La Ovidiu, ca în Anglia Ce şanse ar fi ca Dan Petrescu să ajungă antrenor la FC Viitorul? Răspunsul lui Gică Hagi

La conferinţa de presă a meciului FC Viitorul - CFR Cluj 1-0, managerul tehnic al campioanei României, Gică Hagi, a fost întrebat despre posibilitatea ca Dan Petrescu să ajungă, în viitor, pe banca tehnică a echipei constănţene
 
Vineri, înainte de partida cu liderul Ligii 1, „Regele“ spunea, printre altele, că, într-o zi, va pleca de la FC Viitorul, pentru a-şi îndeplini dorinţele profesionale pe care le mai are. „Am fost undeva sus, am coborât şi am luat-o iar de jos. Am muncit opt ani şi cred că într-o bună zi, mai devreme sau mai târziu, trebuie să am şi eu provocarea mea în viaţă. Mai am două dorinţe: să antrenez o echipă de club puternică şi o echipă naţională“, puncta Gică Hagi. Ce antrenor va fi preferat însă după ce „Regele“ nu va mai conduce echipa de pe banca tehnică?
„În momentul în care veţi primi acea provocare a vieţii, l-aţi vrea antrenor la FC Viitorul pe Dan Petrescu (n.r. actualul antrenor al lui CFR Cluj)?“, a fost întrebat Gică Hagi la întâlnirea cu ziariştii de după meciul de sâmbătă, de la Ovidiu, cu liderul Ligii 1. „E prea mare antrenor Dan ca să vină aici. A ajuns la un nivel ridicat, poată să conducă fotbalul românesc, Naţionala României sau o echipă din Anglia, din fotbalul mare. A demonstrat. Pe unde a fost, inclusiv în străinătate, a avut rezultate. Când voi avea o provocare mare, voi căuta pentru FC Viitorul un antrenor tânăr, căruia îi plac tinerii, lucrează mult cu ei, în stilul nostru, de perspectivă. Eu nu pot aduce antrenori foarte mari, nu am bugetul necesar, nu mă pot ridica la nivelul lor. Întotdeauna există şi partea financiară şi depinzi de ea“, a răspuns Gică Hagi.

„E unic ce a făcut Hagi“ 

Fost mare internaţional, component al Generaţiei de Aur şi bun prieten cu Gică Hagi, Dan Petrescu a subliniat în mod deosebit ce a reuşit „Regele“ cu Academia de fotbal care îi poartă numele, cu FC Viitorul şi cu baza sportivă de la Ovidiu. „E unic ce a făcut Hagi aici. Ar trebui să facem toţi ceva de genul acesta. E prima oară când am venit la acest stadion şi i-am şi spus-o lui Gică înainte de meci, m-am simţit ca într-un stadion englezesc din divizia a doua sau a treia, când jucam amicale cu astfel de echipe sau când evoluam în Cupa Angliei sau în Cupa Ligii. Mă refer la atmosferă, tribunele aproape, gazon impecabil. Gică merită felicitări şi sper să mai aibă resurse, să fie ajutat cu bani, să mai construiască ce mai are în plan (mărirea tribunelor şi alte terenuri lângă). Gică aduce mulţi copii şi îi învaţă fotbal de mici. Au o idee de joc, ştiu toţi ce trebuie să facă în teren, indiferent de vârstă. Nu ştiu dacă eu aş fi făcut o asemenea investiţie, dar el a riscat, i-au spus toţi prietenii. Am înţeles că acum vrea să vândă din acţiuni. Eu n-aş vrea să lase clubul. Ar fi bine să fie el acţionarul principal“, a spus Dan Petrescu. 

Cicâldău, cel mai bun de pe teren cu CFR Cluj 

În partida cu CFR Cluj, FC Viitorul a mai debutat doi jucători în Liga 1, americanul de origine ghaneză Kofi Twumasi (21 de ani) şi Virgil Ghiţă (19 ani), acesta din urmă fiind crescut de centrul de copii şi juniori al Academiei Hagi. „Acesta e rolul nostru, suntem formatori de jucători, le dăm posibilitatea să joace şi tinerilor, din când în când ne asumăm aceste riscuri. Plănuim debutul, unde şi când, nu e întâmplător nimic. Aşa am făcut-o cu Băluţă, cu Ghiţă, cu Kofi, cu Brad (n.r. olandezul Bradley de Nooijer). Începem să facem iar o echipă tânără şi frumoasă, cu perspectivă bună. Nu vreau să-l omit pe Cicâldău, care cred că a fost cel mai bun de pe teren. Băluţă este fundaş central, vorbim, să-i găsim postura ideală. În comparaţie cu el, Nedelcu (n.r. fost jucător al FC Viitorul, în prezent la FCSB) e mai matur, mai puternic, aţi văzut cum a jucat în meciul din deplasare al Stelei. Dar Băluţă îi va face în curând concurenţă. Mai avem un jucător născut în 2003, pe care îl vom promova la Reşiţa (n.r. miercuri, în meciul de Cupa României), un optar extraordinar, pe care îl veţi vedea şi îl veţi ţine minte. Nepotul lui Mălăele, un jucător pe care sperăm să-l creştem bine, să ne asculte şi să ajungă fotbalist foarte mare“, a arătat Hagi.
 
Sursa foto: ZIUA de Constanţa


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Viitorul stadion de la Constanța Ministrul Adrian - Ioan Veștea - „Am trimis către Guvernul României memorandumul de finanțare“

02 Apr 2024 1708

Eveniment fastuos de Crăciun Ianis Hagi și Elena Tănase s-au cununat! Ce vestimentație a ales socrul mare, Gică Hagi (VIDEO)

25 Dec 2023 3232

Gică Hagi, concluzii după înfrângerea cu 1-3 în fața lui CFR Cluj - „Trebuie să schimbăm ceva”

01 Nov 2023 881

Gică Popescu a debutat la Națională pe stadionul din Constanța „Țin minte și acum emoțiile care m-au încercat“

11 Jul 2023 1420

Ovidiu „Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023, ziua a doua. Rezultate

27 Jun 2023 1744

„Trofeul Iosif Bukkosi“ 2023 Academia Hagi, trei victorii, cu golaveraj 31-1, în primele trei meciuri (VIDEO)

26 Jun 2023 2123

Gică Popescu, președinte Farul Constanța „Să câștig un nou trofeu alături de Gică Hagi e cel mai frumos sentiment“ (GALERIE FOTO)

24 May 2023 2377

Farul Constanța Gică Hagi, despre achizițiile „marinarilor“. „Cu el, suntem mai puternici în apărare“ (GALERIE FOTO)

12 Jan 2023 6180

Imagine inedită Gică Hagi și Gabi Balint, în costume populare! „Wow, ce vă prinde portul! La mulți ani, domnilor!“

03 Jan 2023 2278

Farul Constanța Gică Popescu și povestea unui transfer stelar. „Îmi lua mâna și-mi spunea - «Semnează, unde vrei să te duci, pe lună?»“

17 Dec 2022 2961

Gică Hagi, nemulțumit înaintea meciului cu Rapid „Pentru unul e odihnă, iar pentru altul să facă 400 de kilometri“ (GALERIE FOTO)

20 Oct 2022 2686

De neoprit! Farul Constanța, lider în Superligă Gică Hagi - „Să nu credeți că unde suntem e întâmplător. E o muncă bine făcută“ (GALERIE FOTO)

17 Oct 2022 11215

Gică Popescu, președintele Farului Constanța, devine „căpitanul” Football Museum Bucharest

20 Sep 2022 2185

Superliga Trei fotbaliști de la Farul Constanța, incluși în echipa ideală a etapei a șaptea. Gică Hagi, antrenorul rundei

30 Aug 2022 1795

Neînvinși Farul Constanța, pe primul loc în Superligă. Intră „marinarii“ în lupta pentru titlu? Ce a răspuns Gică Hagi (GALERIE FOTO)

30 Aug 2022 2160