşte şi Dragoş Burlacu. Au mai jucat Cristian Lolea, Enghin Sali, Victor Galanton, Daniel Rusu şi Alexandru Badea.

Cu inima împăcată

„Aflaţi la prima participare într-un campionat de seniori, copiii au avut o evoluţie deosebită în Divizia A. Suntem mulţumiţi de evoluţia lor. Am întâlnit în finală campioana de anul trecut, o echipă matură, cu oameni care au jucat în Superligă, iar unii au fost participanţi şi la Cupe Mondiale. Nu este un capăt de ţară că nu am ieşit campioni. Am făcut un meci bun. De şapte ani, scriem an de an câte o pagină în istoria rugby-ului juvenil, iar acum am început etapa de seniorat cu acest titlu de vicecampioni în Divizia A. Ne prezentăm din nou cu fruntea sus în faţa constănţenilor şi cu inima împăcată că ne-am făcut datoria şi în sezonul 2016/2017: locul doi la seniori şi la Under-20, locul trei la Under-19, locul 1 în Under-17, ultimele două - întreceri de rugby în zece, iar mâine (n.r. ieri) încercăm să ne calificăm la turneul final (în primele opt echipe ale României) şi la U-18, având meci decisiv la Constanţa tot cu Griviţa Bucureşti“, a declarat Cristian Cojocaru.

Galeria, la datorie

Finala mare s-a jucat în Complexul Arcul de Triumf, în faţa a câtorva sute de spectatori, între care s-au aflat şi aproximativ 40 de constănţeni, galeria Tomitanilor, formată din familiile şi apropiaţii jucătorilor, dar şi rugbyşti de la echipa de veterani Rechinii Constanţa. Medaliile de bronz în Divizia A i-au revenit echipei Sportul Studențesc, care, tot sâmbătă, a învins cu 55-10 în finala mică CSM Sibiu.

Jocul s-a schimbat după pauză

Cristian Cojocaru a subliniat că, în prima repriză a finalei mari cu Griviţa, pe care a încheiat-o în avantaj, Tomitanii a dominat categoric, după care, în partea secundă, „simţind, poate, că pierd meciul printre degete şi că nu-şi pot atinge obiectivul prin joc, adversarii au început să-i lovească pe copii. Cosmin Glodeanu are o măsea scoasă, Adrian Părăleşte - nasul spart şi un dinte dislocat, iar Andrei Portariu, un hematom foarte mare pe cap. Aceasta a fost arma bucureştenilor de descurajare a acestor copii“. Cu excepţia lui Cosmin Glodeanu (născut în 1996), ceilalţi Tomitani au fost toţi juniori, iar, după acest ultim meci din Divizia A, cei născuţi în 1997 au trecut şi ei la seniorat.

Sacrificiul lui Cosmin Glodeanu

În meciul de sâmbătă, Cosmin Glodeanu a dat încă o dovadă a ambiţiei sale şi a modului în care priveşte jocul de rugby şi clubul Tomitanii, evoluând tot meciul, în ciuda faptului că venea după o fractură de antebraţ şi se antrenase doar două zile înaintea finalei, după o pauză de zece zile! „Cosmin Glodeanu s-a accidentat în meciul cu CSM Sibiu, acum două săptămâni. A stat zece zile, marţi şi-a scos atela gipsată, miercuri a început alergările, joi şi vineri a făcut antrenament, iar sâmbătă, deşi mai avea dureri, a jucat 80 de minute. Aceasta a fost dorinţa copilului şi recompensa pe care i-a oferit-o clubului prin disponibilitatea sa“, a spus Cristian Cojocaru.

L-au ajutat să treacă peste perioada neagră

Fost căpitan al echipei naţionale a României la categoria de vârstă 1996, Cosmin Glodeanu a avut ghinionul unei accidentări la spate, care s-a agravat, rugbystul ajungând în punctul în care nu a mai putut juca. Tratamentele medicale pe care le-a efectuat nu au rezolvat problema medicală, calvarul sportivului prelungindu-se. Cunoscându-l foarte bine pe Cosmin (de la lotul naţional), Cristian Cojocaru, a decis împreună cu managerul sportiv al clubului Tomitanii, Răzvan Bota, să-l aducă la echipă şi să-l ajute să treacă peste perioada neagră din viaţa şi din cariera sa. Astfel că, o lungă perioadă, Cosmin a beneficiat la Constanţa de cazare, masă şi de un program complex de recuperare, scopul fiind unul singur: revenirea rugbystului la pregătire şi pe teren. Iar toate eforturile au dat roade, Cosmin jucând din nou.

La U-18, s-au calificat la turneul final

Un nou duel Tomitanii - Griviţa a avut loc ieri, la Constanţa, în ultima etapă, a zecea, a sezonului regulat din competiţia Under-18, seria Muntenia. Tomitanii erau pe trei în clasament, cu 19 puncte, iar Griviţa, pe patru, cu 18 puncte, ambele echipe disputându-şi ultima poziţie de pe podium, care ducea la turneul final. Gazdele s-au impus cu 27-0 (12-0) şi şi-au îndeplinit obiectivul, accederea în primele opt echipe ale ţării. „Copiii i-au răzbunat pe cei din Divizia A. Am dominat tot meciul, impunându-ne fără probleme“, a declarat Cristian Cojocaru. Turneul final se va disputa în perioada 13 - 20 iunie.

Sursa foto: Facebook (Cristian Cojocaru)

Citeşte şi:

Calvarul rugbyst-ului Cosmin Glodeanu s-a încheiat: După aproape trei ani, s-a putut pregăti din nou. A alergat 16 kilometri! (galerie foto)

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Titlu similar și pentru o formație Jucători și antrenori de rugby de la echipe din județul Constanța, desemnați cei mai buni din România

23 Dec 2017 728

Reprezentanţi ai cluburilor din judeţul Constanţa, nominalizaţi pentru ancheta de final de an a Federaţiei Române de Rugby

12 Dec 2017 707

Amical pe litoral Echipa Tomitanii Constanța a condus la pauză Naționala Under-20 a României (galerie foto)

07 Dec 2017 1483

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanţa, egal cu Naţionala Under-20 a României (galerie foto)

06 Dec 2017 1831

Rugbyştii de la Tomitanii, amical, miercuri, la Constanţa, cu Nationala Under-20 a României

05 Dec 2017 959

Florin Sasu şi soţia sa, Dana, au fost naşi Tomitanii, o familie şi în afara terenului. Au participat la un botez la Ovidiu (galerie foto)

27 Nov 2017 3486

Tomitanii Constanţa, revelaţia Diviziei Naţionale de rugby Cristian Cojocaru - „Sunt foarte mândru de ce am realizat împreună“ (galerie foto + video)

27 Nov 2017 1049

Rugby în 10 Echipa Tomitanii Constanţa Under-18 a câştigat toate meciurile şi la al treilea turneu

26 Nov 2017 1322

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța s-au distanțat în fruntea Diviziei Naționale. Victorie şi cu RC Bârlad (galerie foto+video)

25 Nov 2017 1713

Lideri în Divizia Naţională Rugbyştii de la Tomitanii joacă la Constanţa cu RC Bârlad. Apelul lui Cristian Cojocaru!

25 Nov 2017 1513

Tomitanii, invitaţi la spectacol „Ovidius in Love“, pus în scenă la Teatrul de Stat Constanţa de regizorul Alexander Hausvater

23 Nov 2017 720

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare Bucovina Suceava și au urcat pe locul întâi în Divizia Națională!

18 Nov 2017 1978

Joacă restanţa cu Bucovina Suceava Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au şansa de a urca pe primul loc în Divizia Naţională

18 Nov 2017 988

Prima înfrângere a RC Bârlad a venit la Năvodari Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa, scor astronomic cu echipa din Arad (galerie foto+video)

13 Nov 2017 1297

Victorii pe linie şi la Galaţi Echipa de rugby Tomitanii Constanţa Under-18 se menţine pe primul loc în campionat

12 Nov 2017 1990

Imagini de la eveniment Rugbyştii de la Tomitanii Constanța, victorie zdrobitoare cu CS U AV Arad, scor 92-0! (galerie foto + video)

11 Nov 2017 2267

Tomitanii vor a patra victorie la rând CS Năvodari - RC Bârlad, meci tare de rugby pe stadionul „Flacăra“

11 Nov 2017 921

Rugbyştii de la Tomitanii, trei victorii la rând Cristian Cojocaru - „Ne bucurăm că munca ne e apreciată și la nivel naţional“ (galerie foto)

09 Nov 2017 1736

Succes pe terenul Științei Petroșani Rugbyștii de la Tomitanii Constanța, a treia victorie la rând în Divizia Națională!

04 Nov 2017 2537

Rugby în Divizia Naţională CS Năvodari, meci cu RCM Galaţi. Tomitanii Constanţa se duelează cu Ştiinţa Petroşani

04 Nov 2017 725

„Pentru Neacșu Petre, pentru Constanța, pentru viitor!“ Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins în deplasare liderul Diviziei Naționale!

28 Oct 2017 1801

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța întâlnesc liderul clasamentului. CS Năvodari, meci cu a treia clasată

28 Oct 2017 628

Rugbyștii de la Tomitanii Constanța au învins RCM Galați Cristian Cojocaru - „Voi ține minte toată viața această victorie“

21 Oct 2017 1478

Imagini de la eveniment Tomitanii Constanța, prima victorie în Divizia Națională de rugby. Succes cu RCM Galați (galerie foto+video)

21 Oct 2017 2396

Tomitanii Constanţa, primul meci acasă CS Năvodari şi Gloria Buzău, primele două clasate, se întâlnesc la Năvodari

21 Oct 2017 902

Tomitanii Constanţa, numai victorii la primul turneu al campionatului de rugby în zece

17 Oct 2017 1696

CS Năvodari s-a impus la limită în meciul cu Tomitanii Constanța

14 Oct 2017 871

Tomitanii Constanţa debutează sâmbătă în DNS, contra vicecampioanei CS Năvodari

14 Oct 2017 555

Formaţia Tomitanii Constanţa are patru jucători convocaţi la echipa naţională de rugby

12 Oct 2017 1141

Echipa naţională de rugby va disputa un meci de verificare cu Tomitanii Constanţa

05 Oct 2017 2005

Meci pe teren propriu CS Năvodari debutează sâmbătă în Divizia Naţională de rugby

30 Sep 2017 804

La Năvodari, se va stabili, sâmbătă, campioana României la rugby în 7. CS Năvodari, în pole-position (galerie foto)

18 Aug 2017 768

Participă şi CS Năvodari, şi Tomitanii Constanţa Programul etapei a doua a Naţionalelor de rugby în 7, de la Galaţi

09 Aug 2017 922

După prima etapă, CS Năvodari ocupă locul secund în Campionatul Naţional de rugby în 7

07 Aug 2017 612

Bani pentru echipele din Constanța Ce sume sunt prevăzute în proiectele de hotărâre de CLM pentru finanțare (documente)

31 Jul 2017 2338

UPDATE. Sedinţa Consiliului local al municipiului Un localnic le spune aleşilor că au apărut şerpii în Constanţa

30 Jun 2017 2238

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au ocupat locul cinci pe ţară la categoria Under-18

28 Jun 2017 1439

Internaţional şi campion al României Florian Ciocoiu a arătat din prima zi că e făcut pentru rugby (galerie foto)

21 Jun 2017 6548

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa participă la turneul final al categoriei Under-18

19 Jun 2017 3146

La un pas de trofeu! Tânăra echipă Tomitanii Constanța, vicecampioană în Divizia A de seniori

27 May 2017 2457

Sâmbăta rugby-ului Tomitanii Constanţa joacă pentru titlu în Divizia A, CS Năvodari pentru atingerea finale mari a DNS

27 May 2017 2544

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa joacă două finale cu Griviţa Bucureşti

24 May 2017 3094

Cristian Cojocaru - „Va fi un meci al răzbunării“ Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa vor lupta pentru titlu în Divizia A (galerie foto + video)

22 May 2017 2328

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa s-au calificat în finala mare a Diviziei A (galerie foto+video)

20 May 2017 1463

„Pe viaţă şi pe moarte“ Rugbyştii de la Tomitanii joacă sâmbătă la Constanţa pentru accederea în finala mare a Diviziei A (galerie foto)

20 May 2017 3979

Rugbyştii de la Tomitanii Constanţa au învins în deplasare CNAV Bucureşti

09 May 2017 2183

Au câştigat titlul naţional! Final de infarct în meciul Tomitanii Constanţa - Timişoara Saracens (galerie foto)

06 May 2017 6088

A doua medalie națională a anuluiRugbyștii de la Tomitanii au adus aurul la Constanța (galerie foto)

01 May 2017 4599

CS Năvodari joacă în propriul fief Sâmbătă, meci de rugby pe stadionul „Mihai Naca“ din Constanța, cu Tomitanii în prim-plan

29 Apr 2017 3547

Rugbyști la Tomitanii Constanța Florian Ciocoiu, Flavian Cuprian și George Mocanu, pe podium la Campionatul European

15 Apr 2017 2026