La Năvodari, vine campioana Arbitrul Robert Diaconescu, din Constanţa, conduce derby-ul Steaua - Dinamo

Derby-ul etapei a noua (a doua din retur) din Superliga română de rugby, Steaua - Dinamo, va fi condus la centru de arbitrul constănţean Robert Diaconescu (34 de ani). Partida se joacă sâmbătă, 1 aprilie, de la ora 14.00, în Complexul Sportiv Ghencea, şi este transmisă în direct de Dolce Sport. 
 
Acest derby de tradiţie din rugby-ului românesc găseşte cele două adversare pe locul întâi (cu 29 de puncte) - Steaua, respectiv patru (cu 11 puncte) - Dinamo. Robert Diaconescu este cel mai bun arbitru de rugby de pe litoral şi conduce activitatea „cavalerilor“ constănţeni. Din corpul oficialilor de la confruntarea de sâmbătă mai fac parte Emanuel Gorodea, Virgil Ioniţă (arbitri asistenţi), Dănuţ Frăsineanu (arbitru nr. 4), Cristian Răduţă (arbitru video) şi Mihai Irimia (comisar citare).

CS Năvodari vrea să-şi ia revanşa 

Tot sâmbătă, este derby şi în Divizia Naţională de seniori (eşalonul secund al rugby-ului românesc), în etapa a noua disputându-se partida dintre primele două clasate, CS Năvodari (vicecampioana sezonului trecut) şi Ştiinţa Petroşani (campioana en-titre). Meciul se dispută pe terenul „Flacăra“ din Năvodari, de la ora 10.00. CS Năvodari (antrenori, Cornel Suciu, Cristian Husea şi Virgil Năstase) speră să nu mai rateze titlul în această stagiune. Singura înfrângere a CS Năvodari, una la limită (19-20), a venit în partida tur de la Petroşani, când gazdele au marcat un eseu la ultima fază a meciului!

Tomitanii, în finala mică la Euro 

Astăzi, echipa naţională a României susţine, la Bucureşti, finala mică a Campionatului European Under-20, adversara sa fiind Rusia. În semifinale, tricolorii au pierdut cu 16-21 (după ce au condus la pauză cu 13-10) partida cu Portugalia, în vreme ce Rusia a cedat cu 19-37 în faţa Spaniei. În lotul „stejăreilor“ pentru Campionatul European se află şi şapte jucători de la Tomitanii Constanţa (antrenor, Cristian Cojocaru): Adrian Ţală (taloner), Mădălin Mihalache (mijlocaş la grămadă), Ştefan Cucoş, Dragoş Burlacu (centri), Alexandru Alexe (linia a III-a), Andrei Creţu (pilier) şi Răzvan Lolea (mijlocaş la deschidere). De asemenea, printre cei 26 de rugbyşti români convocaţi pentru această întrecere se numără şi doi foşti Tomitani, mijlocaşul la deschidere Tudor Boldor (acum la Steaua) şi aripa Mihai Lămboiu, de la CSM Baia Mare. În semifinala cu Portugalia, Boldor a marcat toate punctele României (un eseu transformat şi trei lovituri de pedeapsă)!

Spre Franţa! 

Alţi trei jucători de la Tomitanii Constanţa, Florian Ciocoiu (stâlp), Flavian Cuprian şi George Cristian Mocanu (taloneri), intră alături de alţi 27 de rugbyşti în ultimul stagiu de pregătire susţinut de reprezentativa Under-18 a României pentru Campionatul European, întrecere care se va disputa între 7 şi 15 aprilie, la Quimper Concarneau (Franţa). Reunirea lotului se face pe 1 aprilie, la ora 10.00, la sediul Federaţiei Române de Rugby, după care sportivii se deplasează la Snagov, unde se vor pregăti până pe 4 aprilie, când este prevăzută plecarea spre Franţa. Lotul oficial pentru Campionatul European se va stabili pe 3 aprilie. La întrecerea continentală, România va debuta pe 8 aprilie, contra Cehiei, în sferturi. Celelalte partide din această fază a competiţiei sunt: Polonia - Olanda, Rusia - Ucraina şi Germania - Luxemburg.

Duminică, 2 aprilie, Tomitanii evoluează, la Suceava, la ultima etapă a competiţiei de rugby în zece Under-19 înainte de turneul final. La această rundă, se vor stabili toate formaţiile care vor accede la ultima fază a campionatului (primele patru), dar Tomitanii sunt deja calificaţi matematic.

Sursa foto: Facebook (Robert Diaconescu) 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Robert Diaconescu, din Constanța, desemnat cel mai bun arbitru român de rugby și pe 2023

19 Jan 2024 902

Tinerii rugbyști se întrec, la Năvodari, la ediția inaugurală a „Memorialului Petrică Lungu“

14 Mar 2023 1284

Micii șahiști de la CS Năvodari, pe podium la „Cupa Unirii“ și la „Cupa Unirea Principatelor“ (GALERIE FOTO)

26 Jan 2023 1453

Arbitrul constănțean Robert Diaconescu, delegat la meciul Germania - Țările de Jos, din Rugby Europe Championship

18 Jan 2023 2117

Năvodari Rugbystul Marian Niță și arbitrul Robert Diaconescu, câștigători în ancheta „Superlativele anului 2022“

02 Jan 2023 1717

Reprezentanți ai litoralului, nominalizați la „Superlativele din rugby-ul românesc 2022“

28 Dec 2022 1394

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 26 septembrie 2022

28 Sep 2022 1800

CS Năvodari. Sport în familie Micul rugbyst Andrei Cristian Diaconescu adună în continuare medalii și la șah, dar e și un bun înotător (GALERIE FOTO)

11 Aug 2022 2141

Rugby Robert Diaconescu a arbitrat meciul dintre Turcia și Bosnia-Herțegovina

25 May 2022 2282

Andrei Cristian Diaconescu, de la CS Năvodari, campion la șah, la Cupa DN1 Value Center, de la Balotești (GALERIE FOTO)

14 May 2022 2293

Rugby Steaua București s-a impus la scor în meciul din deplasare cu CS Năvodari

07 May 2022 3015

Unul dintre militarii care și-au pierdut viața în accidentul aviatic din județul Constanța era și arbitru de rugby (GALERIE FOTO)

03 Mar 2022 4641

Editorial Nu contează pe cine ai în față, important e cine îți e alături. Toți pentru unul și unul pentru toți!

17 Feb 2022 3261

CS Năvodari şi selecţionata Barbarians au jucat pentru ajutorarea antrenorului Gică Văcaru (GALERIE FOTO)

31 Jan 2022 2782

Lumea rugby-ului românesc, alături de Gică Văcaru. Meciuri caritabile la Năvodari și București, tricouri scoase la licitație

29 Jan 2022 2957