Campionii de la Happy Kids 2010 au cules din nou laurii La mini-handbal, ora exactă în România se dă la Medgidia

Echipa de băieți a CS Happy Kids 2010 Medgidia a ieșit pentru a doua oară la rând campioană națională la mini-handbal. Din sezonul viitor, micii performeri trec la CSS Medgidia, ajungând juniori 4.

Jucătorii pregătiți de Adrian Georgescu, Ionuț Deli-Iorga și Nicolae Ciorbă lasă în spate, după etapa Happy Kids 2010 din cariera lor, performanțe deosebite, care nu au făcut decât să îi obișnuiască cu victoriile și să le deschidă apetitul pentru noi succese. Micii campioni au câștigat titlul în sezonul recent încheiat după ce au dominat categoric ostilitățile, având o singură înfrângere pe parcursul campionatului.

Turneul final s-a desfășurat la Mediaș, iar Happy Kids 2010 și-a respectat statutul de favorită, înregistrând numai victorii! În grupa preliminară B, copiii Medgidiei (care sunt născuți în anii 2004 și 2005) au trecut de CSS Sighișoara (scor 17-13), de CS Olimpic Mizil (16-11) și de LPS Banatul Timișoara (18-6). Grație acestui parcurs, campionii en-titre au jucat mai departe în grupa principală A, în care au înregistrat scorurile: 19-13 cu CSU Suceava și 22-19 cu Şcoala „Nicolae Cristescu” Topoloveni. A urmat semifinala, unde, grație succesului cu 19-13 cu HCM „Torok” Vâlcea, Happy Kids a obținut biletele pentru finală. Adversară i-a fost, din nou, CSU Suceava, pe care a învins-o a doua oară fără probleme, cu 17-10 (12-6), arătându-le tuturor, o dată în plus, cine e șeful în România la mini-handbal. Happy Kids 2010 Medgidia!

Revanșa cu CSU Suceava

Făcând o comparație cu triumful din 2014, antrenorul Adrian Georgescu este de părere că, în acest sezon, turneul final a fost mai ușor. „Mi s-a părut mai facil. Pe parcursul anului, am înregistrat o singură înfrângere, pe teren propriu, în turneul semifinal, în disputa cu CSU Suceava. De aceea, ne-a fost oarecum teamă de această formație la turneul final. Încurajată de acel succes, Suceava a venit la Mediaș cu un moral solid, însă am câștigat ambele dueluri cu ei, iar prima întâlnire, din grupa semifinală A, una care era extrem de importantă și cu o miză enormă, ne-a revenit chiar mai ușor decât ne așteptam“, a precizat tehnicianul.

Toți handbaliștii sunt din Medgidia

Daniel Georgescu arată că puștii de la Happy Kids 2010 s-au obișnuit cu victoriile. Au foarte multe jocuri în picioare și au fost omogeni, astfel că succesul din 2014, confirmat în 2015, se explică foarte ușor pentru această generație de excepție. „Jumătate din lotul care a ieșit campion anul trecut s-a regăsit și în acest an. Iar în primii șapte de acum au jucat cinci dintre campionii din 2014. Acești copii ne-au adus satisfacții enorme. E greu să cucerești medalia de aur doi ani la rând, astfel că performanța lor e cu atât mai importantă. Toți băieții sunt din Medgidia, nu am transferat nimic nici măcar de la o altă echipă din județul Constanța. Aceasta e bucuria noastră cea mai mare. Că am reușit cu sportivi toți fii ai locului“, a completat Adrian Georgescu. Iar ca tacâmul să fie complet, și cei trei antrenori (toți foști handbaliști) sunt din Medgidia. Medaliile de aur din 2014 și din acest an ale băieților au fost anunțate de parcursul lor anterior, într-un sezon disputând și un turneu semifinal. Totodată, echipa de fete a clubului deține un loc zece pe țară.

Antrenorii au adunat cu greu copiii

În ciuda unei arii de selecție foarte mici, din care Georgescu, Deli-Iorga și Ciorbă au adunat cu greu, lotul s-a alcătuit și a avut succes deplin până acum. Din campionatul următor, când vor deveni juniori 4, micii performeri vor trece la CSS Medgidia, la Happy Kids 2010 (club înființat acum cinci ani) fiind pregătiți copii până la finele clasei a patra. „Sper să fie sănătoși și să obțină și în continuare rezultate deosebite. Noi, antrenorii care i-am îndrumat până acum, vom fi în spatele lor. Pe parcursul unei generații e bine să nu se schimbe colectivul tehnic“, a mai spus Adrian Georgescu, fost director al CSS Medgidia, club sportiv care e condus acum de Ionuț Deli-Iorga.

Trei reprezentanți în echipa ideală

Din lotul Happy Kids Medgidia care a participat la turneul final de la Mediaș au făcut parte următorii handbaliști: Dragoş Panta și Daniel Paraschiv - portari; Mihai Carabaş, Amit Chemal, Robert Cornilă, Mihai Călin, Alexandru Horneț, Alexandru Hampu, Mihai Mânzu, Aldin Mamut, Daniel Neagu, Mihai Stoica, Ştefan Stroe, Teodor Ştefan, Dragoş Zamfir și Amir Ablachim - jucători de câmp. Căpitanul echipei este Alexandru Horneț (centru), cel care, alături de Robert Cornilă (pivot) și de Amir Ablachim (inter stânga), a fost inclus în echipa ideală a campionatului. Mai mult, în sezonul trecut, Robert Cornilă a fost desemnat cel mai bun pivot, acest puști dominând ca nimeni altul lupta dură de pe semicerc. Amir Ablachim este nepotul selecționerului echipei naționale de seniori a României, Aihan Omer, iar la Mediaș a primit titlul de cel mai tehnic jucător.

Adrian Georgescu antrenează și Naționala de beach-handball

Pe lângă activitatea de la CS Happy Kids 2010, Adrian Georgescu este și cadru didactic universitar, arbitru de handbal de prima ligă și antrenor al lotului României de fete Under-19 la handbal pe plajă. Ca arbitru, a fost în teren și la finala Ligii Naționale feminine, HCM Baia Mare - CSM București. Ca antrenor al României, a condus echipa la Campionatul European din Spania, unde tricolorele s-au clasat pe locul opt, urcând o poziție în clasament față de prima participare, din 2014.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Afaceri Constanța Firmă nouă în Hârșova. Cine o administrează

07 Aug 2023 926

Bani de la Consiliul Județean Constanța pentru asociațiile sportive! Ce evenimente vor organiza?

29 May 2023 1267

Interviu online cu Teodor Ștefan, de la CSM Constanța „Când am luat mingea, am simțit o atracție. Mi-am spus că nu voi mai dezlipi niciodată balonul de mână“ (GALERIE FOTO)

26 Apr 2023 4075

Întrecerile Campionatului Județean de mini-handbal, găzduite de Năvodari (GALERIE FOTO)

02 Feb 2022 2470

HC Dobrogea Sud organizează Cupa Moş Crăciun Meciuri de handbal la Sala Sporturilor între „spiriduşi“ şi „reni“

09 Dec 2016 2937

De la Happy Kids 2010, la CSS Medgidia Micii handbalişti din Medgidia, al treilea an la rând medaliaţi la Naţionale (galerie foto)

29 Jun 2016 6199

Handbaliştii de la Happy Kids Medgidia, campioni naţionali al doilea an la rând

09 Jun 2015 2306

Micuţii campioni din Medgidia, premiaţi de autorităţile locale (galerie foto)

17 Jun 2014 1742