La Paleta de Argint, tânăra constănţeancă a evoluat aproape într-un picior „Elena Zaharia, eroina noastră!“

Formaţia de tenis de masă a CS Farul Constanţa a cucerit în premieră întrecerea de tenis de masă Paleta de Argint, desfăşurată la Buzău şi rezervată copiilor de zece ani. Cele mai bune rezultate au fost obţinute în concursul feminin, pe echipe (locul întâi) şi la individual (poziţia secundă), prin Elena Zaharia. Formaţia de fete a fost alcătuită din Elena Zaharia, Andreea Grigore, Lavinia Tănase şi Ana-Maria Grigoraş.
Antrenorul Viorel Filimon a remarcat performanţa şi efortul Elenei Zaharia. „La băieţi, au participat 29 de echipe, iar la fete, 26. În total, au fost peste 150 de sportivi.

Fetele noastre au dominat întrecerea, atât pe echipe, cât şi la individual. Elena Zaharia a fost eroina acestor întreceri. Nu a reuşit să câştige în finală din pricina unei stupide accidentări, suferite cu o seară înainte, când intraseră în primii opt. Sportiva s-a tăiat deasupra genunchiului, fiind dusă la spital, cusută, şi stând cu piciorul cu atelă ghipsată toată noaptea. Dimineaţa, atela i s-a scos, iar Elena a reuşit să se califice în finală, deşi avea genunchiul aproape imobilizat. Cea care a câştigat finala de simplu, o sportivă din Bistriţa, pierduse la Elena în întrecerea pe echipe. Sportiva noastră a jucat acum, practic, într-un picior. Cealaltă fetiţă care a făcut echipă cu Elena, Andreea Grigore, a reuşit şi ea o frumoasă clasare pe locul 4. Punctele acumulate pe echipe şi la individual au făcut ca Farul că acumuleze 40,5 puncte, iar Buzăul să rămână pe locul 2, cu doar cu 36 de puncte“, a arătat Viorel Filimon.
În concursul de băieţi, CS Farul (Emir Culpedin, Alexandru Amzu, Daniel Manu şi Paul Militaru) s-a clasat pe locul 5, iar la simplu, în afară de argintul Elenei Zaharia şi de poziţia a patra ocupată de Andreea Grigore, Emir Culpedin a venit pe 7, iar Daniel Manu, pe 13.

Munca este colectivă

„A fost o competiţie de succes. Oraşul Constanţa a câştigat acest trofeu de aproape 20 de ori în cei 40 de ani de când trofeul este transmisibil, dar prin LPS. Pentru Farul e primul astfel de titlu, fiind obţinut cu o echipă care a început să activeze în tenisul de masă de trei ani. De vreo şapte ani încoace, regulamentul nu permite unui club să aibă decât două formaţii. Cum Liceul cu Program Sportiv «Nicolae Rotaru» a avut mai tot timpul peste două, a fost necesar ca, acum trei ani, să legitimăm aceşti sportivi la Farul, pentru a putea participa în competiţii. Munca este una colectivă, a tuturor antrenorilor şi a sportivilor de la cele două secţii de tenis de masă. Lucrăm împreună“, a mai spus Filimon. Alături de acesta, îi mai antrenează pe sportivi Liliana Sebe, Stelian Haşoti, Daniela Micu, Rodica Gheorghe, iar două dintre campioanele constănţene, Cristina Hârâci şi Ana-Maria Sebe, au participat şi ele efectiv atât la pregătire, cât şi la competiţie, îndrumându-i de pe margine pe micii sportivi.

Umbra anonimatului

Competiţia de la Buzău s-a desfăşurat însă în anonimat, în sala de concurs fiind prezenţi foarte puţin spectatori. „Ca de obicei, asistenţa a fost redusă. Tenisul de masă, dar şi alte sporturi, îşi desfăşoară activitatea în anonimat, fie la antrenament, fie la pregătire. Marea majoritate a spectatorilor se duc la fotbal, handbal, baschet, în general la jocurile sportive. Nu ştiu însă ce pierd şi ce frumuseţe arată acest sport, ca şi altele. În general, educaţia sportivă în România suferă. Mai sunt multe de învăţat, faţă de Germania, China, Japonia, Franţa, Suedia şi multe alte ţări cu tradiţie în tenisul de masă. Nu-i o noutate însă. Anul acesta, băieţii noştri de la Top Spin 08 Constanţa au câştigat pentru a patra oară consecutiv titlul de campioni naţionali şi, în afară de ei şi de părinţi, au fost foarte puţini spectatori. În jur de 200 de oameni au asistat la meciuri“, a arătat Viorel Filimon.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tenis de masă Constănțencele au monopolizat podiumul la Top 16 pentru seniori. Patru din patru! (DOCUMENT)

24 Dec 2021 2997

Tenis de masă Sportive de la LPS „Nicolae Rotaru“ și CS Farul Constanța, pe podium la Naționalele de tineret. Aur în două probe! (GALERIE FOTO)

23 Dec 2021 2508

Tenis de masă Constănțeanca Alina Zaharia a urcat de patru ori pe podium la Campionatul Balcanic. Două medalii de aur! (galerie foto)

21 Sep 2021 3101

Tenis de masă Paul Mladin, de la CS Top Star TT Constanţa, argint la Top 16 seniori

21 Dec 2020 3222

Tenis de masă Constanța, pe podium și la Top 16 pentru juniori I

09 Dec 2020 3506

CS Farul şi LPS „Nicolae Rotaru“ Constanţa I, pe podium la Campionatul Naţional de tenis de masă

25 Feb 2020 2832

Tenis de masă Cupa României, câştigată de Constanţa şi la junioare 1, şi la junioare 2 (galerie foto)

27 Jan 2020 2518

Tenis de masă Surorile Alina și Elena Zaharia, din Constanța, medaliate la Campionatul Balcanic de seniori (galerie foto)

06 Aug 2019 2074

Elena Zaharia, din Constanţa, din nou dublă campioană europeană la tenis de masă! (galerie foto)

17 Jul 2019 3620

Tenis de masă Elena Zaharia şi Camelia Mitrofan, de la CS Farul Constanţa, pe primele două locuri la Top 12

11 Jun 2019 1863

Echipa feminină de tenis de masă a CS Farul Constanţa joacă iar cu titlul naţional pe masă

04 Apr 2019 2202

Tenis de masă Aur şi bronz pentru fetele de la CS Farul Constanţa la Campionatul Naţional

19 Mar 2019 1912

Noi medalii Aur și bronz pentru Constanța la Naționalele de tenis de masă (galerie foto)

13 Feb 2019 1852

La tenis de masă, Elena Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a cucerit Cupa României şi la junioare 2, şi la junioare 1 (galerie foto)

30 Jan 2019 1810

Tenis de masă Elena Zaharia, de la CS Farul Constanţa, a câştigat Cupa României la tineret (galerie foto)

18 Dec 2018 2227